Dét ser du ikke i X Factor

På tv handler bootcamp kun om sang. Men hvad laver deltagerne, når de ikke synger foran dommerne? Sigmund giver svaret

Sanne Salomonsen mente, at Sigmund sang en smule falsk i de høje toner, men han gik videre alligevel. Foto: DR
Sanne Salomonsen mente, at Sigmund sang en smule falsk i de høje toner, men han gik videre alligevel. Foto: DR

Årets livedeltagere i 'X Factor' er fundet, og gennem de seneste måneder har de ni udvalgte kæmpet intenst for at blive klar til næste uge, hvor liveshowsene begynder.

I fredagens afsnit fandt Sanne Salomonsen og Thomas Blachman sine udvalgte, så pladen nu er fuld. Blandt Sannes udvalgte er halvfæringen Sigmund Trondheim, og han kan fortælle, at der sker meget mere på de bootcamps, som man har set på tv i de senere uger.

Sigmund Trondheim til audition foran 'X Factor'-dommerne. Foto: DR Film, tv & radio Så du Sigmund i X Factor? Her har du set ham før

På tv er det meget sang, sang og atter sang. Virkeligheden er i sagens natur noget mere balanceret.

- Når vi ikke synger, bliver vi filmet helt crazy meget til diverse optagelser. Vi bliver filmet igen og igen og igen og igen og igen og igen og igen, griner han.

- Ellers sidder vi og hygger os og snakker. Vi griner, har en masse sjov og så spiser vi en masse dejlig mad. Blu (produktionsselskabet, red.) har en person tilknyttet os, og hun er nærmest blevet vores mor. Vi griner, hygger, er sociale og ser sjove klips på YouTube. Ellers jammer vi sammen. Det er mega fedt. Det er som en slags lejrskoleophold, lyder det entusiastisk fra Sigmund.

- Det har været en kæmpe, kæmpe oplevelse. Men det var også en turbulens af den anden verden.

Den unge filippiner blev opfordret til at stille op af en caster. Foto: DR Film, tv & radio Kom til Danmark som au pair: Vanessa chokerede i X Factor

Hvordan det?

- Fordi der er så mange følelser forbundet med det. Vi blev gode venner, hyggede os og grinede og lige pludselig skulle der skilles tre fra. Det er jo nervepirrende, forklarer han.

Sanne Salomonsen har valgt sine deltagere. Foto: DR
Sanne Salomonsen har valgt sine deltagere. Foto: DR

Den tidligere deltager i ’Danmark har talent’ har fra start været blandt dommernes favoritter, og han erkender da også, at han havde forventet at gå videre til programmets afsluttende fase.

Thomas Blachman med sine udvalgte. Foto: DR
Thomas Blachman med sine udvalgte. Foto: DR

Thomas Blachman står med det rent musikalsk dårligste udgangspunkt af de tre dommere. Foto: DR Film, tv & radio Så du X Factor? Denne detalje har du nok misset

Ingen nervøsitet
Siden bootcamp blev filmet i efteråret, har den stået på træning sammen med Sanne Salomonsen og hendes sangcoach. De har forsøgt at lære de tre unge deltagere en masse gode teknikker, opvarmningsøvelser og andre fifs til at synge bedre.

Remee har fået ældrekategorien og har valgt disse tre. Foto: DR
Remee har fået ældrekategorien og har valgt disse tre. Foto: DR

Derfor føler den karismatiske 'X Factor'-deltager sig da heller ikke synderligt nervøs godt en uge før, at han skal stå på scenen foran, hvad der plejer at være godt en million seere.

- Jeg er ikke nervøs. Jeg glæder mig mest af alt. Jeg har fået så meget ros og kærlighed, at jeg bare glæder mig til at komme ind på scenen og fyre den af. Jeg vil kæmpe for det og sparke røv, siger Sigmund Trondheim.

Sanne Salomonsen kom i modvind i 'X Factor' fredag aften. Foto: Mogens Flindt Film, tv & radio Vildt 'X Factor'-drama: Hvad laver du, Sanne? Var det en fejl!?!