Beskyldes for at kopiere: Jeg forstår det simpelthen ikke

Ifølge Radio Louds programdirektør Simon Andersen er det en selvfølgelighed, at radiostationen læner sig op ad det gamle Radio 24syvs grafiske udtryk

Til næste år skifter Radio Loud navn til 24syv. Foto: Jens Dresling
Til næste år skifter Radio Loud navn til 24syv. Foto: Jens Dresling
Følg Film og tv

Radio Loud, der til næste år skifter navn til 24syv, har i løbet af sin relativt korte levetid formået at gøre en hel del mennesker sure - primært over indholdet i programfladen og det faktum, at man vil ændre navn.

Nu har en ny slags utilfredshed set dagens lys.

I et opslag på Facebook undrer den grafiske designer Tobias Røder sig således over Radio Louds nye grafiske udtryk.

Han mener nemlig, at det læner sig umådeligt meget op ad hans arbejde for det nu lukkede Radio24syv.

'Er der en, der kan hjælpe mig med at forstå, hvorfor man bevidst vælger at være en dårlig kopi?', lyder det fra grafikeren i sit opslag.

Artiklen fortsætter under opslaget ...

De er ikke 24syv
Tobias Røder, der har i mange år har arbejdet med branding af virksomheder, fortæller til Ekstra Bladet, at han er meget uforstående over for radiokanalens valg.

- Jeg forstår simpelthen ikke, hvorfor man har taget det valg at kopiere udtrykket. Det er jo ikke Radio24syv - det ved de selv, og det ved omverdenen, siger han.

Det er første gang, at Tobias Røder i sin 30 år lange karriere har oplevet, at hans arbejde er blevet kopieret på en sådan måde.

- Du kan ikke bare beslutte dig for, at 'nu skal jeg være sådan her', når hele omverdenen mener noget andet. Hvis du ikke har et overlap mellem din egen selvforståelse og omverdenens forståelse, så har du et voldsomt problem. Det er jo skizofreni, siger Tobias Røder.

- Find ud af, hvem du er - og så skilt med det.

Selvom Tobias Røder sætter spørgsmålstegn ved det moralske aspekt, så anerkender han dog, at Berlingske Media rent juridisk er i sin fulde ret til at bruge det grafiske udtryk, hvorfor han understreger overfor Ekstra Bladet, at han ikke har tænkt sig at lave en sag ud af det.

- Det er ikke det, det handler om for mig. Det har noget at gøre med den her fantasiløse tilgang og kynisme, og at jeg også har en branche, jeg gerne vil beskytte, siger han.

Simon Andersen: - Han driller os

Simon Andersen er programdirektør på Loud - og i øvrigt tidligere nyhedschef på Radio 24syv. Foto: Linda Kastrup/Ritzau Scanpix
Simon Andersen er programdirektør på Loud - og i øvrigt tidligere nyhedschef på Radio 24syv. Foto: Linda Kastrup/Ritzau Scanpix
 

Radio Louds programdirektør, Simon Andersen, giver ikke meget for kritikken. Ifølge programdirektøren bør Tobias Røder se det som en ære, at radiokanalen er blevet inspireret af hans arbejde.

- Jeg synes faktisk, det er en bedre kopi. Jeg synes, at Tobias' fuldstændig vidunderlige og epokegørende design har fået et meget smukt, feminint og sensitivt løft, siger han til Ekstra Bladet og tilføjer:

- Og det tror jeg faktisk også, at Tobias gør. Jeg tror, at han driller os. Jeg tror, han render rundt og foregiver, at han er fornærmet, men dybest set er beæret.

- Kan du forstå, at man som grafiker kan blive irriteret, når ens arbejde slet og ret bliver kopieret?

- Det er jo ikke Bitz, hvor man tager en tallerken og laver en, der er magen til. Det er jo en idé om, hvordan man formidler programindhold, som vi bruger til vores programmer. Det er jo ikke Radio24syvs programmer, lyder det fra Simon Andersen.

- Hvorfor vælger I ikke at skabe jeres helt eget udtryk, i stedet for at hægte jer på succesen fra det gamle 24syv?

- Loud forsøgte jo at være sit eget, og det gik ikke. Nu forsøger vi så at lave det fantastiske indhold, der er på Loud, under navnet 24syv. Og så ville jeg synes, det var mærkeligt ikke at tage det forlæg, der er fra Tobias og forsøge at gøre det godt.

Tobias Røder morer sig dog over programdirektørens begrundelse.

- Simon er jo dejligt kynisk. Han mener, at jeg bare bør læne mig tilbage og nyde opmærksomheden, og det er der jo også et lille mørkt sted indeni mig, der gør. For det er jo en ære at blive kopieret, indrømmer han med et grin.

Seneste nyt

Ekstra Bladet har givet statsministeren en lys idé

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.