Annonce:
Annonce:

DR beklager: Skjulte gæsts fortid

'Aftenshowet' undlod i sidste uge at oplyse om en gæsts fortid som tidligere formand for De National-Liberale

Kristian Ring-Hansen Holt, der lavede interviewet med Lars Grønbæk Larsen.
Kristian Ring-Hansen Holt, der lavede interviewet med Lars Grønbæk Larsen.
Annonce:
Følg Underholdning
Følg Film og tv

DR kommer nu med en direkte beklagelse for en del af 'Aftenshowet', der blev bragt i sidste uge. Det skriver journalisten.dk.

Tirsdag 1. marts var Lars Grønbæk Larsen gæst i programmet via en videoforbindelse. Anledningen var hans søgning på Facebook efter frivillige, der ville til Ukraine og kæmpe. Dem ville Grønbæk Larsen køre i bus til det krigshærgede lands grænse og tage flygtende kvinder og børn med retur til Danmark.

- Jeg mener, at det er en forpligtelse for alle at gøre alt, hvad vi kan i Ukraine lige nu, sagde Lars Grønbæk Larsen, der ikke selv vil kæmpe i Ukraine, da han er far til fire børn.

Skjult fortid
I 'Aftenshowet' bliver han introduceret som social- og sundhedshjælperelev, hvilket også er sandt.

Annonce:

Hvad der ikke blev fortalt var, at Lars Grønbæk Larsen også har det, der på journalisten.dk bliver kaldt en fortid som central figur i fraktioner på højrefløjen.

Det beklager 'Aftenshowet' nu i P1-programmet Tabloid.

- Vi så det ikke som en politisk handling, og derfor besluttede vi os for, at det ikke skulle deklareres. Men når vi kigger på det med nutidens øjne, vil vi gerne beklage, at vi ikke gjorde det. Jeg synes, det er en fejl nu, siger redaktionschef Michael Ravn-Olsen ifølge journalisten.dk i programmet.

Indslaget slutter med, at værten, Kristian Ring-Hansen Holt, siger, at 'Aftenshowet' vil følge sagen den kommende tid.

Dropper sagen
Ekstra Bladet ville gerne have spurgt Michael Ravn-Olsen, hvorfor 'Aftenshowet' i første omgang undlod at fortælle om kildens baggrund, og hvorfor der skulle gå en uge, før beklagelsen kom.

Vi ville også gerne have spurgt, om man stadig vil følge Lars Grønbæk Larsens mission i programmet.

Michael Ravn-Olsen ønsker ikke at stille op til interview, men henviser til svaret han gav på DRs egen kanal, P1.

Annonce:

Han svarer dog pr. mail, at 'Aftenshowet' alligevel ikke vil følge Lars Grønbæk Larsens tur til Ukraine.

'Der er tusindvis af danskere, der bidrager til ofre for krigen – med indsamlinger, kørelejlighed og udstyr. Så der er mange andre historier, der også fortjener fokus. Vi har derfor ingen aktuelle planer om at følge den konkrete sag yderligere', skriver han via en pressemedarbejder i DR.

Helt udvedkommende

Lars Grønbæk Larsen kan slet ikke se nogen grund til, at DR skulle have fortalt om hans baggrund.

Det siger han til Ekstra Bladet.

- Det er helt uvedkommende for sagen. Jeg kan slet ikke se, at det skulle have en sammenhæng med at hente flygtninge i Ukraine, siger Lars Grønbæk Larsen, der tidligere har været formand den danske nationalkonservative politisk forening Vederfølner samt medlem af blandt andet Danish Defence League.

- Hvis vinklen var indvandrere, så kan jeg måske forstå det, men det her handler om at hente flygtningen. Jeg kan ikke se sammenhængen. Det her handler ikke om mig, men om folk i Ukraine.

Ældre og klogere
- Det kan vel have den sammenhæng, at du tidligere har tilhørt højrefløjen og været kritisk omkring flygtninge og invandrere. Nu hjælper du dem. Har du ændret holdning?

- Ja, jeg er blevet klogere og ældre og har ændre standpunkt i forhold til mange ting. Men hvad ved du egentlig om, hvad jeg mener eller mente en gang. Folk har så travlt, men jeg har kun været medlem af demokratiske foreninger, siger han.

- Så du mener ikke, at din baggrund på højrefløjen har noget med sagen at gøre?

- Nej, det mener jeg ikke. Andre gæster i programmet får heller ikke nævn deres baggrund. Når pernille Rosenkrantz-Theil er med i programmet bliver hendes fortid ikke nævnt. De fortæller ikke, at hun havde høns med i Folketinget eller lukkede dem ind, der overfaldt Anders Fogh, siger Lars Grønbæk Larsen.

--------- SPLIT ELEMENT ---------

En dansk kunstner har i denne uge bidraget til kampen mod den russiske præsident, Vladimir Putin, ved at gennemføre et samleje med en lolitadukke, der bar Putins ansigt. Hør mere i Ekstra Bladets nye podcast 'Revolver' herunder eller i din podcast-app.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
København skal være en by i provinsen
Annonce:
Annonce:

... Dom over Haas

Annonce:
Annonce: