Chokerende, uhørt og fuldstændig uacceptabelt

Kulturminister Ane Halsboe-Jørgensen reagerer nu på de vidnesbyrd, der kommer frem i omstridt MeToo-dokumentar

Ane Halsboe-Jørgensen er chokeret over vidnesbyrd i MeToo-dokumentar. Foto: Jens Dresling
Ane Halsboe-Jørgensen er chokeret over vidnesbyrd i MeToo-dokumentar. Foto: Jens Dresling
Følg Film og tv

'Chokerende, uhørt og fuldstændig uacceptabelt'.

Sådan lyder det fra kulturminister Ane Halsboe-Jørgensen (S) til Politiken om de historier om seksuelle krænkelser, der er kommet frem om TV 2 i dokumentaren 'MeToo: Sexisme bag skærmen'.

Her fortæller hun videre, at de historier, der nu har set dagens lys, er fuldstændig uhørte, og at ledelsen på TV 2 har et ansvar for, at noget lignende ikke sker fremover.

- Jeg har en forventning om, at TV 2 tager sagen alvorligt. De har allerede taget initiativer, og det vil jeg følge op på og spørge uddybende ind til. Det vil jeg drøfte med bestyrelsesformanden, siger ministeren til mediet.

Her hylder hun samtidig de kvinder, der er stået frem i dokumentaren og fortæller, at de fortjener den største respekt og fulde opbakning.

Fakta om MeToo-dokumentaren

Hele arbejdet med MeToo-dokumentaren blev skudt i gang i 2020, efter en række kvindelige TV 2-ansatte tog initiativ til en støtteerklæring til tv-vært Sofie Linde, der satte fokus på sexisme i mediebranchen i sin tale under Zulu Comedy Galla sidste år.

Støtteerklæringen blev underskrevet af hele 1615 kvinder fra mediebranchen og satte i den grad gang i en ny MeToo-bevægelse.

Efter støtteerklæringen satte TV 2 også en ekstern advokatundersøgelse af forholdene på kanalen i gang, og den undersøgelse betød blandt andet, at de to profilerede værter Jens Gaardbo og Jes Dorph-Pedersen blev fjernet fra skærmen.

Ekstra Bladet erfarede siden, at en gruppe journalister fra TV 2 var i gang med at lave en dokumentar, som omhandlede sexisme i mediebranchen - heriblandt på TV 2.

Siden trak kanalen dog stikket, og i stedet besluttede Politiken, at de i samarbejde med Impact TV ville arbejde videre med projektet.

I februar i år meddelte Politiken dog, at de trak sig fra samarbejdet.

- Men vi fortsætter arbejdet med projektet med en ny mediepartner. Vi glæder os til at gøre dokumentaren tilgængelig for offentligheden, når tid er, lød det i den forbindelse fra Thomas Heurlin, der er direktør i Impact TV.

Siden er Discovery Networks Danmark dog kommet med på samarbejdet, og dokumentaren er nu en realitet.

'Jeg vil gerne undskylde'
TV 2’s bestyrelsesformand, Jimmy Maymann, udtalte i en pressemeddelelse onsdag , at han er ked af det og rystet over at høre kvindernes vidnesbyrd.

'På trods af, at de store svigt er sket længe før min formandsperiode, vil jeg gerne undskylde på TV 2s vegne. Det var med forfærdelse, jeg hørte historierne fra kvinderne i dokumentaren. Det rørte mig dybt, og jeg kan kun inderligt beklage, at man ikke var i stand til at beskytte disse kvinder i deres tid på TV 2', skrev han i pressemeddelelsen.

Anne Engdal Stig Christensen har i en pressemeddelelse beklaget over for kvinderne. Foto: Miklos Szabo/Tv 2 Presse/Ritzau Scanpix
Anne Engdal Stig Christensen har i en pressemeddelelse beklaget over for kvinderne. Foto: Miklos Szabo/Tv 2 Presse/Ritzau Scanpix

Også TV 2's administrerende direktør, Anne Engdal Stig Christensen, har i en pressemeddelelse beklaget over for kvinderne.

'Til trods for at vi via en dokumentarserie igen bliver epicenter for #MeToo-debat, vil vi insistere på at kigge frem og diskutere ligestilling, ligeværd og fælles kultur på et generelt niveau – til gavn for vores fælles arbejdsplads', lød det fra Anne Engdal Stig Christensen.

Ekstra Bladet har forgæves forsøgt at få et interview med den administrerende direktør.

--------- SPLIT ELEMENT ---------

Se traileren til 'Metoo: Sexisme Bag Skærmen'

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Himmelråbende åndssvagt, at vi først ophæver restriktionerne på tirsdag