Bjørn fra DR-programmet 'En stille forsvinden' er død

Bjørn Jacobsen, hvis kamp mod den frygtede Alzheimers-sygdom man for nylig kunne følge på DR1, er død. Han blev 52 år

Julie Rubow og Bjørn Jacobsen. Foto: Lars Schou/DR
Julie Rubow og Bjørn Jacobsen. Foto: Lars Schou/DR
Følg Underholdning
Følg Film og tv

Blot en uge efter mange danskere fulgte Bjørn Jacobsens kamp mod Alzheimers i programmet 'En stille forsvinden' på DR1, fik han fred. Det skriver DR på deres hjemmeside.

Bjørn døde søndag aften omgivet af sin familie. Han blev for flere dage siden ramt af lungebetændelse, og det var mere, end hans svækkede krop kunne klare, oplyses det.

Bjørns kone gennem 24 år, Julie Rubow, fortalte for et par uger siden, at hans tilstand var så skrøbelig, at kroppen formentlig ikke ville kunne holde til at blive ramt af sygdom.

Den tidligere bankdirektør Bjørn Jacobsen, hans hustru og familiens tre sønner - Mads, Simon og Sebastian - blev fulgt gennem fem år af DR-journalist Per Wennick og fotograf Lars Schou.

Resultatet blev tre timers hudløst ærlig dokumentarfilm, hvor man følger Bjørn og familiens kamp mod sygdommen og alle følgevirkningerne.

Alt for tidligt
På Facebook mindes Julie Rubow sin mand. Hun skriver blandt andet:

'Nu er der ikke flere kampe at kæmpe for Bjørn, og vi ønsker, hans sjæl får fred ved glæden over alt, hvad han har udrettet i livet, på trods af hans alt for tidlige død.'

En god ven
Journalisten bag programserien, Per Wennick, takker Bjørn og hans familie for at have været med til at give et åbent og ærligt indblik i, hvordan det kan se ud, når sygdommen rammer.

– Bjørn og hans familie gav seerne et åbent, ærligt og uvurderligt indblik i alt det, man skal forholde sig til i en familie, når sundhedssystemet svigter - og når døden bliver en daglig følgesvend, siger Per Wennick til DR og fortsætter:

- Nu er Bjørn død. Det skærer mig i hjertet. For Bjørn blev en god ven - med varme, humor, eftertænksomhed og livsvilje. Men jeg er på sin vis også lettet. Nu er hans lidelser forbi. Mine tanker går til hans dejlige familie. Æret være Bjørns minde.

Programmerne om Bjørn og hans familie kan ses på dr.dk/tv.

Mere fra Ekstra Bladet+

Det ligner selvskade for regeringen og Danmark

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind