Den er helt gal: - Pengene fosser ud

En ung mand fra Thisted er havnet i økonomisk uføre, og han beder derfor 'Luksusfælden's eksperter om hjælp

Anders med sin mor, Maibritt, i aftenens program. Foto: Nent Group Danmark
Anders med sin mor, Maibritt, i aftenens program. Foto: Nent Group Danmark

Anders Ravn på 24 år elsker at spille computer. Det gør han 70 timer om ugen, mens han spiser pizza, is og chips og skyller det ned med cola.

Problemet for den unge slagteriarbejder er, at økonomien ikke kan følge med hans ekstravagante livsstil, og derfor har han bedt 'Luksusfælden's eksperter om hjælp.

For ud over chips og cola hænger han også på en anden dyr vane. For to år siden optog han 13 forskellige lån. Ifølge ham selv, fordi hans ekskone ville have nye ting, men alle lån er i hans navn, og han virker rystet, da eksperterne fortæller han, at det løber op i svimlende 174.000 kroner.

- Jeg er vant til ikke at have nogle penge

Med to års renter er beløbet endda nu vokset til 253.000 kroner. Regner man alle hans lån med, har han gæld for 398.000 kroner i en alder af 24 år.

- Hvad pokker skal der til, før du lærer at sige stop, lyder det fra eksperterne, der ikke er imponerede over den unge mands økonomiske styring.

- Pengene fosser ud, lyder det.

Og de dårlige nyheder fortsætter:

- Hvis denne her tendens fortsætter, så står du som 29-årig med en gæld på 1,1 millioner kroner.

Kan ikke overskue det
Anders' mor, Maibritt, er da heller ikke imponeret over det liv, den computerglade søn har levet.

- Da Anders er sammen med sin eks, starter det her med, at der bliver brugt en masse penge. De havde mange planer med, at de skulle købe hus, og det hele kunne ikke gå hurtigt nok, siger hun.

På randen af skilsmisse i 'Luksusfælden': Nu er alt forandret

Anders fortæller omvendt, at han ikke betaler af på gælden, fordi han simpelthen ikke kan overskue at finde ud af, hvor mange han skylder, og hvem der skal have hvad.

- Og så føler jeg bare ikke, der er penge til det sidst på måneden, siger han.

Penge er der ellers nok af.

Anders bruger omkring 70 timer om ugen med sin computer. Foto: Nent Group Danmark
Anders bruger omkring 70 timer om ugen med sin computer. Foto: Nent Group Danmark

Som en teenager
Det seneste år har han i gennemsnit haft 23.200 kroner mellem hænderne hver måned. Men 'Luksusfælden's eksperter kan oplyse den unge mand om, at han har brugt pengene uansvarligt.

Blandt andet har han overført 7000 kroner til en gamer, der uploader videoer på internettet, hvor han spiller computer. Hvilket skal ses i lyset af, at Anders har misligholdt gæld for svimlende 10.200 kroner på månedlig basis.

- Som vi så i går, så har Anders i den grad snoldet sine penge op og levet livet som en teenager. Det er tid til, at han skal sige farvel til det liv og blive mere voksen, tordner eksperten Carsten Linnemann.

Om det lykkes Anders at få vendt udviklingen, kan ses i aften klokken 20 på TV3.