DR: Her er Haagerups efterfølger

Sandy French overtager jobbet efter Ulrik Haagerup pr. 1. august

Sandy French bliver ny nyhedsdirektør på DR. Foto: Lars E. Andreasen/DR
Sandy French bliver ny nyhedsdirektør på DR. Foto: Lars E. Andreasen/DR
Følg Film og tv

Det bliver Sandy French, der den 1. august overtager posten som nyhedsdirektør efter Ulrik Haagerup.

Det skriver DR.

Her er Haagerups største møgsager

Sandy French er 42 år og har været i DR de seneste godt seks år - senest som indholdschef, hvor hun også har været del af DR Nyheders øverste ledelse.

- Hun har dybe rødder i klassiske public service-værdier og er garanten for, at netop disse værdier også tages med ind i den fremtidige udvikling af DR Nyheder, lyder det fra Michael Christiansen.

- Jeg er meget glad for, at en enig bestyrelse har peget på Sandy French som den rette til at lede DR Nyheder. Nyhedsområdet er kerne public service-stof, og troværdige nyheder til den brede befolkning er vigtigere end nogensinde. Vi har valgt Sandy French, fordi hun netop har bevist i praksis, at hun kan skabe langsigtede resultater og transformation på det journalistiske område. Hun har dybe rødder i klassiske public service-værdier og er garanten for, at netop disse værdier også tages med ind i den fremtidige udvikling af DR Nyheder, tilføjer han i pressemeddelelsen.

DR modtager millioner i sponsorpenge

Sandy French startede sin karriere på Information og siden kom hun på Ekstra Bladet som politisk redaktør, redaktionschef og medlem af avisens øverste ledelse.

I 2009 blev hun særlig rådgiver for daværende justitsminister Brian Mikkelsen, før hun året efter skiftede til DR.

Selv siger hun om det nye job:

- Falske nyheder og irrelevante historier truer mediernes legitimitet og gennemslagskraft og en stadig større del af befolkningen føler sig afkoblet fra den fælles samtale. DR er en af de institutioner, der kan gøre en positiv forskel. Jeg ser det som min vigtigste opgave at levere danskerne kvalitetsnyheder, som de kan stole på – uanset hvad deres foretrukne platform er. Det vigtigste er kvaliteten og troværdigheden, for man skal kunne stole på DR. Jeg er både stolt og glad over at skulle stå i spidsen for en gruppe medarbejdere og chefer, som hver dag går på arbejde for at gøre DR til en sikker havn i nyhedsstrømmen.

Ulrik Haagerup meddelte i marts, at han forlader DR efter ti år 1. september for at blive direktør i Constructive Institute, som skal høre hjemme i Aaarhus Universitets lokaler og arbejde på mere løsningsorienteret journalistik.

Allerede før han sagde op: Sådan skabte DR-boss sit eget nye job

Seneste nyt

Benny bekræfter vores bange anelser om regeringen

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.