Bombe i 'Robinson Ekspeditionen': Legenden gør comeback

'Dan The Man' vender tilbage til programmet, der gjorde ham landskendt i 1999

Dan 'The Man' Marstrand vender tilbage. Foto: Søren Osgood
Dan 'The Man' Marstrand vender tilbage. Foto: Søren Osgood

En million danskere ser med, da Dan Marstrand bliver folkeeje.

Året er 1999, og på Politikens lysavis på Rådhuspladsen, står det med store bogstaver: 'Dan The Man' har vundet 'Robinson Ekspeditionen'. Iført sit legendariske lændeklæde fejer Danmarks svar på Crocodile Dundee al modstand af banen og kan vende hjem til Danmark med 250.000 kroner på lommen.

I 2002 deltager han igen, og i anledning af programmets 20 års jubilæum i år vender 'Dan The Man' tilbage for tredje gang.

Det erfarer Ekstra Bladet.

Alvorlig snyd i 'Robinson Ekspeditionen'

Tre garvede deltagere
Og han er ikke alene. Richard Asklund, der deltog i 2016 og fik det kærlige tilnavn Kong Richard, vender også tilbage. Det samme gør vinderen fra år 2000 Sonny Rønne Pedersen.

Hvilken rolle de tre tidligere deltagere får, vides endnu ikke, men faktum er, at de alle tog med til Filippinerne, hvor programmet blev filmet fra slutningen af april til starten af juni. Dan Marstrand ønsker ikke at bekræfte historien eller sin rolle i ekspeditionen, da Ekstra Bladet fanger ham over telefonen.

- Det kan jeg ikke bekræfte. Jeg er 70 år, der er da ingen rolle til en 70-årig. Men det lyder dejligt, siger han efterfulgt af et stort grin.

Sonny Rønne Pedersen vender tilbage i ekspeditionen. Foto: Søren Osgood
Sonny Rønne Pedersen vender tilbage i ekspeditionen. Foto: Søren Osgood

Hos TV3 er man heller ikke meget for at løfte sløret.

- Det har vi ingen kommentar til, lyder det venligt.

Det er ikke muligt at få bekræftet, om de vil være deltagere i årets ekspedition eller i stedet indtager mentor-roller.

Richard Asklund vender tilbage til øen. Foto: TV3
Richard Asklund vender tilbage til øen. Foto: TV3

Frådende Kjeldbjerg
At tre tidligere deltagere vender tilbage til programmet kommer som et kæmpe chok. Det sker således under et år efter, at programmets ikoniske vært, den tidligere fodboldspiller Jakob Kjeldbjerg, gav TV3 et ultimatum.

'Robinson'-vært stiller ultimatum til TV3

I september sidste år var Kjeldbjerg frådende. Rasende. Og mest af alt var han skuffet. På skærmen havde man netop kunnet se, hvordan de to 'Robinson'-veteraner Mathias Lynge og Michael Backer havde snydt sig til mad for anden gang og derfor var blevet smidt ud af programmet. Jakob Kjeldbjerg havde ikke advaret TV3 på forhånd, da han placerede sin presbold via Ekstra Bladet.

– Det er takket være dem, at der aldrig nogensinde kommer en tidligere deltager med i 'Robinson Ekspeditionen' igen, så længe jeg er ekspeditionsleder, lød værtens ultimatum.

Det så du ikke på tv: ’Robinson’-snyderne var på vildt eventyr

Ekstra Bladet ville naturligvis gerne høre til, hvad der havde ændret sig, men det har ikke været muligt at få en kommentar fra Jakob Kjeldbjerg inden for avisens deadline.

’Robinson Ekspeditionen’ ventes at få premiere i slutningen af august.