Dansk tv-kok: Hvordan kan man smadre en bearnaise så meget?

Flere af årets MasterChef-deltagere har haft en politisk agenda, som har udfordret dommernes smagsløg

Thomas Castberg mener ikke, at man kan lave god mad udelukkende på sojabønner og havremælk. Foto: Linda Johansen
Thomas Castberg mener ikke, at man kan lave god mad udelukkende på sojabønner og havremælk. Foto: Linda Johansen

Han har prøvet meget gennem 487 afsnit som dommer i tv-programmet 'MasterChef', men alligevel kan håbefulde deltagere overraske ham år efter år – positivt som negativt.

Thomas Castberg og co. vender i aften tilbage på skærmen, hvor nye, håbefulde deltagere skal forsøge at imponere de tre dommere, der udover Thomas Castberg også tæller Jakob Mielcke og Jesper Koch.

- Castingen er altid sjov, den kan det hele, og vi risikerer alt. Vi ved jo ikke, hvad vi får på bordet. Vi får præsenteret et navn og en baggrund, inden de kommer ind, og det er sådan set det, siger Thomas Castberg.

Thomas Castberg, Jesper Koch og Jakob Mielcke er endnu engang dommere i TV3-programmet 'MasterChef'. Foto: Mogens Flindt TV MasterChef-dommerne afslører: Denne ret får os til at se rødt

Ækel bearnaise
Og det er ikke altid en god oplevelse. For selvom han generelt roser årets deltagere for at starte ud på et højt niveau, så er der ligesom i 'X Factor' også svipsere iblandt. Deltagere, som primært er taget med for at seerne hjemme i stuerne kan få sig et billigt grin. Det er fint for seerne. Men det er dommerne, der skal smage retterne, og det er ikke altid en udsøgt fornøjelse.

- Lad os sige det på en diplomatisk måde. Der er nogle, som skal have point for i min verden at være utroligt optimistiske omkring egne evner, hvor jeg, hvis jeg var dem, nok havde overvejet at lære at koge et æg først. Der er nogle, hvor vi tænker 'hvad fanden laver du', fordi de kommer med en nærmest politisk agenda, fortæller Thomas Castberg.

De tre dommere: Thomas Castberg, Jesper Koch og Jakob Mielcke. Foto: Mogens Flindt TV MasterChef-dommerne afslører: Her er det værste deltagerne har serveret

Is på makker. Foto: TV3
Is på makker. Foto: TV3

Det ses blandt andet ved deltagere, som forsøger at slå et slag for folk med allergi. Eller veganermad.

- Så vil de vise, at man godt kan lave mad kun af sojabønner og havremælk, men det kan man ikke. Det er meget prisværdigt. Det er bare det forkerte forum at gøre det i, forklarer Thomas Castberg.

- Har du et konkret eksempel?

- Vi er igennem en bearnaise lavet på havremælk, som er noget af det mest kuriøse, jeg nogensinde har fået. Den var selvfølgelig også uden mel, fordi det var en gluten- og mælkeallergiker, der lavede den. Det smagte forfærdeligt. Missionen er i sig selv meget prisværdig, men maden er nærmest uspiselig, konstaterer han.

- Jeg synes, jeg havde fyldt mange timer ind i døgnet i forvejen, men man finder lynhurtigt ud af, man har ressourcer til meget mere, siger Jakob Mielcke om sønnen Leos ankomst for otte uger siden. (Foto: Claus Bjørn Larsen) TV Master Chef-kok: Jeg har ingen plan om at være mere sammen med mine børn

Man tænker 'shit'
Til trods for udfordringen ved mere eller mindre uspiselig mad fra enkelte deltagere, er programmets indledning noget, som Thomas Castberg nyder.

- Jeg synes, castingen er skide sjov. Jeg er med på, at vi har med mennesker og følelser at gøre, og det er en balance at anerkende, at bare det at komme med i MasterChef for nogen er en kæmpe ting. Lige meget hvor tossede eller dårlige, de måtte være, så må man behandle dem med respekt. Også maden, hvad end de så måtte komme med. Det er en balancegang, for ærligt – nogle gange tænker man bare 'shit', siger han.

Thomas Castberg har som nævnt stået i spidsen for programmet igennem 487 afsnit, årets allerede indspillede programmer inkluderet. Men han kan sagtens forestille sig at blive ved.

- Ja, nu skal jeg lige op på 500 i hvert fald, siger han med et grin.

Den nye sæson af MasterChef har premiere i aften kl. 19 på TV3

54 kommentarer
Vis kommentarer