Ærlige Maja: - Jeg overvejede at kaste håndklædet i ringen

Maja Foldager Pedersens forhold til sin tv-mand var ikke en let størrelse

Ekstra Bladets Gift ved første blik-eksperter mener at programmet ødelægger Frederik. Hør mere om det i indslaget her.
Følg Underholdning
Følg Film og tv

Der er noget nær uendeligt langt fra Skat og Skatters stormende forelskelse i 'Gift ved første blik' til den relation til hinanden Maja Foldager Pedersen og Frederik Gottorp Fornitz forsøger at bygge op til hinanden.

Mens Skat og Skatter - altså Michael Sommer og Christina Arenholdt Nielsen - har kysset, krammet og sagt 'de tre ord' til hinanden, er Maja og Frederik ikke nået til så meget som et tantekys i deres tv-ægteskab.

Maja Foldager Pedersen lægger i 'Gift ved første blik' ikke skjul på, at hun synes, at forholdet til Frederik Gottorp Fornitz er svært. Direkte spurgt, om hun var ved at opgive eksperimentet, svarer hun da også, at tanken strejfede hende.

Luna på date med en kvinde

- Jeg ville virkelig gerne eksperimentet, og jeg havde et ønske om at jeg, uanset hvordan eksperimentet ville ende, blev klogere på mig selv. Jeg overvejede at kaste håndklædet i ringen, men det var jo ikke det, jeg havde meldt mig til eksperimentet for. Jeg ville jo netop gerne være nysgerrig på den person der stod overfor mig og lære ham at kende, siger Maja Foldager Pedersen til Ekstra Bladet.

Hun fortæller, at en af grundene til, at hun meldte sig til 'Gift ved første blik', var, at hun gerne ville bryde nogle af de mønstre, hun typisk følger.

- Jeg har tendens til at være fejlfinder og hurtigt melde mig ud af en relation, hvis det ikke føles rigtigt. Det ville jeg rigtig gerne arbejde med og derfor blev jeg i eksperimentet, selvom det var svært, siger hun.

Henriette fra 'Gift ved første blik': - Jeg følte mig som en fiasko

Selvom 'Gift ved første blik' ikke var stormende kærlighed ved første blik, så kan Maja Foldager Pedersen godt se, hvorfor hun blev matchet med netop Frederik.

- Som jeg også får nævnt i programmet, så er Frederik et enormt varmt menneske med god humor, hvilket er kvaliteter jeg sætter stor pris på. Vi har også mange fælles værdier og har det samme politiske ståsted. Så jeg kan godt se de ting, vi er blevet matchet på. Frederik og jeg vælger hurtigt at forsøge at være her-og-nu, og det indebærer, at vi har fokus på at opbygge en vennerelation og lære hinanden at kende. Så vi var ikke hurtige til at kaste os ud i de store romantiske følelser, siger hun.

Frederik Gottorp Fornitzs fortid har haft en stor indflydelse på tv-ægteskabet mellem ham og Maja. Hans manglede selvværd og rutine i at tale om følelser har sendt hende på overarbejde.

- Jeg var ret spændt på omverdenens reaktioner, men jeg har oplevet den største opbakning og støtte. Det har været rart at mærke, da man jo ikke har en idé om, hvordan ens historie bliver fortalt og modtaget. Der er særligt en oplevelse, der har gjort indtryk. Efter et møde med et forældrepar, så krammer faren mig og spørger, hvordan jeg har det. De havde fulgt med i programmet og syntes det så lidt hårdt ud. Det var meget rørende, siger Maja Foldager Pedersen.

'Gift ved første blik': 'Programmet ødelægger ham psykisk'

Se hvordan det går Maja og Frederik samt de andre 'Gift ved første blik'-par på torsdag på DR1 klokken 20.

Mere fra Ekstra Bladet+

LIGE NU
Pape blev pelset af sin egen flok

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

LIGE NU

Udforsk Ekstra Bladet+