Annonce:
Annonce:

B.S.: Sådan holder jeg liv i mit ægteskab

Hver tirsdag svinger den tidligere jægersoldat B.S. Christiansen pisken over fire danske par for at få dem til at få det optimale ud af deres parforhold. Selv har han snart været gift i 20 år

B.S. er taget til New Zealand med fire danske par. Foto: TV 2
B.S. er taget til New Zealand med fire danske par. Foto: TV 2
Annonce:
Følg Underholdning
Følg Film og tv

Fire danske par med knas i kærligheden kan netop nu følges på TV 2, hvor den tidligere jægersoldat B.S. Christiansen forsøger at hjælpe dem til at overkomme kriser og dårlige mønstre på en barsk rejse til New Zealand.

- I dag ender omtrent hvert andet danske ægteskab i skilsmisse. Dertil kommer alle de forliste papirløse forhold. Alle disse brudte forhold koster dyrt. Først og fremmest menneskeligt for de involverede. Specielt hvis der er børn i parforholdet. Hver uge er der liv, der nærmest styrter i grus. Mennesker der går ned, forklarer den 64-årige B.S. til Ekstra Bladet om grunden til, at han har sagt ja til svinge pisken over de fire par.

- I programmerne arbejder jeg med otte deltagere for at få dem til at gøre op med sig selv, hvad de gerne vil med deres liv - og med at kommunikere det klart og tydeligt ud, tilføjer han.

Annonce:

Ville du være gift med dig selv, opfordrer han de medvirkende til at tænke over.

Selv er den 64-årige vært dog ikke i tvivl om, hvorvidt han er værd at være gift med.

- Jeg gør mit bedste hver dag for at være en god udgave af mig selv. Jeg begår fejl og prøver at lære af dem, men ja, jeg tror såmænd godt, jeg ville være gift med mig selv. Men heldigvis er jeg gift med min hustru Karin, som er langt mere interessant og godt selskab, lyder det med et grin fra den kontante mand.

Han har været gift med hustruen Karin Slot, der er journalist, i knap 20 år. Sammen har parret to sønner på ni og 16 år, mens B.S. har yderligere to fra et tidligere forhold.

 

B.S. svinger pisken over danske ægtepar

Hvad gør du for at holde liv i ægteskabet?

Annonce:

- Jeg interesserer mig for mit ægteskab og for min hustru. Og jeg er ærlig og åben i min dialog med hende. Vi har været gift siden 1998, og det har været en vidunderlig tid. Nogle gange siger folk, at de ikke kan udholde tanken om at være sammen med den samme et helt liv. Men pointen er, at det er man heller ikke. Både min hustru og jeg er slet ikke de samme mennesker, som vi var, da vi mødte hinanden. Vi har hver især udviklet os kolossalt meget, siden vi mødtes, men vi er også meget forskellige, og derfor inspirerer og motiverer vi hinanden, slår han fast.

Det lyder jo unægtelig både inspirerende og fornuftigt. Men faktum er, at omkring halvdelen af danske ægteskab ender i skilsmisse. Ifølge B.S. skyldes dét ikke nødvendigvis mangel på kærlighed, men snarere en lidt for optimistisk tilgang til parforholdet.

- Det at leve i et parforhold er en meget stor og udfordrende opgave, som vi på en eller anden måde går utroligt naive ind i. Vi går i skole og tilegner os færdigheder og viden om en masse andre ting, men parforholdet bruger vi ikke to minutter på, inden vi kaster os hovedkulds ud i det, siger jægersoldaten, der mener, at danskerne i højere grad burde få hjælp til parforholdet, ligesom mange vælger at få hjælp af blandt andet coaches til karriereplanlægning.

Annonce:

- Jeg tror ikke, at vi tager de nødvendige snakke, mens tid er. Mange får ikke afstemt forventninger og er ikke helt ærlige om, hvad de kommer med i bagagen. Hvis man ikke fra starten får sagt, at man faktisk ikke bryder sig om at tage på solferie sydpå, så ender det måske med, at man må lyve for sig selv og partneren i 20 år, og så sidder man dér på en sandstrand og drømmer om at køre på hundeslæde i Grønland, konstaterer han.

Tavse efter B.S.-kritik: Kamphanerne i kold krig

Hvad er dit råd til at få et bedre forhold?

- Det allervigtigste er, at man forstår og lever efter, at man skal støtte og udvikle hinanden i stedet for at ligge i en form for krig. Vi kan ikke forandre andre end os selv, hvor gerne vi end vil. Men vi kan ændre os selv. Og når vi gør det, så får den anden mulighed for også at forandre sig, mener han.

Derudover opfordrer han til, at man sætter tid af til at snakke om forholdet.

- Hvad går godt, hvad går mindre godt, hvad kunne vi gøre anderledes. Ofte sker det, at folk ikke får taget de gode samtaler, før der pludselig er stress og pres i hverdagen, og så bliver det til ødelæggende skænderier, hvor man kun skyder på den anden i stedet for at se på, hvad man selv kan gøre bedre, siger han.

Og endelig – det vigtigste råd:

Annonce:

- Husk på, hvad du forelskede sig i - og lad være med at forsøge at lave netop det om. Sørg for at elske og ære den andens særpræg.

'B.S. og ægteskabsprøven' bliver sendt hver tirsdag klokken 20.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
A-kraft i baghaven - manges haver står klar
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: