Av, av, av: Tv-seerne flygter fra 'Love Island'

Siden premieren sidste mandag har godt 70 procent af tv-seerne vendt realityprogrammet 'Love Island' ryggen. Helt anderledes ser det ud på streamingtjenesten Viaplay, oplyser TV3

Av, av, av: Tv-seerne flygter fra 'Love Island'

'Love Island-deltageren Olivia og de andre deltagere har ikke fået fat i tv-seerne (Foto / Redigering: Anthon Unger / Kristian Hansen)

'Love Island'-app'en er den mest downloadede i Danmark, men tv-seerne flygter.

Det er status efter den første uge.

Kærlighedsprogrammet er TV3's største realitysatsning i mange, mange år, og der var tårnhøje forventninger til formatet, som har klaret sig eminent i Storbritannien. Her er seertallet ottedoblet fra sæson ét til sæson fire. Derfor er status efter den første uge af den danske udgave også ekstra nedslående læsning.

Hvad er 'Love Island'

'Love Island' har kørt i fire sæsoner i Storbritannien, hvor programmet har manifesteret sig som de tabloide mediers yndlings-show nummer ét.

Efter en ordinær første sæson med 'blot' 500.000 seere er programmet kun vokset i popularitet. I den fjerde sæson så hele fire millioner briter med.

I 'Love Island' prøver ti unge mænd og kvinder at finde kærligheden. De danner par og sover under samme tag i små to måneder. Løbende kommer nye deltagere ind. Og her får man at se, om parrenes relationer er stærke nok til at modstå fristelserne. Den, der ikke har en partner, ryger hjem til Danmark.

I modsætning til andre programmer er seerne hjemme i stuerne med til at træffe en lang række beslutninger i relation til programmet via en app, da der kun går 24-48 timer, fra tingene sker, og til de vises på tv.

Mandagens premiere blev set af 78.000. Det tal var lørdag faldet til sølle 23.000, hvilket endda var en forbedring fra fredagens 12.000 seere.

Deltagerne lever i en villa på Gran Canaria, hvor de forsøger at finde kærligheden. Foto: ANTHON UNGER
Deltagerne lever i en villa på Gran Canaria, hvor de forsøger at finde kærligheden. Foto: ANTHON UNGER

Tv-seerne flygter fra 'Love Island'

'Love Island' sendes alle ugens dage klokken 22 på TV3. Dog er søndag et opsamlingsprogram fra ugen, der gik, og det er derfor ikke inkluderet.

Tv-seere på 'Love Island':

Mandag 22. oktober: 78.000

Tirsdag 23. oktober: 49.000

Onsdag 24. oktober: 29.000

Torsdag: 25. oktober: 52.000

Fredag 26. oktober: 12.000

Lørdag 27. oktober: 23.000

Tallene herover repræsenterer tallene fra flow-tv. Det vil sige antallet af tv-seere foran skærmen på selve aftenen. Til sammenligning ligger 'Robinson Ekspeditionen' på omkring 200.000 seere.

Kilde: Kantar Gallup

Et hit på Viaplay
Hos Nordic Entertainment Group, der står bag blandt andet TV3, tager programdirektør Kenneth Kristensen de lave seertal ganske roligt. Han glæder sig i stedet over, at mange har fulgt det nye program på kanalenes streamingtjenester Viaplay og Viafree.

Normalt afslører TV3 aldrig streamingtal af konkurrencehensyn, men for første gang har man delt tallene, og ifølge en pressemeddelelse er 'Love Island' det mest streamede i sidste uge på Viaplay i sidste uge. Samtidig trak over 270.000 seere på tværs af alle platforme.

- 'Love Island' er en succes på jeres streamingtjenester, men er du skuffet over tallene for flow-tv?

- 'Love Island' som format henvender sig til den unge målgruppe og har i den grad gået sin sejrsgang digitalt i andre lande som England og Australien. Men omvendt lægger vi det også ud på alle vores platforme. Vi har fået rigtig mange seere på Viaplay og Viafree og færre på TV3. Jeg kunne da godt have tænkt mig flere seere på TV3, men jeg bruger i stedet min energi på at glæde mig over, at vi har ramt de unge i den grad på de andre kanaler, fortæller han til Ekstra Bladet.

- På flow-tv har I mistet syv ud af ti seere. Hvad siger du til det?

- Det er rigtigt, at vi har mange seere til premiereafsnit, og det kan falde en smule efterfølgende, så det overrasker ikke. Som sagt vil jeg gerne have så mange seere som muligt på tværs af alle platforme. Kunne jeg have ønsket mig mange flere på TV3? ja, for pokker da. Men jeg glæder mig som sagt over, at vi har fået så mange flere på Viaplay og Viafree, end vi faktisk havde forventet.

- Overvejer I, at det fortsat skal sendes på flow-tv?

- Vores indhold er jo en organisk størrelse, som vi placerer dér, hvor vi mener, vi kan få flest mulige seere til at følge med. Det vigtige for os er at være dér, hvor brugerne er.

- Lad mig spørge på en anden måde. Bliver resten af 'Love Island'-sæsonen sendt på TV3?

- Det kan jeg ikke umiddelbart sige, om den gør eller ikke gør.

'Love Island' kan ses alle ugens dage på TV3 og Viaplay.