Chok-hitserie vender tilbage: Røber nye detaljer

Populære 'Exit', hvor man følger fire venners liv med oceaner af penge, skumle forretninger, uanede mængder stoffer, vilde fester og udnyttelse af det modsatte køn i Oslo, bliver i sæson 3 med kryptovaluta som omdrejningspunkt

Der er masser af fest og farver i 'Exit'-universet - oftest indeholdende stoffer og alkohol på grænsen til det selvudslettende. Her er de fire hovedpersoner til kostumefest i Sæson 2. Foto: NRK
Der er masser af fest og farver i 'Exit'-universet - oftest indeholdende stoffer og alkohol på grænsen til det selvudslettende. Her er de fire hovedpersoner til kostumefest i Sæson 2. Foto: NRK
Følg Underholdning
Følg Film og tv

Godt nok begynder optagelserne til den længe ventede sæson 3 af den norske hitserie 'Exit' først i spanske Malaga i næste måned.

Men det forhindrer ikke Peter Testmann-Koch fra produktionsselskabet og serieforfatter samt instruktør Øystein Karlsen i at røbe detaljer fra den imødesete tredje omgang af føljetonen om fire forretningsmænd i Norge, der skejer ud til den helt store guldmedalje.

Det skriver norske VG.

Kryptovaluta i fokus
Testmann-Kock løfter bl.a. sløret for, at kryptovaluta, der især i de senere år har været oppe i tiden, nu også kommer til at spille en central rolle i 'Exit'.

I Norge vises serien på NRK, mens den herhjemme hidtil har kunnet streames på DRTV og har været vist på DR2.

- Det er centralt i gutternes liv og virke denne gang. Det er let af få adgang til sorte penge gennem kryptovaluta. Noget, der passer svært godt ind i vores handling. Det er brutalt, hvordan folk med mange penge stadig finder nye måder at skjule sine penge på, siger han til VG.

Set af 2 mio.i Norge
De to første sæsoner har været set af op mod 2 mio. alene i Norge - vel at mærke et land med kun lidt over 5 mio. indbyggere. Hertil skal lægges de mange seere i det øvrige Norden - heriblandt Danmark, hvor 'Exit' er været en ubetinget succes.

Artiklen fortsætter under boksen ...

75 procent virkelighed

En af grundene til, at den norske tv-serie 'Exit', der kan streames gratis på DRTV, har vakt så meget opsigt, er, at den bygger på omfattende research og interviews med personer fra den virkelige verden.

Serien om det rødglødende norske finansmiljø viser en brutal, egoistisk og hensynsløs verden, hvor stenrige finansmænd misbruger såvel systemet som deres koner.

Allerede fra første sekund af den anmelderroste NRK-seersucces 'Exit' bliver seerne gjort opmærksomme på, at her er der tale om et drama baseret på virkelige hændelser.

Folkene bag NRK-serien har haft held til at få fire finansmænd til at åbne op for fortællingerne om den lukkede verden. Foto: DR
Folkene bag NRK-serien har haft held til at få fire finansmænd til at åbne op for fortællingerne om den lukkede verden. Foto: DR
 

Groteske eskapader
'I foråret 2012 fortalte fire mænd fra Oslos finansmiljø os deres historier. Serien er baseret på dette møde og opfølgende samtaler med mennesker knyttet til miljøet,' er det første, man som seer bliver mødt af, når man klikker afspil på det første af de i alt 16 afsnit fordelt over to sæsoner af serien, der er blevet den mest sete i Norges tv-historie.

Efter sigende var det ikke svært at overtale de fire mænd om deres - set udefra - ekstreme, brutale og groteske eskapader, der involverer både prostituerede, sprut og stoffer og udleverer hovedpersonerne som følelseskolde og afstumpede individer.

I en artikel i nettavisen.no fortæller seriens instruktør, Øystein Karlsen, at det blot krævede en god portion alkohol for at få finansmændenes tunger på gled.

Anonymitet
Herefter fortalte de gladeligt løs i flere timer. Det hører selvfølgelig med til historien, at de fire mænd har fortalt deres historier under løfte om total anonymitet.

Seriens instruktør har gentagne gange understreget, at hovedparten af handlingen er baseret direkte på hændelser, der har fundet sted i virkeligheden.

I et interview med nettavisen.no vurderer instruktøren, at 70 procent af det, man ser udspille sig i serien, har fundet sted i virkeligheden.

- Som supplement (til samtalerne med finansmændene, red.) har vi fulgt op med samtaler med kvinder, som er i det samme miljø, og som oplever denne side af samfundet. Alt dette har vi sat sammen til en serie, hvor alle de fortællinger udgør 70 procent, siger instruktør, Øystein Karlsen.

I et interview med den norske avis VG vurderer instruktøren, at 75 procent af handlingen er baseret på virkelige hændelser.

Serieforfatter og instruktør Karlsen, der i øvrigt tidligere bl.a. stod bag sæson 3 af den kendte serie 'Lilyhammer', mener ikke, at det har været en speciel udfordring af skrive den nye sæson af 'Exit':

- Det er jo altid skræmmende, men ikke mere end normalt. Begynder man at tænke for meget, så bliver man jo paralyseret. Målsætningen er altid at gøre noget, som topper det forrige, siger Øystein Karlsen.

Han har i sin research til den kommende sæson selv tilbragt en del tid hos det, man i Norge kalder 'Økokrim', og har også haft samtaler med Tax Justice Network om alt fra kryptovaluta til hvordan norsk vindkraft tjener milliarder af kroner for selskaber, som ingen ved, hvem ejer.

Firkløveret vender tilbage
Det er bekræftet, at alle fire hovedpersoner - tre nordmænd og en svensker - vender tilbage i glansrollerne som Adam (spillet af Simon J. Berger), William (Pål Sverre Hagen), Henrik (Tobias Santelann) og Jeppe (Jon Øigarden).

Artiklen fortsætter under billedet ...

Hvis man kan tale om en særlig hovedperson i 'Exit' blandt de fire venner, så er svenske Simon J. Berger (billedet) et godt bud i rollen som Adam Veile. Her sammen med en prostitueret og på randen af en psykose eller et nervesammenbrud. Foto: NRK
Hvis man kan tale om en særlig hovedperson i 'Exit' blandt de fire venner, så er svenske Simon J. Berger (billedet) et godt bud i rollen som Adam Veile. Her sammen med en prostitueret og på randen af en psykose eller et nervesammenbrud. Foto: NRK
 

Denne gang får produktionsholdet formentlig hjælp af den islandske instruktør Gísli Örn Garðarsson til nogle af episoderne - simpelthen fordi, det for chef-instruktøren er svært at klare det hele selv. Det er en af hans akilleshæle, at han vil for meget, afslører Øyvind Karlsen således.

- Det er muligt, jeg har et unaturligt kontrolbehov, eller bare er vældigt dårlig til at uddelegere. Det, at jeg ikke gør alt selv, er ren logistik. I 'Exit' er der vældigt mange efterspurgte skuespillere, og for at få ting til at gå op, så må vi arbejde lidt parallelt, siger Øyvind Karlsen til VG.

Hændelserne i 'Exit' kunne sagtens ske i Danmark, mener ekspert i jetsettets festvaner. Læs mere her (+).

Vil du kende sandheden bag chok-serien? Læs mere her (+).

Hvis du ikke kender 'Exit', og vil have en fornemmelse af universet, så tjek traileren til sæson 1 fra 2019 herunder:

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Tak til børnene for at give deres liv

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+