DR overrasker: Ny version af 'Bagedysten'

DR søger danskere mellem 12 og 16 år, som har lyst til at deltage i deres nye satsning 'Juniorbagedysten'

DR overrasker: Ny version af 'Bagedysten'

Hvis du er en af de mange danskere, der er fan af 'Den store bagedyst', så kan du allerede nu godt begynde at glæde dig.

DR er nemlig netop nu i gang med at caste deltagere til en ny sæson af 'Den store bagedyst', hvor deltagerne er 12 til 16 år.

Det nye program har fået navnet 'Juniorbagedysten', og derved overrasker DR ved, at børn helt ned til 12 år for første gang på dansk tv får mulighed for at deltage i 'Bagedysten'.

Ifølge Eva Kvist, der er redaktionschef på DR Kultur, Børn & Unge, er der flere grunde til, at de nu har valgt at satse på et bageprogram for børn og unge.

- Vi kan se, at 'Den store bagedyst' er et program, som mange børn og unge interesserer sig for. Jeg har været med til at caste deltagere de sidste tre-fire år, og der kommer mange unge medvirkende, der interesserer sig meget for bagning. Nu har programmet kørt i ti år, og det gør måske, at flere bliver inspireret til at prøve kræfter med at bage derhjemme selv og øve sig i det sammen med familien, siger hun og fortsætter:

- Derfor har vi tænkt over, at der kunne være et stort potentiale i at lave et program med børn og unge. Vi går ikke længere ned end 12 år, for tanken er stadig, at det skal være et familieprogram. 'Den store bagedyst' er jo et populært program, som har en høj grad af public service. Det handler om dansk kultur, og det skaber en fællesskabsfølelse, og det er også tanken, at det skal være tilfældet i det nye program, siger hun.

DR søger deltagere fra 12-16 år til 'Juniorbagedysten'. Foto: DR
DR søger deltagere fra 12-16 år til 'Juniorbagedysten'. Foto: DR
 

Kærligheden brast: Tv-darling er blevet single

Samme høje niveau
Selvom 'Juniorbagedysten' bliver et program for børn og unge, betyder det ikke, at seerne skal forvente et lavere teknisk niveau.

- Idéen er, at det stadig skal være samme høje niveau på bagning og produktion. Det bliver ikke en light-produktion, og på den måde bliver det ikke 'børnet'. Det er hensigten at finde talentfulde børn og unge med et højt niveau, siger Eva Kvist.

- Hvordan kommer 'Juniorbagedysten' til at adskille sig fra 'Den store bagedyst'?

- Indholdet af programmet er vi først i gang med at udvikle på nu. Men der bliver ikke lavet om på selve grundstrukturen i programmet, men selvfølgelig tænker vi ud af boksen, siger Eva Kvist og fortsætter:

- Det er egentlig tanken, at 'Junior'-programmet skal kunne det samme som 'Den store bagedyst'. Som seer er mit indtryk, at man bliver meget imponeret af amatørbagerne, og hvor dygtige de er, og hvor meget de udvikler sig igennem programmerne. Her vil man nok blive ekstra imponeret over de unge amatørbagere.

Snart skal der også være børn og unge i det kendte 'Bagedyst'-telt. Foto: DR
Snart skal der også være børn og unge i det kendte 'Bagedyst'-telt. Foto: DR
 

- Det kan jo godt være enormt stressende at være med i 'Den store bagedyst' med mange optagedage osv. Hvilke forholdsregler kommer I til at tage, når I nu skal arbejde med børn?

- Det er ikke så mange optagedage, og det bliver heller ikke en så lang sæson. Vi har selvfølgelig også tænkt over, hvordan det skal ligge i forhold til skoleåret. De gange, vi har haft skolebørn med, har de kunnet lave aftale med deres skoler, og det håber vi jo kan ske her også. De fleste skoler kan godt se, at det er god erfaring at være med i 'Bagedysten'. Men vi har sørget for, at der er færre optagedage, og vi tager selvfølgelig hensyn til, at det er børn, man har med at gøre.

Ifølge Eva Kvist er det endnu ikke besluttet, hvem der bliver dommere på det nye program.

Optagelserne til 'Juniorbagedysten' foregår over seks hverdage i september 2020 (uge 38, 39 og 40), og programmet vil blive optaget i nærheden af Randers.

DR-kendis deler stor nyhed: - Det er overvældende

Du skal være mellem 12 og 16 år på optagetidspunktet for at deltage.

Du kan læse meget mere om, hvordan du tilmelder dig programmet, lige her.

I øjeblikket er DR også i fuld gang med at optage til den traditionelle udgave af 'Den store bagedyst', som bliver sendt på DR til efteråret. Læs meget mere om det her:

'Bagedyst'-vært: - Intet er som det plejer