Annonce:
Annonce:

Anders Lund Madsen om radioflytning: Det lyder gakket

Værterne på Radio24syv kan ikke se formålet med at tvangsflytte kanalen til vest for Storebælt

Anders Lund Madsen kan slet ikke få øje på ideen med at flytte radiostationen. Foto: Claus Bjørn Larsen
Anders Lund Madsen kan slet ikke få øje på ideen med at flytte radiostationen. Foto: Claus Bjørn Larsen
Annonce:
Følg Underholdning
Følg Film og tv

- Jeg forstår ikke, hvorfor man vil afvikle Radio24syv. Stationen er en succes, der opfylder alle mål, der er blevet sat. Alligevel vælger politikerne at afvikle den.

Ordene kommer fra Ditte Okman, der er vært på Radio24syv-programmet 'Det' vi taler om'. Hun er uforstående overfor det medieforlig, der blev indgået i nat, der betyder, at hendes arbejdsplads skal flyttes vest for Storebælt, men ikke overrasket.

Radio24syvs direktør: - Jeg vælger at se det positive i det

- Vi havde jo set det komme, men ingen forstår vist helt motivationen. Vi har flere lyttere vest for Storebælt og øst for, så vi laver ikke københavner-radio. Og jeg synes altså, vi har en forklaring på flytningen til gode, siger Ditte Okman til Ekstra Bladet.

Annonce:

Om det bliver Radio24Syv, der overhovedet skal sende fra det vestlige Danmark er langt fra sikkert. Frekvensen, hvorfra Radio24syv sender, skal i nyt udbud. Men Ditte Okman har allerede gjort op med sig selv, at hun ikke flytter med, hvis radiostationen flytter vestpå.

Det står der i aftalen:

- Når den gældende tilladelse til Radio24syv på FM4 udløber ved udgangen af oktober 2019, genudbydes FM4.

- Kanalen udbydes med et årligt offentligt tilskud på 94,8 mio. kr. i 2019, 92,4 mio. kr. i 2020, 89,6 mio. kr. i 2021, 86,7 mio. kr. i 2022 og 83,9 mio. kr. i 2023 med adgang til brugerbetaling for podcast mv. samt krav om dækning af hele landet. Der tages stilling til adgang til reklameindtægter i forbindelse med udbuddet af kanalen, og på baggrund af beslutningen tager aftalepartierne stilling til den samlede økonomi for kanalen. Hovedsædet skal placeres vest for Storebælt. Der etableres studiefaciliteter vest for Storebælt. Udgangspunktet er, at mindst halvdelen af de redaktionelle medarbejdere, inkl. Side 6 freelancemedarbejdere (omregnet til årsværk), samt alle administrative medarbejdere skal være ansat vest for Storebælt.

- Der stilles krav om mindst 18 timers nyproduktion i døgnet. Der skal være lempeligere programkrav end tilfældet er i dag, f.eks. i forhold til krav om programindhold, sendetidspunkter, genudsendelser mv.

- De nærmere programkrav og vilkår vil blive fastsat i en udbudsbekendtgørelse efter aftale med partierne bag medieaftalen.

Kilde: Kulturministeriet

- Min familie er her. Min mand har sit job og mine børn deres institutioner. Faktisk tror jeg ikke, at der er ret mange, der flytter med, hvis altså Radio24syv fortstætter. Og jeg ved godt, at politikere er ligeglad med andre folks penge, men tænk lige over, hvor meget det koster at bygge nye studier op - for ingenting! Det fungerer jo, det der er der!

Anders Lund Madsen, der hver eftermiddag sender 'Fedeabes Fyraften' på Radio24Syv kalder hele situationen omkring kanalen for 'virkelig mærkeligt'.

- Der har været tale om at flytte til Aarhus, men nu kan det åbenbart også være Fyn eller Langeland. Jeg synes, at det hele lyder gakket. Det er nok det mest præcise ord, jeg kan bruge om det. Jeg ved slet ikke, hvad de tænker på, og hvad de vil, siger radioværten, der laver et program om alt andet end hovedstaden. 

Anders Lund Madsen får nyt job: Jeg er skide nervøs!

Annonce:

- Jeg laver et program, der handler om alt det, der foregår udenfor København. Jeg ringer jo bare til folk, og det kan jeg gøre alle steder fra - fra Månen for den sags skyld. Så hele tanken om, at tingene bliver anderledes, hvis man flytter hovedsædet et andet sted hen, den forekommer mig skør, siger han.

- Men så kan du vel også sidde vest for Storebælt og ringe til København eller resten af landet?

- Ja, det kan jeg. Det er bare selve ideen om, at det skulle ændre noget, jeg ikke kan få øje på. Det virker barnligt. Det må være noget man gør, fordi man tror, at dem, der stemmer på en, er småt begavede. Og det tror jeg virkelig, man skal passe på med. Men jeg kan godt se logikken, for jeg har seks børn og nogle af dem er små. Det er den logik, man kører efter med børn. Den er meget sød, men den er også meget bekymrende, siger han.

Anders Lund Madsen er blevet far for sjette gang

Stemningen på Radio24syv i dag er ifølge Ditte Okman glimrende trods de dystre udsigter.

- Jeg fornemmer, at folk har sådan en 'vi lukker om halvandet år, så lad os fyre den af'-attitude. Så vi skal nok blive ved med at lave god taleradio, siger hun.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Mystisk mordkomplot

Annonce:
Hvad er din pris, Mette?
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: