Blev lukket ned af DR: Demonstration flopper

DR har forbudt programmet 'Tæt på sandheden' at lave en demonstration mod Danske Bank. Eventet forløb uden stort fremmøde

Ekstra Bladet var til stede under demonstrationen - og talte blandt andre med arrangøren. Hør hvad han havde at sige til fremmødet her

Satireprogrammet 'Tæt på sandheden' på DR2 med den kendte komiker Jonatan Spang som vært, har planlagt en demonstration mod Danske Bank, der efter planen skulle afvikles i dag.

Hverken ordensmagten eller Danske Bank, havde et problem med demoen. Derimod har DR forbudt programmet at arrangere demonstrationen.

- Sådan er det bare. DR kan selvfølgelig ikke arrangere en demonstration mod en virksomhed, et parti eller en privatperson. Vi kan jo heller ikke arrangere en demonstration målrettet mod Novo Nordisk, hvis vi ikke kan lide deres medicin, siger Peter Gren Larsen, DR2's redaktør, til Berlingske.

Demonstrationen havde dog stadig vind i sejlene på sociale medier - men da klokken slog 16, talte 'pøblen' blot 15-20 mennesker.

'Her går grænsen'
Demonstrationen foregår foran Danske Banks hovedkontor, men må nu ikke længere nævnes i programmet.

- Det er ikke, fordi der mangler satiriske vinkler på dækningen af Danske Bank – men grænsen går ved, at man opfordrer til at demonstrere, siger Peter Gren Larsen til Berlingske.

Han siger desuden, at Jonatan Spang er velkommen til at demonstrere, hvis han gør det som privatperson.

Kendte ikke reglen
Selv har Spang fortalt til Berlingske, at han ikke kendte til reglen om, at en DR-medarbejder ikke må opfordre til demonstration.

- Og det er ærgerligt, at der ikke lige er én, der opdager det, første gang det står i vores manus, siger han.

Demonstrationen havde da også været annonceret på Facebook i fire uger.

- Som det er nu, har vi på redaktionen lagt en masse arbejde i indslagene om Danske Bank-demonstrationen, og jeg risikerer at miste troværdighed over for dem, der ser programmet, og som har hørt mig tale om demonstrationen i flere programmer i træk, siger komikeren.