Brød sammen i tårer: - Det var et rent helvede

Afkræftet, svækket og uden lysten til at fortsætte i ekspeditionen, blev Türker sendt hjem til Danmark

Fan-favoritten er faldet.

Semifinalen blev endestationen for Türker Alici i årets 'Robinson Ekspeditionen'. I ø-rådet stemte Loco, Jamil og Michael på Türker, mens han selv, Zanne og Karina stemte på Michael.

Tre stemmer på hver betød en duel mellem Türker og Michael, hvor det var sidstnævnte, der kunne holde armen strakt med en kniv på håndfladen i længst tid. Det var en både lettet og trist Türker, der brød i gråd, da hans farvel til årets ekspedition var en realitet.

- Det her er en vanvittig oplevelse. Jeg er evigt taknemmelig over alt det, jeg har lært. Det er langt mere værd end den halve million, som står på spil. Jeg ville ønske, at alle kunne få denne her følelse eller fornemmelse af, at de små ting i livet gør det værd at leve. Det har jeg virkelig lært her.

- Det sidste, jeg ønsker at sige, er, at jeg håber, min mor kan se med her og sige 'det her er min søn', og at hun kan være stolt af mig. Det betyder allermest for mig. Tusind tak for denne ekspedition, venner, lød det var en grådkvalt Türker i programmet.

Foto: TV3
Foto: TV3

Et helvede
Til Ekstra Bladet forklarer den muskuløse humørbombe, at han var blevet svagere og svagere som ekspeditionen skred frem, og at han havde tabt sig 16,2 kilo, da han forlod programmet.

Undervejs var det også blevet til en tur på hospitalet med stærke mavesmerter, efter han havde fyldt den tomme mavesæk med kokosnødder.

- Jeg havde egentlig sagt, at jeg ikke ville mere, efter sidste gang jeg blev syg. Der blev jeg talt til fornuft af den deltageransvarlige, som sagde, at jeg sagtens kunne klare de sidste 8-9-10 dage. Men det blev aldrig det samme igen, og jeg måtte hjælpes rigtig meget af Zanne, forklarer Türker, der derfor også var lettet, da opholdet på øen sluttede.

- Jeg havde virkelig ikke lyst mere. Jeg var så afkræftet, og hvert minut føltes som en dag, så et eller andet sted håbede jeg også, at jeg ville ryge hjem. Når jeg sov om natten, vågnede jeg, fordi min krop gik i krampe, så jeg måtte drikke en halv liter vand. De sidste seks-syv dage var et rent helvede.

- Hvorfor gav du så ikke op?

- Jeg er ikke typen, der stikker af. Jeg føler, jeg gjorde det, jeg kunne og pressede min krop til den grænse, min krop kunne presses til. Når jeg ser mig selv på skærmen, så var jeg godt nok blevet tynd. Det er sindssygt, siger Türker.

Han understreger samtidig, at han ikke fortryder, han undervejs i ekspeditionen brugte spandevis af kræfter på dødskampe.

Med Türker ude er der kun fem deltagere tilbage i årets ekspedition. Foto: TV3
Med Türker ude er der kun fem deltagere tilbage i årets ekspedition. Foto: TV3

Tabte dødskampen
Den populære deltager fortæller, at han aldrig overvejede at stemme på Karina, som Jamil ellers forsøgte at overtale ham til. Faktisk var det aldrig i hans tanker, lyder det fra Türker.

- Du bryder ud i gråd under ø-rådet. Hvilke tanker er det, der går gennem hovedet på dig der?

- Det er, at jeg både er glad, men også trist på samme tid. Jeg var glad for, at det var overstået, så jeg kunne få noget mad og komme tilbage til min hverdag, men samtidig trist fordi jeg også godt vidste, at jeg ville komme til at savne det, forklarer han.

- Du lyder ikke som en mand, der selv troede på, at du ville have en chance i finalen?

- Det troede jeg heller ikke. Jeg ville have haft det svært, siger han.

(som det kan ses på Instagram, er Türker atter tilbage i storform)

Med Türkers farvel må programmet vinke farvel til sin mest farverige deltager. Samtidig står det nu klart, at afgørelsen skal stå mellem Zanne, Jamil, Loco, Michael og Karina, da Melis tabte dødskampen undervejs i programmet.

Selv har Türker kunnet mærke populariteten fra programmets seere, der har stoppet ham, når han eksempelvis har handlet i Bilka, for at få et billede. Og hjemme i Danmark har mor kunnet berolige sin søn.

- Hun siger, at hun er stolt lige meget hvad. Hun er stolt af sin søn, siger Türker.

Finalen i årets 'Robinson Ekspeditionen' vises på næste mandag klokken 20.