Annonce:
Annonce:

Danske kendte: Derfor sagde vi nej til 'Min fede træner'

Meget tyder på at de fire kendte danskere i 'Min fede træner' langt fra var førstevalget

Mascha Vang og Frederik Fetterlein kan sammen med Kira Eggers og Sara Maria Franch-Mærkedahl opleves om onsdagen i 'Min fede træner'. Foto: TV3
Mascha Vang og Frederik Fetterlein kan sammen med Kira Eggers og Sara Maria Franch-Mærkedahl opleves om onsdagen i 'Min fede træner'. Foto: TV3
Annonce:
Følg Underholdning
Følg Film og tv

Flere danske kendisser vendte sidste år tommelfingeren ned, da produktionsselskabet Blu henvendte sig på vegne af TV3 for at få dem til at deltage i det skandaleombruste tv-program 'Min fede træner'.

Det kan Ekstra Bladet nu afsløre.

Overlæge i ætsende kritik af nyt tv-program: Vanvid

I programmet bruger fire kendte danskere 12 uger på at fede sig selv op for derefter at tabe kiloene igen sammen med en svært overvægtig. Efterfølgende har både læger og seere har angrebet programmet, der har fået påklistret mærkater som 'uetisk', 'fatshaming' og 'nedværdigende'.

Udover de fem kendte danskere herunder fik også tv-personligheden Stine Kronborg og den tidligere cykelrytter Jesper Skibby tilbud om at være med. Det bekræfter de begge over for Ekstra Bladet.

Annonce:

- Det var ret hurtigt overstået. Jeg lavede '5. Halvleg' på Kanal 5 og havde simpelthen ikke tid, siger Jesper Skibby.

 

Jeg skulle veje 140 kilo

Michael Monetz. Foto: Per Rasmussen
Michael Monetz. Foto: Per Rasmussen
 

Tv-kendissen Michael Monetz brugte maksimalt et døgn, så havde han vendt tommelfingeren ned til ’Min fede træner’.

Han fik tilbudt et alt for lavt beløb og ønskede i øvrigt ikke at tage det antal kilo på, som produktionen ønskede.

- Jeg skulle helst tage omkring 20 procent af min kropsvægt på, så jeg skulle op og ramme næsten 140 kilo. Jeg kunne slet ikke se det for mig, siger han.

TV3 i kæmpe shitstorm efter 'fede'-program: - Vi kunne aldrig drømme om at lukke det ned!

Et andet problem var økonomien.

- Jeg mener, at jeg fik tilbudt 15-20.000 kroner for at være med. Det er jo lidt tid siden, men det var deromkring, og det var så for hele min deltagelse. Men så ville de også betale for maden, forklarer han og afslører, at han fik et væsentligt højere beløb, da han i 2012 deltog i TV3-programmet ’Tæsk en kendt’.

Annonce:

Han overvejede aldrig for alvor at takke ja til TV3’s tilbud.

- Det var for mærkeligt, at jeg skulle tage så mange kilo på for så at tabe dem igen. Hvorfor skulle jeg gøre det? Jeg har da ikke lyst til at udvide min krop og håbe, at huden følger med, når jeg taber mig hurtigt igen, siger han og anfægter programmets troværdighed.

- Uanset hvad der sker, vil den overvægtige og jeg jo ikke bokse med de samme problemer. Der er så mange overvægtige kendte mennesker, hvorfor tager man ikke dem i stedet og beder dem tabe sig sammen med deltagerne? Det ville da blive et langt bedre program i stedet for at se mig spise flødekager, siger Michael Monetz.

 

Fik tilbudt et kæmpe beløb

Gustav Salinas. Foto: Philip Davali
Gustav Salinas. Foto: Philip Davali
 

Realitystjernen Gustav Salinas var til møde med produktionsselskabet talrige gange og er i dag glad for, at han takkede nej.

Annonce:

- Jeg var tæt på at sige ja, for jeg fik tilbudt nok til at få betalt min lejlighed, hvis jeg ville være med. Men det var det principielle i programmet, der gjorde, at jeg endte med at sige nej. Jeg kunne simpelthen ikke stå inde for det, siger Gustav Salinas.

- Nu aner vi jo ikke, hvad du skylder i din lejlighed?

- Nej, men så lad os sige, at jeg ville få råd til en rigtig dyr bil.

Seerne raser over TV3 inden premiere: Usmageligt og direkte hån

Han arbejder til daglig som personlig træner, hvor han arbejder med svært overvægtige. Idéen at han skulle tage omkring 20 procent på i vægt, havde han svært ved at følge.

- Der er jo ikke nogle af de kendte, der når at få en BMI som overvægtig. Og helt ærligt, man behøver jo ikke at slå sig selv i hovedet for at vide, det gør ondt, men jeg vil ikke kritisere de medvirkende kendte. De har bare fået tilbudt mange penge og sagt ja, siger han.

Annonce:

- Jeg er glad for, at jeg stod fast. Når man ser på, hvordan programmet er klippet, så tror jeg, det kunne have ødelagt min forretning, for det er simpelthen så usympatisk. Der er jo også en grund til, at folk går amok på de sociale meder.

Disse fire sagde ja

  • Kira Eggers
  • Mascha Vang
  • Frederik Fetterlein
  • Sara Maria Franch-Mærkedahl

 

Glad for jeg sagde nej

Janni Ree. Foto: Mogens Flindt
Janni Ree. Foto: Mogens Flindt
 

- Jeg blev tilbudt at være med, men jeg havde ikke lyst til at udsætte min krop for at tage så mange kilo på. Jeg havde simpelthen ikke lyst.

