Brøler i nyt DR-drama sender serien ud i fremtiden

Så du også detaljen i 'Liberty' i aftes?

Ups, DR. Fodbold-logo sender 'Liberty' ud i fremtiden. Foto: DR/Aske Foss
Ups, DR. Fodbold-logo sender 'Liberty' ud i fremtiden. Foto: DR/Aske Foss

Søndag aften var der premiere på det nye DR-drama, 'Liberty', der skal forestille at foregå i 1980'erne i Tanzania.

Selvom DR med garanti har gjort sig umage med at få kulisser, krøllet Connie Nielsen-hår og kostumer til at ligne det specifikke årti, er det alligevel kikset.

Intl. kendte Ny Hjejle på vej i dansk film

Der har nemlig sneget sig lidt af en brøler ind i 'Liberty', har en vaks seer spottet.

42 minutter og fire sekunder inde i første afsnit, bliver 'Liberty' på næsten magisk vis sendt ud i fremtiden. Det sker da tjenestedrengen Marcus, der bliver spillet af den kenyanske skuespiller Charlie Karumi, er iførte en træningstrøje fra den engelske fodboldklub Chelsea.

Chelsea Football Club har ændret deres logo fem gange i klubbens historie, og det logo der optræder i DRs 80'er-serie var slet ikke opfundet i 1980'erne. Det stammer fra 2004. Ups, DR!

Chelsea-logoet stammer fra 2004 og bæres stadig af fodboldstjernerne fra London. Foto: DR
Chelsea-logoet stammer fra 2004 og bæres stadig af fodboldstjernerne fra London. Foto: DR

Trøje-tidsrejsen kræver både et vågent blik og et vist kendskab til London-klubben og dens historie. Begge dele har Jeppe Bannebjerg Henriksen, som opdagede fejlen.

- Jeg opdagede det lige med det samme. Men jeg er også lidt spionagtig,når jeg ser fjernsyn, siger Jeppe Bannebjerg Henriksen, der holder med Chelsea og er så stor fodboldfan, at han har stiftet organisationen Den 12. mand, der kæmper for større opbakning til det danske landshold.

Jeppe Bannebjerg Henriksen synes, at premiereafsnittet af 'Liberty' var godt, og at serien i fem afsnit tegner lovende.

- Men det bryder lidt med illusionen om, at man er i 1980'erne, når der er sådan en fejl. Så hænger det ikke sammen, siger han til Ekstra Bladet.

Hos DR svarer producent Karoline Leth følgende til brøleren. 

- Jeg er utrolig glad for, at Ekstra Bladets læsere følger så opmærksomt med i 'Liberty'. Jeg håber også, de vil se opmærksomt med de næste fire søndage, skriver hun kortfattet i en mail.

Connie Nielsen kom på arbejde, da hun ankom til verdenspremieren på DR-serien ’Liberty’ i Berlin. Hun måtte skrive et hav af autografer og tage selfies med sine fans. (Foto: Ekstra Bladet) Danske kendte Det er hårdt at være dansk verdensstjerne

Lidt ironisk har Charlie Karumi tidligere fortalt til dr.dk, at en af de ting, der adskiller en kenyansk og en skandinavisk produktion fra hinanden, netop er evnen og overskuddet til at gå op i selv den mindste detalje i hver enkelt scene.

- En ting, jeg lagde mærke til, er øjet for detaljen. Skandinaverne er meget mere dedikerede til kvalitet over kvantitet. I Kenya har man ikke den luksus, det er at kunne perfektionere hver scene. Med DR havde vi egentlig ikke tiden til det, men alligevel lykkedes det at gøre hver enkelt scene perfekt helt ned i de små detaljer, har Charlie Karumi tidligere sagt til dr.dk.

Birgitte Hjort Sørensen spiller droneingeniøren Victoria i TV2-thrilleren 'Greyzone'. Foto: TV2 Anmeldelser DR og TV2 i vanvidskamp om seerne: Her er søndagens vinder

228 kommentarer
Vis kommentarer