Annonce:
Annonce:

Det ser du ikke på tv: Får fløjet livsvigtig medicin ind

Susie Rasmussen har uhelbredelig knoglemarvskræft. Det krævede lidt ekstra af hende og folkene omkring programmet, før hun deltage i TV 2-eventyret 'Først til verdens ende'

Søstrene Heidi og Susie Rasmussen sætter stor pris på, at de kan rejse sammen som søstre - og ikke som pårørende og patient. Foto: Philip Engsig/TV 2
Søstrene Heidi og Susie Rasmussen sætter stor pris på, at de kan rejse sammen som søstre - og ikke som pårørende og patient. Foto: Philip Engsig/TV 2
Annonce:
Følg Underholdning
Følg Film og tv

- Nu går det rigtig godt, så nu skal Heidi og jeg havde nogle gode oplevelser. Det er vi nødt til at gøre nu, for det er nu, vi kan.

Sådan siger 52-årige Susie Rasmussen i mandag aftens afsnit af 'Første til verdens ende', hvor hun for første gang i programmet fortæller om den uhelbredelige kræftsygdom, der ramte hende i 2015.

De første år som kræftsyg var barske for den nordjyske eventyrer og bød på både kemoterapi og to knoglemarvstransplantationer. Siden har lægerne med den rette behandling kunnet holde hendes knoglemarvskræft i ro.

Netop Susie Rasmussens behandling skulle der være fuldstændigt styr på, inden hun sammen med lillesøster Heidi kunne begive sig mod verdens ende - eller nærmere bestemt fra New York i USA til Buenos Aires i Argentina, som er distancen, der skal tilbagelægges uden brug af fly og mobiltelefon i TV 2-programmet.

Annonce:

Fast besøg
Normalt tager Susie Rasmussen til tjek på sygehuset hver fjerde uge for se, om hendes knoglemarvskræft holder sig i ro, som den har gjort det de seneste fem år.

- De er meget strikse med at ville se mig hver fjerede uge, men de synes, at det var så godt, at jeg havde mod på at rejse, så de gav mig lidt snor, siger Susie Rasmussen, der havde halvdelen af sin rygsæk fyldt med medicin til turen.

Et halvmaraton om ugen

At søstrene Susie og Heidi Rasmussen har krudt i røven, er ikke bare noget, de siger.

De løber og løber og løber - og de løber meget gerne sammen.

- I weekenden løber vi ofte et halvmaraton sammen, siger Heidi Rasmussen og fortæller, at søstrene har tilbagelagt distancen flere end 500 gange tilsammen.

Efter deres medvirken i 'Første til verdens ende' har de fået en idé til et løb, hvor andre kan løbe med.

Den 29. maj løber de til Verdens Ende i Nørresundby, mens der samles ind til Kræftens Bekæmpelse. Deltagerne kan gå eller løbe fra 5,3 kilometer til 42,2 kilometer.

Der er altid fart i benene på de to søstre. Foto: Philip Engsig/TV 2
Der er altid fart i benene på de to søstre. Foto: Philip Engsig/TV 2
 

Ud over den daglige medicin skulle Susie Rasmussen en gang undervejs have en dosis af en særlig type medicin.

- Den skal være på køl, så den kunne jeg ikke have med i rygsækken, fortæller hun.

Derfor arrangerede produktionen bag 'Først til verdens ende', at medicinen blev fløjet ud til Susie Rasmussen. Den blev fragtet i en køletaske af en person, der havde det som eneste opgave.

Annonce:

- Det er virkelig rørende, at de ville gøre det, så rejsen blev mulig for min søster og mig. Men jeg må bare sige, at produktionen har været hel fantastisk i det her, siger Susie Rasmussen, der fik sin vigtige medicin på et af de checkpoints, som de deltagende par i konkurrencen skal rejse til.

Kneb en tåre
Inden afrejse havde hun lært at stikke sig selv, så hun kunne få sin behandling.

- Det er nogle antistoffer, der skal sprøjtes ind i maveskindet. Sygehuset har været så imødekommende, så jeg lært at gøre det selv. Heidi var selvfølgelig sat grundigt ind i det hele, fortæller Susie Rasmussen, der dog ikke fik brug for sin søsters hjælp til det med nålen i maven.

- Det var slet ikke nødvendigt. Susie er så sej, så det gjorde hun bare selv. Det er så modigt af hende, og jeg vil godt indrømme, at jeg kneb en tåre, da hun sad der og stak sig. Tænk at hun ville gøre alt det, det krævede, for at vi kunne få sådan en oplevelse med at rejse sammen, siger Heidi Rasmussen.

Hvad der ellers skulle til for at Susie og Heidi Rasmussen kunne rejse ud i verdens med kræftdiagnosen som medpassagerer, kan du læse mere om her:

Ukuelige søstre: Uhelbredelig kræft stopper dem ikke

Susie og Heidi Rasmussens rejse kan følges mandage på TV 2 og på TV 2 Play.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

... Se billederne

Annonce:
Er det et tricktyveri, hr Wammen?
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: