DR-chef færdig efter 'grænseoverskridende adfærd'

En chef i DR er stoppet, efter der er blevet indledt en personalesag mod vedkommende

En chef i DR er stoppet, efter der er blevet indledt en sag imod ham. Foto: Jens Dresling
En chef i DR er stoppet, efter der er blevet indledt en sag imod ham. Foto: Jens Dresling
Følg Film og tv

Ved du noget?

Indsend billede el. video

Maks. 5MB

En DR-chef har valgt at sige sit job op, efter at der onsdag er blevet indledt en personalesag mod chefen, der ifølge DR har overtrådt deres kodeks for god adfærd.

Det oplyser DR selv i en pressemeddelelse.

'Vi har i dag indledt en personalesag mod en chef, der gennem grænseoverskridende adfærd har overtrådt det kodeks, vi har for god adfærd,' lyder det i pressemeddelelsen, der fortsætter:

'Forelagt sagen og oplyst om de personaleretslige skridt, som DR har igangsat, har chefen valgt at sige op. Vi handler, når de fælles spilleregler klart overtrædes, og det blev de i dette tilfælde,' siger Gustav Lützhøft, ledende redaktionschef i DR Kultur, Debat og Musik, i pressemeddelelsen.

DR oplyser, at de ikke har yderligere kommentarer, da der er tale om en personalesag. De kan derfor ikke gå videre ind i de konkrete forhold i sagen, og de vil derfor heller ikke gå i detaljer med, hvordan chefen har opført sig grænseoverskridende.

Her ses Maria Rørbye Rønn, da hun sagde undskyld til de kvinder, der har været udsat for krænkelser i deres tid i DR Pigekoret. Foto: Anthon Unger
Her ses Maria Rørbye Rønn, da hun sagde undskyld til de kvinder, der har været udsat for krænkelser i deres tid i DR Pigekoret. Foto: Anthon Unger
 

Ledelsens ansvar
I pressemeddelelsen gør DR's generaldirektør, Maria Rørbye Rønn, det klart, at det er deres ansvar at reagere i forbindelse med sager, der overskrider DR's adfærdskodeks.

- Det er topledelsens ansvar at sikre, at der gøres det, der skal til, for at skabe en god kultur og adfærd. Derfor vil jeg gerne være helt tydelig: Vi skal både have fokus på at skabe den kultur, vi gerne vil have. Men vi skal også sætte foden ned og handle, når nogen ikke overholder de spilleregler, vi sammen har opstillet i DR. Vi kan kun ændre kulturen, hvis vi som ledelse meget tydeligt siger, hvad vi vil have, og samtidigt handler, hvis der foregår noget, som vi ikke vil acceptere, siger DR’s generaldirektør, Maria Rørbye Rønn, og fortsætter:

- Set i lyset af den opmærksomhed, der har været på arbejdspladskultur i den seneste tid - både i og uden for DR - er der ingen chef i DR, der kan være i tvivl om, hvad god adfærd er i DR. At det alligevel sker, bekræfter mig i, at vi skal fastholde vores fokus på at ændre kulturen i alle dele af DR, og at vi skal handle, hvis nogen overtræder spillereglerne. Jeg er oprigtigt ked af, at der er nogen, der har måttet opleve en grænseoverskridende adfærd, siger hun.

Her fortæller hun også, at der er igangsat en intern undersøgelse.

- Jeg vil selvfølgelig drøfte sagen i forlængelse af de mange initiativer, der arbejdes med. Alle medarbejdere deltager løbende i møder om kulturen i DR. Og i januar vil alle medarbejdere anonymt kunne svare på, om de har oplevet krænkende adfærd, så der får vi et dækkende og aktuelt billede af situationen, siger Maria Rørbye Rønn.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.