Dansk tv-program får store konsekvenser

En Dplay-serie har ført til en politianmeldelse i Kriminalforsorgen

I programmet følger seerne blandt andre Mariann, der er Peter Lundins ekskone. Foto: Discovery Networks Danmark
I programmet følger seerne blandt andre Mariann, der er Peter Lundins ekskone. Foto: Discovery Networks Danmark
Følg Underholdning
Følg Film og tv

22. juli oplyste Kriminalforsorgen, at de havde bortvist og anmeldt en ansat til politiet. Vedkommende er mistænkt for at have forbrudt sig mod Kriminalforsorgens interne regler ved at have et vennelignende forhold til mindst én indsat i et lukket fængsel og for at have hjulpet den indsatte med at ringe til personer uden for fængslet i strid mod reglerne.

Nu er det kommet frem, at det var på baggrund af tilblivelsen af det nye program ’Forelsket i en morder’, der i august får premiere på streamingtjenesten Dplay, at Kriminalforsorgen blev opmærksom på regelbruddet.

Det oplyser Discovery Networks Danmark i en pressemeddelelse.

I programmet erkender en ansat i Kriminalforsorgen, hvordan han ulovligt og mod betaling har videreformidlet kontakt mellem drabsmanden Peter Lundin og kvinder udenfor fængslet.

Lukker: Familien kommer først

Ifølge programdirektør hos Discovery Networks Danmark, Pil Gundelach Brandstrup, understreger politianmeldelsen, at det er vigtigt at belyse sådanne sager i et program som 'Forelsket i en morder'.

- I ’Forelsket i en morder’ afslører og dokumenteres det, at der er fri adgang for kommunikation mellem mindreårige og helt unge kvinder til farlige livstidsfanger i lukkede fængsler. Det er ikke alene åbenlyst problematisk for de unge kvinder, der er lette ofre for manipulerende drabsmænd, men også i offentlighedens interesse at vi får belyst det her problem, og hvorfor vi tilsyneladende har et fængselssystem, hvor denne slags relationer kan opstå, siger programdirektør hos Discovery, Pil Gundelach Brandstrup, og fortsætter:

- Vi har en stærk tradition for at skabe krimiprogrammer om nogle af de største sager i tiden. Det her er ingen undtagelse, og vi håber, at programmet giver anledning til den helt nødvendige debat det her område fortjener.

I programmet følger man blandt andre Mariann, der tidligere har været gift med Peter Lundin. Foto: Claus Lunde
I programmet følger man blandt andre Mariann, der tidligere har været gift med Peter Lundin. Foto: Claus Lunde
 

Ina Eliasen, direktør for Kriminalforsorgen, udtalte tilbage i juli, at tv-programmet havde fået konsekvenser, og at den pågældende medarbejder var blevet bortvist.

- Ansatte i Kriminalforsorgen skal have en professionel relation til de indsatte, hvilket man også får klar besked om, når man starter arbejde hos os. Det har stort set alle vores ansatte forstået, har Ina Eliasen tidligere sagt i en pressemeddelelse:

- Men desværre er sagen her et af flere eksempler på det seneste, hvor ansatte har medvirket til ulovlig kommunikation eller indsmugling. Det er helt uacceptabelt. Vi vil nu se på, hvordan sådanne situationer kan imødegås fremover.

Forføres af livstidsfanger
Det er de færreste, der forbinder drabsdømte livstidsfanger og danske fængsler med romantik. Det er ikke desto mindre tilfældet for flere piger og kvinder, der falder for de brutale gerningsmænd og indleder romantiske forhold til dem. Der er set utallige eksempler på de bemærkelsesværdige relationer, der opstår til trods for tremmer og fængselsmure. 

I programmet medvirker blandt andre Peter Lundins ekskone Mariann. Her tager hun os tilbage til dengang, hun forelskede sig i en af Danmarks mest berygtede drabsmænd. Som 14-årig valgte hun at tage kontakt til drabsmanden, selvom hun vidste, at han var idømt livstid for at have dræbt sin ekskæreste og hendes to sønner. Den beslutning fortrød hun dog kraftigt senere.

’Forelsket i en morder’ har premiere på Dplay 5. august. 

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.
LIGE NU

Mere fra Ekstra Bladet+

Fiduskunst og magistervrøvl

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+