DR lukker populært program

Til december vil det populære filmprogram 'Filmselskabet' ikke længere blive sendt på DR

Maria Månson ærgrer sig over, at DR's filmprogram lukker og slukker. Foto: Theis Mortensen/DR
Maria Månson ærgrer sig over, at DR's filmprogram lukker og slukker. Foto: Theis Mortensen/DR
Følg Underholdning
Følg Film og tv

Snart er det slut med at blive opdateret på de nyeste danske og internationale premierefilm i programmet 'Filmselskabet'.

Det populære tv-program på DRK lukker nemlig som følge af de omfattende besparelser i Danmarks Radio. Det skriver Soundvenue.

Det har længe været kendt, at DRK bliver lagt sammen med DR2 som en del af den massive spareplan.

Men 'Filmselskabet', som har kørt siden 2012, får altså ikke lov at leve videre på DR2 eller andre kanaler, som de fleste ellers havde regnet med.

Fattigt
Og det ærgrer programmets vært, Maria Månson.

- Jeg synes, det er fattigt, at DR nedprioriterer seriøs filmformidling. Film og tv-serier er den gren af kulturen, folk bruger mest tid på. Så jeg har svært ved at se, at DR opfylder deres public service-forpligtelser uden at have et dedikeret program, der dækker det, siger hun til Soundvenue.

Maria Månson er overbevist om, at DR fremover kommer til at mangle et program, der tager film alvorligt. Foto: DR/Thomas Jessen
Maria Månson er overbevist om, at DR fremover kommer til at mangle et program, der tager film alvorligt. Foto: DR/Thomas Jessen

Trofaste seere
Ifølge Månson er det uhensigtsmæssigt, at man med lukningen af det klassiske DR-program mister den viden og de kompetencer, som en hel redaktion gennem mere end et årti har opbygget.

- Jeg kan godt se, at ’Filmselskabet har kørt længe, og at det har fungeret rigtigt godt på flow-tv, hvor det har haft mange trofaste seere på DRK – og at man bruger lukningen af kanalen til at gentænke den del af kulturformidlingen. Men vi er ikke blevet spurgt eller bedt om at være med til at gentænke det, og det synes jeg da er dumt, siger Maria Månson.

'Filmselskabet' vil blive vist for sidste gang den 12. december.

LIGE NU

Mere fra Ekstra Bladet+

BREAKINGBREAKING
Der skides grønne grise i Statsministeriet

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind