Annonce:
Annonce:

'Avatar 2' klarer stormen: Nærmer sig seks mia. kroner

Efter kun ti dage har 'Avatar: The Way of Water' indtaget femtepladsen over mest solgte film i år

'Avatar: The Way of Water' hiver imponerende salgstal hjem på trods af julekaos i USA. Foto: Courtesy of 20th Century Studios
'Avatar: The Way of Water' hiver imponerende salgstal hjem på trods af julekaos i USA. Foto: Courtesy of 20th Century Studios
Annonce:
Følg Underholdning
Følg Film og tv

Vintervejret raser i USA, hvor den vanvittige snestorm 'Elliot' påvirker 200 millioner amerikanere og allerede har kostet flere liv.

Ud over frygten for forfrysninger skaber det også panderynker for de amerikanske filmproducenter, der plejer at hente mange penge hjem over julen.

Det vilde vejr har således allerede påvirket salget af biografbilletter, men decembers helt store blockbuster 'Avatar: The Way of Water' har alligevel klaret skærene med et salg på 56 millioner dollars svarende til 392 millioner kroner, alene i USA over juleweekenden.

Det skriver Variety.

Nærmer sig milepæl
De nyeste salgstal bringer 'Avatar'-indtjeningen op på 855 millioner dollars globalt kun ti dage efter premieren. Det svarer til 5.986.453.500 kroner.

Annonce:

Dermed er filmen ifølge NBC News allerede rykket ind på en femteplads over de mest indtjenende film i 2022, blandt andet overgået af Top Gun-opfølgeren 'Top Gun: Maverick', der globalt har solgt for over ti milliarder kroner.

Det betyder ifølge Variety, at 'Avatar 2' meget vel kan nå milepælen på en milliard dollars - omkring syv milliarder danske kroner - inden nytår.

Det er dog stadig langt fra indtjeningen fra den første 'Avatar' fra 2009, der har solgt for over 20 milliarder kroner i sin levetid og dermed er en af de mest indtjenende film i verden - nogensinde.

Danskerne strømmer i biffen
Også i Danmark er biografgængerne strømmet til for at få et gensyn med James Camerons blå univers.

I åbningsweekenden var 154.066 danskere i biografen for at se filmen, der dermed havde den bedste premiereweekend herhjemme i år.

Annonce:

'Det er i sandhed et spektakulært åbningsresultat, og hvad vi måtte forvente af en fænomenal film som 'Avatar: The Way of Water', der skal opleves på det store lærred i biografen. Jeg er begejstret for at kunne tilbyde filmen til publikum, lige i tide til juleferien', sagde Hans van Rijn, der er SVP & Country Manager for The Walt Disney Company Nordic & Baltic, i en pressemeddelelse.

Årets største film er i biograferne, og historien om den banebrydende filmserie er næsten vildere end filmene selv. Blandt andet gik en Hollywood-stjerne glip af mere end fire milliarder kroner. Læs meget mere lige her: Stjerne snydt for 'Avatar'-milliarder

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Vi kan li' 'røvhuller' på skærmen
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: