Anderledes hyldest: Se hele 'Robert Prisen 2021' her

Du kan se hele 'Robert Prisen 2021' live lige her hos Ekstra Bladet

Trine Dyrholm tog prisen som årets kvindelige hovedrolle i en tv-serie for sin rolle i 'Arvingerne II' i 2016. Foto: Mads Nissen/Ritzau Scanpix
Trine Dyrholm tog prisen som årets kvindelige hovedrolle i en tv-serie for sin rolle i 'Arvingerne II' i 2016. Foto: Mads Nissen/Ritzau Scanpix
Følg Underholdning
Følg Film og tv

Lørdag aften skal den danske filmscene igen hyldes, når 'Robert Prisen 2021' løber af stablen.

Showet bliver - som så mange andre arrangementer det seneste års tid - anderledes denne gang på grund af coronakrisen.

Derfor foregår det i år virtuelt, når der skal uddeles priser til det, der har ydet noget specielt på den danske film- og tv-scene i løbet af sidste år.

Hvad er 'Robert Prisen'?

FilmAkademiets 2000 medlemmer indstiller hvert år film, tv-serier og fagfolk, der skal blive nomineret til den prestigefulde pris, og det er i sidste ende også dem, der stemmer om den endelige vinder.

Prisen har været udgivet siden 1984, og det er derfor i år 37. gang, at film- og tv-branchen skal hylde de folk, der har udmærket sig i forbindelse med forskellige discipliner.

FilmAkademiet blev stiftet i 1982 og Robert-prisen kan i baggrund og fundats sammenlignes med den amerikanske Oscar, den franske César og den engelske BAFTA. Tv-kategorierne blev tilføjet i 2012.

Kilde: Robertprisen.dk

Forfatter, instruktør og filmjournalist Søren Høy styrer løjerne ved lørdagens prisuddeling, der er den 37. af slagsen. 28 priser skal uddeles, og du kan se alle de nominerede her.

Det hele foregår fra klokken 19:00, og du kan følge med lige her på ekstrabladet.dk, hvor vi i videoen over denne artikel streamer live fra hele showet.

Mere fra Ekstra Bladet+

Hvis ikke det er terror – hvad er det så?

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind