Dansk filmklassiker genindspilles

Bjarne Reuters legendariske historie om Buster Oregon Mortensen får nu nyt liv i form af filmen 'Buster'

Manfred Weber ses her i hovedrollen som Buster Oregon Mortensen. Foto: Bastian Schiøtt/FilmFyn/Free
Manfred Weber ses her i hovedrollen som Buster Oregon Mortensen. Foto: Bastian Schiøtt/FilmFyn/Free

Det er over 35 år siden, at 'Busters verden' havde premiere, og nu får fortællingen om antihelten Buster Oregon Mortensen nyt liv på lærredet i filmen 'Buster', som er en genindspilning af 'Busters verden'.

Det annoncerer FilmFyn i en pressemeddelelse.

- At filmatisere historien om Buster i en opdateret version synes vi, tiden og en ny generation kalder på. Buster bor i hjertet hos flere generationer i hele Danmark, siger producent Hans Bülow Ungfelt i pressemeddelelsen.

Filmen handler om den trylleglade dreng Buster Oregon Mortensen, som ved enhver given lejlighed underholder med sin tryllekunst.

I sommerferien får han chancen for at vise hele byen, hvad han kan, i et talentshow. Men Buster har mange jern i ilden, for han er samtidig blevet forelsket i Joanna, hans bedste ven, hr. Larsen, får det dårligere og dårligere, og også hans familie har brug for ham.

Mens Manfred Weber indtager titelrollen, ses rutinerede navne som Henning Jensen og Magnus Millang også i filmen. Det samme gør Ibi Støving, oplyser FilmFyn.

På Instagram afslører den 45-årige kendis i et hashtag, at hun skal spille Busters mor.

- Glæder mig så meget og er så vanvittig ydmyg og stolt, lyder det fra Ibi Støving.

Den oprindelige film, 'Busters verden', som Bjarne Reuter har skrevet, havde premiere i 1984 med Bille August i instruktørstolen, og Peter Schrøder, Buster Larsen og Ole Thestrup på rollelisten.

Den nye film, 'Buster', som bliver instrueret af Martin Miehe-Renard, får biografpremiere den 17. juni 2021.