Annonce:
Annonce:

De er med i 'Riget'

Nye skuespillere er ved at lære at tage det gode med det onde i ny sæson af 'Riget', der kommer i 2022

Lars von Trier instruerer igen Ghita Nørby i den tredje sæson af 'Riget', der sendes på tv næste år. Foto: Henrik Ohsten
Lars von Trier instruerer igen Ghita Nørby i den tredje sæson af 'Riget', der sendes på tv næste år. Foto: Henrik Ohsten
Annonce:
Følg Underholdning
Følg Film og tv

En stribe nye navne vil optræde i tredje sæson af den legendariske tv-serie 'Riget', der ventes at blive sendt i 2022 med navnet 'Riget Exodus'. Det skriver Zentropa, DR og Nordic Entertainment Group i en pressemeddelelse.

Mange af de oprindelige skuespillere er da også gået bort, siden anden og den indtil videre sidste sæson af serien blev sendt i 1997. 'Riget' blev vist første gang i 1994 og er skabt af Lars von Trier.

Blandt de nye navne i serien er Bodil Jørgensen, der skal spille søvngængeren Karen, som leder efter svar på, hvad der er sket med karaktererne fra anden sæson.

- Jeg glæder mig hver dag til at være søvngænger på Riget, hvor Lars er hospitalsdirektør. Glæder mig til hver dag at prøve at skille det onde fra det gode, siger hun ifølge pressemeddelelsen.

Annonce:

En ny portør
Også Nicolas Bro, der skal spille portøren Balder, er ny på Riget. Balder er opkaldt efter portøren Bulder, som Jens Okking spillede i de første to sæsoner.

Jens Okking døde i 2018. Også blandt andre Kirsten Rolffes, der spillede Fru Drusse, Ernst-Hugo Järegård, der spillede den svenske overlæge Stig Helmer, Holger Juul Hansen, der spillede professor Einar Moesgaard, Otto Brandenburg, som spillede portøren Hansen, og Baard Owe, der spillede Palle Bondo, er døde siden anden sæson blev indspillet.

Allerede i 2000, da hverken Kirsten Rolffes og Ernst-Hugo Järegård levede længere, sagde filmproducent Peter Aalbæk, at en tredje sæson godt kunne laves.

- På den måde er det jo heldigt, at vi laver en spøgelsesserie. For der kommer en 'Riget III', sagde han til Berlingske.

Foto: Henrik Ohsten
Foto: Henrik Ohsten
 

Gamle kendinge
Både Peter Mygind og Søren Pilmark vender tilbage til serien, og det samme gør Ghita Nørby, som spillede den bastante og overraskende våbenkyndige Rigmor Mortensen.

Annonce:

- At være inde i Lars von Triers synsfelt, hans kameraøje, er en ubeskrivelig glæde.

- Da der så kom en besked om, at vi skulle afslutte Riget, og at Rigmor - altså mig, Ghita - skulle være med igen, fordi jeg jo er en af de overlevende, så kunne jeg ikke blive mere glad i hjertet, siger Ghita Nørby i pressemeddelelsen.

Ifølge pressemeddelelsen vil tredje sæson af 'Riget' handle om søvngængeren Karen, der søger svar på spørgsmål rejst i de første to sæsoner for at redde Rigshospitalet.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

Mest læste lige nu

Det er gennem gode historier, at vi pludselig forstår hinanden
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: