Annonce:
Annonce:

Brøler: DR beklager

DR beklager, at de i et omdiskuteret radioprogram ikke forelagde den tidligere DR-vært Mads Aagaard en bestemt udtalelse fra programmets vært

Sådan så det ud, da Janni Pedersen var med i 'Ugens gæst'. Foto: DR
Sådan så det ud, da Janni Pedersen var med i 'Ugens gæst'. Foto: DR
Annonce:
Følg Underholdning
Følg Film og tv

DR beklager nu deres manglende forelæggelse for tidligere DR-vært Mads Aagaard i forbindelse med radioprogrammet 'Ugens gæst', som blev sendt på P1 3. december 2021.

Det skriver DR selv i en rettelse.

Programmet omhandler krænkelser i mediebranchen, hvor TV 2-vært Janni Pedersen er gæst i studiet, og undervejs siger vært Gitte Hansen blandt andet følgende om Mads Aagaard:

- En af mine nærmeste kolleger, en medvært, Mads Aagaard, viste sig at være en grov krænker igennem flere år, lød det fra værten.

Nu har DR dog valgt at anerkende, at den påstand, som bygger på en historie i Berlingske fra 2020, skulle have været forelagt Mads Aagaard, inden historien blev bragt.

Annonce:

'I den direkte udsendelse sendt på P1 den 3. december 2021 siger værten følgende: 'En af mine nærmeste kolleger, en medvært, Mads Aagaard, viste sig at være en grov krænker igennem flere år'. Udtalelsen, der bl.a. kommer på baggrund af den dækning af sagen, der var i Berlingske tilbage i 2020, skulle forinden have været forelagt for Mads Aagaard,' lyder det i rettelsen, der fortsætter:

'Det er den ikke blevet, og det beklager DR. Efterfølgende har DR forelagt udsagnet for Mads Aagaard. Han har ikke ønsket at komme med en direkte kommentar, men er uenig i programmets fremstilling af ham,' lyder det.

Ekstra Bladet arbejder på at få en kommentar fra Mads Aagaard, men det har i skrivende stund ikke været muligt.

Gitte Hansen var 3. december vært på 'Ugens gæst', hvor hun havde TV 2-kollegaen Janni Pedersen i studiet. Foto: DR
Gitte Hansen var 3. december vært på 'Ugens gæst', hvor hun havde TV 2-kollegaen Janni Pedersen i studiet. Foto: DR

Omdiskuteret program
Mange spærrede øjnene op, da tv-vært Janni Pedersen gæstede P1 i programmet 'Ugens gæst'.

Her blev hun nemlig overøst med roser af programmets vært, Gitte Hansen, på et niveau, så Janni Pedersen måtte spørge, om det var tilladt for en objektiv vært at rose sine gæster sådan.

Samtidig blev der leveret påstande omhandlende tidligere chefredaktør på B.T. Michael Dyrbys penisbilleder, der florerede i mediekredse og ledte til hans afgang på TV 2.

Annonce:

I den forbindelse fik værten proklameret, at Dyrby selv sendte billederne rundt, mens virkeligheden var, at andre spredte dem. Altså var Dyrby offer i sagen.

Også her måtte Janni Pedersen hjælpe værten og sige stop, efter Gitte Hansen havde fortalt, at flere medarbejdere på DR havde haft billederne på telefonen - billeder, der må betragtes som hævnporno.

Programmet handlede om den opsigtsvækkende MeToo-dokumentar på Discovery+, og her fik værten skam også kædet tv-vært Jens Gaardbo ind i de mange sager om sexisme i dokumentaren, hvor ellers kun Jes Dorph-Petersen nævnes ved navn.

Det hele blev afsluttet med en sejrsdans vært og gæst imellem til George Michaels 'Freedom'.

Ekstra Bladet har været i kontakt med Jens Gaardbo, der ikke ønsker at kommentere sagen eller kommentere, hvorvidt han selv mener, at han fortjener en beklagelse på samme måde som Mads Aagaard.

Glad for det blev korrigeret

Til Ekstra Bladet siger DR følgende om sagen:

Redaktør Amanda Heiberg Boberg, DR Perspektiv og Fakta har følgende kommentar:

'Rettelsen vedr. ’Ugens Gæst’ fra 3. december fremgår her, og vi har ikke yderligere kommentarer. Hvad angår udtalelsen om Jens Gaardbo i samme program blev den imødegået med det samme i selve programmet, og dermed var det tydeligt overfor lytterne,  at man ikke kunne slutte, at han var en del af den konkrete sag. Det er den mulighed, vi har i live-programmer, og jeg er glad for, at udtalelsen hurtigt blev korrigeret', skriver hun i en mail.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Hvis folk ønsker Ellemann det godt...
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: