Annonce:
Annonce:

Alvorlig snyd i 'Robinson Ekspeditionen'

To af programmets mest markante skikkelser har snydt i årets ekspedition, der slet ikke finder sted på en øde ø

Annonce:
Følg Underholdning
Følg Film og tv

Årets ’Robinson Ekspeditionen’ er ramt af en historisk skandale, efter to af programmets mest garvede deltagere i aftenens afsnit vælger at snyde og tigge sig til en stor fisk i en nærliggende fiskerlandsby.

Det kan Ekstra Bladet nu afsløre.

Til årets sæson har man inviteret fem udvalgte ’Robinson’-veteraner med, som kender spillet og aldrig giver op, har det lydt i optakten. Og det er to af dem, Mathias Lynge (2016) og Michael Backer (2013), der har skabt den formentlig største skandale i programmets historie ved decideret at snyde.

Mathias_ 2.jpg

Annonce:

I de tidlige morgentimer, før kameraholdet sejlede ind på øen, vandrede de nemlig sammen med en tredje deltager, Andreas Jensen, over på den anden side af øen og tiggede mad i en lokal fiskerlandsby. Med sig hjem fik de en stor fisk, som de påstod, at de selv havde fanget – samt en kæmpe fordel i et fysisk krævende program, der i høj grad handler om at overleve sulten.

(hør dem lyve og fortælle at de selv har fanget fisken herunder)

Producent: Et kæmpe svigt
Louise Runge, producent på ’Robinson Ekspeditionen’, oplevede sagen på nærmest hold og betegner det som regulært snyd.

- Det er et alvorligt og kæmpe svigt. Det alvorlige består i to dele. Der er det enorme regelbrud, og så er der retfærdigheden over for de andre hold, der kæmper for at skaffe mad og overleve inden for rammerne. Det er ikke fair konkurrence, hvis nogen snyder, og det her er snyd, konstaterer hun og fortsætter:

- Vi har en sikkerhedschef, der har nogle lokale medarbejdere. Gennem dem får vi at vide, at vores deltagere har været ovre og tigge mad. Det er jo en stor ting for de lokale, at vi filmer på øen, så rygterne løb.

Backer_ 1.jpg

Annonce:

Louise Runge har lavet ’Robinson Ekspeditionen’ i otte år og lægger ikke skjul på, at man fra produktionens side stod tilbage med følelsen af svigt.

- Stemningen var ikke god. Man kunne skære sig igennem luften, fortæller hun.

- Har du nogensinde oplevet noget lignende i programmet?

- Nej, det har jeg ikke. Det her tager fuldstændigt prisen. Man har ikke lyst til at tro på det og i stedet finde undskyldninger, men det er bare så klart, hvad der er sket, siger hun.

(se dem blive afsløret herunder)

For at være sikre tog produktionsholdet hen til fiskerlandsbyen med billeder af alle de mandlige deltagere. Kvinden, der gav dem fisken, udpegede derefter de skyldige.

Daniel ude af ’Robinson’: Jeg fortryder intet

'Hvis da bare de var uduelige'
Sagen er særligt ømtålelig, da det er Mathias Lynge og Mathias Backer, der står bag.

Annonce:

- Det er vindermennesker med en enorm vilje, som jeg sjældent har set før. Deres fightergen er enormt, og det her er stik modsat det billede vi, seerne og de har af dem selv. Hvis da så bare de var uduelige overlevere, men de er nogle af de sejeste deltagere, vi nogensinde har haft med. Det er så meningsløst, siger hun.

Skandale lurer i Robinson: - Jeg har aldrig oplevet noget lignende

Derfor var det også med en klump i halsen, at man fra produktionens side fandt ud af, at rygterne var sande.

- Vi har jo taget veteranerne med i år, fordi det er mennesker, vi tror på, kender og stoler på. Det sidste, vi har lyst til, er at trække bukserne ned på vores helte, men vi kan ikke forsvare at lukke øjnene for det, slår hun fast.

doc6wdsv9vufz94295ohms.jpg

TV3: Derfor er øen ikke øde
’Robinson Ekspeditionen’ handler om en gruppe danskere, der skal overleve på en øde ø. Sådan har det lydt, siden programmet blev vist første gang i 1998.

Den illusion er nu slået i jorden, efter Michael Backer, Mathias Lynge og Andreas Jensen vandrede over til en fiskerlandsby på den anden side af øen.

Annonce:

Jesper Kynde, TV3’s redaktør på programmet, fortæller, at det ikke er første gang, ’Robinson Ekspeditionen’ foregår på en beboet ø.

- Det foregår som oftest på en øde ø. I det her tilfælde var de tre hold isoleret på hver deres strand på en ø, hvor der også er civilisation i form af en fiskerlandsby. Der er efterhånden civilisation alle steder, så hvis vi ville helt væk fra den, skulle vi til Sahara eller Antarktis, og så ville det være et andet program, siger han og fortsætter.

- Det skal understreges, at holdene og fiskerlandsbyen adskilles af bakker, klipper, jungle og generelt uigennemtrængeligt terræn. Veteranernes side var den eneste, man ville kunne forcere terrænet fra.

Kan du genkende hende? Her har du set ’Robinson’-baben før

Jesper Kynde understreger, at der bliver sat helt klare regler op for, hvad deltagerne må og ikke må. Både når der er civilisation på øen og ikke. De regler er blevet brudt.

Annonce:

- De lever på en strand, der er måske 100 meter lang, og der bliver udstukket et nøje område, de må være på, og de får besked om, hvor grænsen går. Det handler også om sikkerhed. Det er mit fjerde år, og det er første gang, jeg oplever, at nogen har forladt området, siger Jesper Kynde.

- Kan du forstå, hvis man som seer føler sig taget ved næsen?

- Nej, for 'Robinson' er den ægte vare, og det er, som man ser på tv.

- Men I reklamerer med en øde ø, og den viser sig at være beboet?

- En helt øde ø kan det aldrig være. Vi har også crew og sikkerhedspersonale. Man skal huske, at det er primitive omgivelser og langt væk fra moderne civilisation, at vi filmer. Der kan stadig være bønder og fiskere, men de er afskærmet fra deltagerne. 

En kæmpe fordel
Jesper Kynde lægger ikke skjul på, at han er dybt skuffet over de tre deltagere og særligt Mathias Lynge og Michael Backer.

Annonce:

- Jeg blev stærkt overrasket og dybt skuffet - især fordi det var de store helte, der gjorde det. Det er to veteraner, som havde efterladt det største heltebillede af dem selv sidste gang, de var med. De var helte, som besejrede sult, omgivelserne og alt, hvad der hørte sig til. Og nu snyder de.

- Hvor alvorligt er det, at de tigger sig til en fisk?

- Det, man skal forstå, er, at det er en kæmpe fordel at have fyldt depoterne op inden dysterne. Det kan være udslagsgivende, så det er super unfair og usportsligt. Det er helt uhørt, understreger han.

TV3 oplyser, at Mathias Lynge, Michael Backer og Andreas Jensen først kan udtale sig efter programmet.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Det er uforståeligt, at Pytlick er hoppet på den saudiske sportswashing-vogn

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: