Det er slut: DR-program lukker

DR K-programmet 'Vild med bøger' lukker, og vært Flemming Møldrup forstår beslutningen fra DR

Flemming Møldrup vender nu for fuld skrue tilbage til 'Kender du typen?', hvor han sammen med Anne Glad og programmets vært, Mads Steffensen, besøger kendte danskeres hjem. Foto: DR/Bjarne Bergius Hermansen
Flemming Møldrup vender nu for fuld skrue tilbage til 'Kender du typen?', hvor han sammen med Anne Glad og programmets vært, Mads Steffensen, besøger kendte danskeres hjem. Foto: DR/Bjarne Bergius Hermansen

Bubber venter barn med en ny kvinde. Foto: Jakob Jørgensen Danske kendte Bubber afslører: Har gjort barnepigen gravid

DR skal spare, og derfor skal danskerne fra starten af det nye år vænne sig til ændringer i programfladen og færre tv-kanaler.

Den endelige spareplan blev meldt ud i sidste uge, hvor DR i en pressemeddelelse blandt andet fortalte, at man fra 2. januar sammenlægger DR2 og DR K til en ny samfunds- og kulturkanal under DR2-navnet. I den forbindelse lukker man en række DR K-programmer - heriblandt 'Vild med bøger’.

Det program står Flemming Møldrup i spidsen for, og mandag var en vemodig dag for tv-værten, da han optog de sidste to afsnit. Det fortæller han til Ekstra Bladet.

- På redaktionen har vi længe vidst, at det skulle lukke, men det var da vemodigt at sige farvel til redaktionen i går. Til gengæld lavede vi et rigtig godt sidste program, der er virkelig sjovt og spændende. Det vil jeg stærkt anbefale, at man ser, for det er en perfekt afsked, siger han.

Michael Olesens krøller kunne ikke skjule den forbinding, han er tvunget til at gå med, da han dukkede op på den røde løber. Foto: Anthon Unger Danske kendte Vanvid: Opereret fire gange på to uger

Det næstsidste program sendes i aften på DR K, mens det sidste program løber over skærmen 3. december. Og selv om det er et vemodigt farvel, så er Flemming Møldrup glad for de 48 programmer, de har fået lavet.

- Jeg synes, det har været et fedt program at lave. Jeg er rigtig glad for, at jeg fik chancen for at få lov til at være ansigtet på den brede litteraturformidling på fjernsyn, siger han og fortsætter:

- Vi har fået den forventede kritik af de sædvanlige anmeldere, men vi har også fået sindssygt mange tilbagemeldinger fra seere, der er kommet i gang med at læse eller er begyndt at læse endnu mere. Og hvis man kan få folk til at læse, så har man vel indfriet målet. Det har været virkelig spændende at lave.

Foto: Ole Frederiksen Danske kendte Grim overraskelse for tv-kendis - De har taget ALT!

Flemming Møldrup har været glad for at lave 'Vild med bøger', men han forstår godt, hvorfor programmet bliver lukket. Foto: Linda Johansen
Flemming Møldrup har været glad for at lave 'Vild med bøger', men han forstår godt, hvorfor programmet bliver lukket. Foto: Linda Johansen
 

Forstår beslutningen
Flemming Møldrup fortæller, at han har kendt til planerne om at lukke programmet i et halvt års tid. Det er dog ikke en beslutning, han er utilfreds med, selv om han har nydt at lave programmerne.

- Jeg er ikke uenig i beslutningen. Jeg tror, det er rigtigt set af DR, at 'Vild med bøger' nok ikke passer ind i den nye DR2-profil. Det kan jeg godt se, siger Flemming Møldrup og afviser, at 'Vild med bøger' genopstår et andet sted.

- 'Vild med bøger' er slut. Men jeg tror ikke, at DR er færdige med litteratur på tv. Jeg tror, der kommer mere, men jeg ved ikke, hvad det bliver.

Christopher Læssø og Karina Frimodt er et af de tre par, der skal kæmpe om sejren i 'Vild med dans'. Foto: Jonas Olufson Danske kendte Ærlig tv-vært: - Jeg fucking hader det

Men selv om det altså nu er slut med at se Flemming Møldrup i 'Vild med bøger', så slipper DR-seerne ikke helt for at se ham på skærmen.

- Nu vender jeg tilbage til 'Kender du typen?' for fuld skrue, siger tv-værten, som for nylig kunne opleves i DR K-serien 'Fremtidens Drømmehaver', og han håber på, at fremtiden også byder på mere af den slags tv for ham.

Det er ikke kun 'Vild med bøger', der bliver ramt af DR-besparelserne. DR1-programmerne ’Sporløs’ og ’Danmarks bedste portrætmaler’ sendes ikke i 2020, mens der kun sendes halvt så meget 'Hammerslag', som DR plejer at sende. Også DR K-programmerne 'Filmselskabet’, 'Historiequizzen’ og ’Kunstquizzen’ lukker.

137 kommentarer
Vis kommentarer