Annonce:
Annonce:

Anne-Dorte flyttede med sin datter på hospice

Amalie Vilslev blev 21 år. Både på Instagram, hvor hun havde flere tusinde følgere, og i dokumentaren 'Amalie skal dø' delte hun ud af sin sidste tid

Amalie Vilslev havde flere tusinde følgere på Instagram, hvor hun delte ud af sit liv helt op til sin død. 'Alt, vi har, er nu' var hendes motto. Amalie Blev 21. Privatfoto
Amalie Vilslev havde flere tusinde følgere på Instagram, hvor hun delte ud af sit liv helt op til sin død. 'Alt, vi har, er nu' var hendes motto. Amalie Blev 21. Privatfoto
Annonce:
Følg Underholdning
Følg Film og tv

Amalie Vilslev vidste det godt. Hendes liv var ved at rinde ud. I en alder af 21. Hendes lungefunktion styrtdykkede. Og der var intet, der kunne stoppe det.

Lægernes dom var ikke at tage fejl af. Amalie Vilslev havde fået en kronisk afstødning af de lunger, som hun fik transplanteret cirka to år forinden.

- Det eneste, jeg husker, det er, at jeg sætter mig ned på gulvet og græder, fortæller Amalie Vilslevs mor, Anne-Dorte Noes Vilslev, i TV 2-dokumentaren 'Amalie skal dø', da beskeden fra lægerne kommer.

Kronisk afstødelse betyder, at lungerne ikke længere virker og daler i lungeprocent. Helt til man ikke kan trække vejret længere.

Det er ikke kun i TV 2's dokumentar, at Amalie Vilslev delte ud af sit liv. På Instagram fulgte flere tusinde mennesker med i hendes liv. Først med hendes nye lunger og senere som terminal syg på hospice.

Annonce:

Langsomt, men sikkert får Amalie det lidt dårligere dag for dag. Håbet om, at lungefunktionen kommer til at stabilisere sig på et niveau blev mindre og mindre.

- Der har hele tiden været en udløbsdato på lungerne, det vidste jeg godt. Men når det var en kronisk afstødelse, så rykkede den udløbsdato nærmere, fortæller Anne-Dorte Noes Vilslev til Ekstra Bladet og fortsætter:

-  Men jeg havde ikke troet, at det kun var tre måneder.

Flyttede med
Amalie havde sygdommen Morbus Osler, der giver små udposninger på de mindre blodkar. I 2019 fik hun nye lunger som følge heraf. En lungetransplantation er et af de mest komplicerede indgreb det danske sundhedsystem kan tilbyde.

I gennemsnit kan man leve mellem fem og syv år med nye lunger. Amalie levede lidt mere end to år med sine, før hun i maj 2022 fik at vide, at en kronisk afstødelse af lungerne var begyndt. Der findes ingen effektiv behandling imod en sådan.

- Den her gang, der ved jeg, at jeg skal dø, fortæller Amalie Vilslev i dokumentaren.

Annonce:

Amalies lungefunktion fortsætter med at falde. På bare et par uger falder den fra 28 procent til 17 procent.

Amalie Vilslev flytter på hospice, Anne-Dorte Noes Vilslev flytter med. Døden nærmer sig.

- Man snakker om alt. Alle de tunge ting, men også om dem, der gør det lidt lettere. Man kan ikke spilde tiden med at sidde at være ked af det, fortæller Anne-Dorte til Ekstra Bladet om den sidste tid med Amalie Vilslev på hospice.

Amalie Vilslev sov ind 16. august 2022 omgivet af sine nærmeste.  Afskedsbrevene, som Amalie Vilslev påbegynder i TV 2-dokumentaren 'Amalie skal dø', når hun ikke at skrive færdig. Men hun indtaler et bånd til sin mor.

- Det, hun siger, er noget, jeg har i mig hele tiden, og det er dejligt, afslutter Anne-Dorte Noes Vilslev til Ekstra Bladet.

--------- SPLIT ELEMENT ---------

Ekstra Bladet har fået lov af Amalies familie til at dele billeder fra hendes Instagram i denne artikel. Hele dokumentaren 'Amalie skal dø' kan ses på TV 2 Play

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

LIGE NU
Annonce:
Pas på ønsker i Venstre - de kan gå i opfyldelse
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: