Blachman om 'X Factor': Man måtte ikke sige en skid!

Begge dommere svæver på en lyserød 'X Factor'-sky, fordi Sanne Salomonsen er kommet med på holdet. Thomas Blachman kan se frem til at kunne tale frit i år

Kom med til audition. Video: Mogens Flindt

Det har været en kæmpe lettelse at få rockikonet Sanne Salomonsen ind som ny dommer i tv-programmet ’X Factor’.

Sådan lyder det fra både Thomas Blachman og Remee, som Ekstra Bladet torsdag mødte i DR Byen, hvor castingen til den nye sæson er i fuld gang.

Endelig: Nu rykker 'X Factor'-Morten

Blachman tilbragte en stor del af sidste og til dels forrige sæson med at mundhugges med Mette Lindberg, der var dommer dengang. Og han byder det nye medlem af dommertrioen velkommen.

- Det er fantastisk med vores alle sammens elskede Sanne Salomonsen, det er det fandeme. Det er som en hyggelig middag, hvor man sidder med mennesker, man godt kan lide at hænge ud med, det er fedt. Det er fuldstændigt naturligt, siger han og fortsætter:

- Det gør vores arbejde meget nemmere. Der kommer en helt anden bramfri, sjov og vanvittig energi. Man kan ikke sige noget, der kan chokere Sanne.

Ingen mundkurv. Thomas Blachman kan tale frit i denne sæson. Foto: Mogens Flindt
Ingen mundkurv. Thomas Blachman kan tale frit i denne sæson. Foto: Mogens Flindt

- Er det en hentydning til sidste år?

- Nej og ja, det er det jo. Det er en kommentar til alle årene. Hvis der er for meget af det bornerte med ’uh sagde han det, han er dum, han er tarvelig, han er et røvhul’, så vil det hurtigt blive afmonteret med Sanne.

- Du sagde også et par gange under live shows sidste år, at man ikke måtte sige noget efterhånden?

-  Man måtte ikke sige en skid. Hvad fanden er det for en måde at tage brodden ud af hele programmet. Det, synes jeg, er så irriterende, siger han.

Blachman revser ungdommen: Jeg fatter ikke en skid af det

Også makkeren Remee er glad for, at have fået Sanne Salomonsen med ombord i programmets sidste sæson.

- Det har været nogle super gode dage. Det fungerer så godt med Sanne, så vi er meget lettede, siger Remee.

Han fortæller, det er vigtigt, at man kan sammen som kolleger med de arbejdsforhold, der bydes.

- De her dage er virkelig intense, fordi man sidder 10 timer i træk i et lufttomt rum og hører folk, der for det meste ikke kan synge. Det er en helt speciel øvelse, som kræver, at der er god energi, dialog, samhørighed og humor, der kan bære dig igennem de tunge passager.

En ting, han særligt sætter pris på hos Sanne Salomonsen er noget så simpelt som, at hun har en mening.

- Hun hviler i sig selv og siger sin mening, og måske endnu vigtigere; hun har en mening. Det er ikke noget, hun skal trække frem, det kommer indefra. Det er ikke forceret, og det gør, at alle slapper af,

Remee om X Factor-lukning: Ikke noget, jeg vil græde snot over

For kvinden i midten, Sanne Salomonsen, er samarbejdet også startet godt. Sammen med Remee og Thomas Blachman er hun netop nu ved den anden audition, og der er således lang vej til målet.

Men den danske rockmama virker fortrøstningsfuld.

- Det er gået skide godt. Jeg må indrømme, at jeg hygger mig. Jeg er vild med dem, og jeg har så meget respekt for dem, fordi de er så pisse dygtige begge to. Jeg føler mig hjemme, siger hun med et smil.

Håbefulde talenter venter på gangene inden deres audition. Foto: Mogens Flindt
Håbefulde talenter venter på gangene inden deres audition. Foto: Mogens Flindt

Hun indikerer samtidig, at Blachman bare skal give den gas. Hvis han skal sættes på plads i år, så bliver det formentlig ikke fra hendes stol, det kommer fra.

- Hvis ikke Blachman var Blachman, så var det ikke ’X Factor’. Det er helt klart min holdning. Han er, som han er, og det skal han have lov at være. I kan prøve engang imellem at høre efter, hvad han siger, for det er fandeme morsomt, siger Sanne Salomonsen.

Det er endnu ikke meldt ud, hvornår den nye sæson af ’X Factor’ får premiere på tv, men hvis det følger de tidligere år, sker det omkring nytår.