Så klar er talen fra ’Forsidefruen’ Janni Ree, der ikke skulle bruge meget tid, før hun takkede nej til TV3’s tilbud.

- Jeg er 47 år, og det bliver sværere at tabe sig igen med alderen. Tanken om at skulle sidde og tvinge alt der her fede mad ned, det er så meget imod mine principper. Jeg prøver at leve sundt, og jeg ville føle mig direkte utilpas. Jeg er så glad for, at jeg sagde nej. Også når man tænker på den modtagelse, det har fået.

Kira Eggers forsvarer udskældt program: Giv det nu en chance

Men det var ikke kun sig selv, hun tænkte på i beslutningsprocessen.

Annonce:

- Jeg er ikke vild med konceptet. Jeg ved ikke, om man gør grin med de tykke, men der er jo nogle, der virkelig er syge og ikke kan gøre for, at de ser sådan ud. De er bare overvægtige. Jeg besluttede mig lynhurtigt og snakkede også med Karsten, der sagde, at jeg skulle holde mig fra det, siger Janni Ree.

Hun lyder dybt forundret, da hun hører, hvad Michael Monetz fik tilbudt for at deltage. Da produktionsselskabet henvendte sig sidste sommer, var det helt andre tal.

- Det, Michael har fået tilbudt, lyder af lidt. Jeg ligger i Gustavs ende eller deropad, siger hun.

 

Ikke det værd

Anne Gadegaard. Foto: Mogens Flindt
Anne Gadegaard. Foto: Mogens Flindt
 

Den tidligere MGP-vinder, Anne Gadegaard, fik tilbudt en plads som ’fed’ træner. Og hun overvejede det nøje.

- Jeg havde mine overvejelser, for jeg synes egentlig, det er en meget sjov idé, og jeg tror også, det ville være mega fedt at hjælpe en anden pige, der skulle have været på min egen alder, fortæller Anne Gadegaard, der dog alligevel endte med at vende tommelfingeren ned ad.

Og det skete af to årsager.

Annonce:

- Når jeg tænkte på, hvad der skulle ske med min krop, så var det bare ikke det værd. Jeg vidste jo ikke, om jeg kunne tabe mig igen bagefter. Jeg vejer omkring 58 kilo, og det ville være fuldstændigt vanvittigt at tage 25 procent på i kropsvægt. Det ville jeg ikke udsætte mig selv for, siger hun.

Seere amok efter TV3-program: Luk programmet nu

I stedet fik hun lov at være vært under børnenes Melodi Grand Prix på DR Ultra. Og det valg har hun det rigtig godt med.

- Hvis jeg skulle have været med i ’Min fede træner’, kunne jeg ikke have været vært ved MGP, da der var noget kontraktmæssigt inde over. Jeg er glad for, at jeg valgte værtsjob over ’Min fede træner’, siger hun.

Hun ønsker ikke at oplyse, hvor meget hun fik tilbudt af TV3, men bekræfter at folk har fået tilbudt vidt forskellige beløb.

- Jeg kan sige så meget, at folk har fået tilbudt rigtig, rigtig mange forskellige tal, men mit eget beløb holder jeg for mig selv.

 

Ødelagt af dårlig timing

Patrick Brylov. Foto: Jonas Olufson
Patrick Brylov. Foto: Jonas Olufson
 

I november sidste år fik Patrick Brylov, der ad to omgange har deltaget i 'Paradise Hotel', et opkald fra Blu, der ville høre, om den veltrimmede paradiso ville være med i 'Min fede træner'.

Annonce:

Han tændte egentlig på idéen, men rent praktisk gik kabalen ikke op.

- På det tidspunkt vidste jeg, at jeg skulle være vært på Reality Awards. Hvis jeg skulle deltage, ville jeg have tre måneder, hvor jeg ikke måtte træne overhovedet. Jeg vejer 90 kilo, så jeg skulle tage 18 kilo fedt på. Det vil sige, at jeg op til awarden skulle veje 108 kilo. Det passede ikke så godt, fortæller Patrick Brylov, der heller ikke tændte ubetinget på tanken om at fede sig selv op.

Fie tabte over 70 kg: Raser over 'Min fede træner'

To år i streg deltog han nemlig i 'Paradise Hotel', der byder på masser af mad, fest og farver.

- Jeg var endelig kommet ind i en god træningsrytme igen, så det talte også ned, selv om jeg egentlig sindssygt gerne ville være med. Det var bare dårlig timing, fortæller han.

Efter at have set programmet på TV3 har han dog ændret holdning.

Annonce:

- Sådan som programmet er stillet op nu, er jeg glad for, at jeg takkede nej. Da jeg så traileren, og så dem spise vafler, virkede det bare vulgært. Programmet burde i mine øjne have haft et andet fokus. Jeg har ikke noget imod, at folk tager på, men så burde man have fokuseret på det psykiske aspekt i, at en person i god form feder sig op i stedet for at sidestille dem med folk, der har været tykke længe, forklarer han.

- Så havde det for alvor været spændende at følge med i. Derefter kunne man så lade dem mødes med den overvægtige, og de kunne tabe sig sammen. Det er ikke mange knapper, man skulle dreje på for at have noget virkelig spændende.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Svulster og skandaler trives i tavshed
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: