Charlotte fandt sin mor i 'Sporløs': Sådan er deres forhold i dag

Charlotte Christiansen fik i 'Sporløs' at vide, at hun blev født uden for ægteskabet, og at hun derfor blev bortadopteret. Nu har moderen fortalt sin nyfundne datter en ny historie

Det var noget af en teaser, som tv-programmet ’Sporløs’ sluttede med her til aften.

Sammen med programmets vært, Ditte Haue, havde Charlotte Christiansen søgt efter sin biologiske mor i den srilankanske by Kandy og senere i området Halloluwa lidt uden for Kandy. Til sidst lykkedes det at finde moren, som med tårer i øjnene kunne kramme den datter, hun ikke havde set siden bortadopteringen i 1981.

DR-vært afslører: Har scoret ministersøn

Med mødet fulgte en halvbror og en halvsøster, men også et dilemma da alle i familien var arbejdsløse og interesserede i, om Charlotte kunne hjælpe dem økonomisk.

- Jeg tror, hun er meget bekymret for, hvordan resten af hendes liv skal forme sig. Jeg tror, at med det kulturelle i, at man hernede altid tager sig af sin familie, så har hun også en forventning om, eller et håb om, at det gør jeg også. Hun siger, at hun gerne vil komme til Danmark og arbejde, så hun kan sende penge tilbage til familien.

- Det er svært lige nu at finde ud af helt, hvordan kontakten kommer til at være fremadrettet. Kommer det til at handle om penge, eller kommer det til at handle om penge i en grad, som jeg kan være med til, lød det afslutningsvis i programmet fra Charlotte Christiansen.

Sandra fandt sine slægtninge i 'Sporløs': - Flovt at have en dybt kriminel familie

Ikke ludfattige
Da Ekstra Bladet fanger Charlotte over telefonen, kan hun fortælle, at optagelserne fandt sted i september sidste år, og at hun siden har været tilbage i Sri Lanka, da hun og kæresten var på besøg i februar.

- Pengene har ikke været det store problem. De er ikke ludfattige, men lav middelklasse, og det er rart at vide, da jeg tænkte på, om det kun var penge, som relationen skulle handle om. Det ville jeg jo godt et eller andet sted kunne forstå, for jeg er vokset op i et meget rigt land, og de har tradition for, at man tager sig af hinanden. Men det har ikke været et problem, siger Charlotte Christiansen.

I programmet hører man, at Charlotte har en bror, men man møder ham ikke, da han bor fire timers transport fra resten af familien. På turen i februar mødte hun både ham og hans familie, og hun har også udviklet et stærkt bånd til sin nyfundne søster.

- Min søster har jeg kontakt med flere gange om ugen, vi sender billeder til hinanden, ringer sammen og sådan nogle ting. Min søster bor på et bjerg med en okay dækning, griner hun.

Jagten på familien i Sri Lanka endte lykkeligt. Foto: DR
Jagten på familien i Sri Lanka endte lykkeligt. Foto: DR

Var faktisk gift
I aftenens afsnit af 'Sporløs' kom det frem, at Charlotte blev født uden for ægteskabet, og at det derfor var forbundet med stor skam. Det har vist sig ikke at være den fulde sandhed, forklarer Charlotte Christiansen.

- Da jeg var dernede anden gang, talte vi om min far, hvor min mor fortalte, at de faktisk var gift, men at det gik rigtig dårligt. Han ville ikke vedkende sig at være far til mig, så det ville derfor stadig have store konsekvenser for både hende og mig. Det kan være svært at forstå herhjemme, fortæller Charlotte Christiansen.

Line Baun afslører sin TV2-løn

Og faktisk er der sket en udvikling med faderen.

- Efter jeg kom hjem i februar, har min mor taget kontakt til min far og snakket med ham. Han vil gerne møde mig næste gang, jeg kommer til Sri Lanka, så det er da noget, jeg skal have overvejet, siger hun.

- Har du fået det ud af din deltagelse i programmet, som du havde håbet?

- Jeg har fået mere ud af det, end jeg havde håbet. Min mor er stadig i live, og det er ingen garanti med den måde, hun fik mig på. Samtidig er hun 57 år, og det er højt dernede. Jeg havde heller ikke tænkt på, hvad det ville betyde at få søskende, siger Charlotte Christiansen.

Hun skal atter til Sri Lanka i det nye år. Og her tager hun et nyt familiemedlem med sig. Hun er nemlig gået hen og er blevet gravid.