71-årig skuespiller klar til 'Vild med dans'

Skuespillerinden Jannie Faurschou bliver med sine 71 år den næstældste nydanser nogensinde, når hun går på gulvet i årets udgave af "Vild med dans"

Jannie Faurschou blev uddannet skuespiller fra Odense Teater i 1974 og har udmærket sig i DR-dramaet
Jannie Faurschou blev uddannet skuespiller fra Odense Teater i 1974 og har udmærket sig i DR-dramaet "Borgen", familiefilmen "Snøvsen" og dramaet "Springflod", som også indbragte hende en Bodil-statuette i kategorien Bedste Kvindelige Birolle. Foto: Kent Klich/Free
Følg Underholdning
Følg Film og tv

Jannie Faurschou har udmærket sig på de skrå brædder. Men snart kommer hun på gyngende grund.

Den 71-årige kaster sig nemlig ud i årets 'Vild med dans'.

Det afslører TV 2 i en pressemeddelelse.

- Jeg er sikker på, at det bliver en sjov og dejlig oplevelse. Man kommer i god form, og jeg får helt sikkert også en masse nye bekendtskaber, lyder det fra Jannie Faurschou.

- Det bliver uden tvivl en kæmpe udfordring - først og fremmest, hvordan jeg får mine fødder ned i de dansesko. Det bliver så spændende!, siger hun videre i pressemeddelelsen.

Blandt de ældste
Jannie Faurschou blev uddannet skuespiller fra Odense Teater i 1974 og har udmærket sig i DR-dramaet 'Borgen', familiefilmen 'Snøvsen' og i dramaet 'Springflod', der indbragte hende en Bodil-statuette i kategorien Bedste Kvindelige Birolle.

Med sine 71 år bliver Jannie Faurschou blandt de ældste nydansere, der har været med i programmet.

Hun er kun overgået af sidste års alderspræsident, Hilda Heick, som var 74 år, da hun nåede over halvvejs i programmet med partner Michael Olesen.

To andre deltagere i nogle af de tidligere sæsoner havde også fejret deres 70-årsfødselsdage, inden de gik på gulvet. Både modemanden Erik Brandt og den tidligere boksekommentator Kurt Thyboe var begge 70 år, da de deltog i dansedysten i henholdsvis 2014 og 2010.

I dette års felt spænder alderen også vidt mellem nydanserne.

Man finder nemlig også den 69-årige entertainer Jacob Haugaard og den 26-årige sanger Jimilian.

Derudover deltager den 42-årige tv-vært Lise Rønne, den jævnaldrende influent Mascha Vang, den 55-årige forfatter Michael Katz Krefeld, maratonløber Abdi Ulad på 30 år, den 31-årige kagekendis Micki Cheng samt svømmestjernen Pernille Blume på 27 år.

Alle går på gulvet fredag 10. september, hvor årets 'Vild med dans' har premiere.

Mere fra Ekstra Bladet+

Hun undskyldte kun oprigtigt, da hun hostede

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind