DR: P3 står i en vanskelig situation

Tirsdag kunne DR meddele, at de nu går i gang med en stor omrokering på DR Ung og DR Kultur

Go'Morgen på P3 med Sara Bro, Tony Scott og Tue Blædel. Foto: Petra Kleis / DR
Go'Morgen på P3 med Sara Bro, Tony Scott og Tue Blædel. Foto: Petra Kleis / DR
Følg Film og tv

DR kunne tirsdag meddele, at DR musik og radio, splittes i to. En stor omrokering er derfor i gang, og det har indtil videre resulteret i, at P3-chefen Christian Ottenheim har valgt at forlade stedet.

Omlægningen kommer på et tidspunkt hvor, P3's lyttertal har været nedadgående i en periode. Tine Smedegaard Andersen, direktør for DR Kultur, er heller ikke bleg for at indrømme, at P3 står i en vanskelig og udfordrende situation.

- Omorganiseringen handler først og fremmest om, at vi generelt skal styrke vores fokus på de unge, som også blev meldt ud i forbindelse med DR's redigerede virksomhedsstrategi sidste efterår. Det ser vi gode muligheder for at få til at ske. Men det er ikke nogen hemmelighed, at P3 står i en vanskelig situation, og at vi så, at der var brug for at se lidt bredere på de udfordringer og rykke på dem,” siger direktør for DR Kultur, Tine Smedegaard Andersen til Mediawatch.

P3-chef stopper på DR

Sådan rykker de rundt
Kanalerne P6 Beat og P7 Mix rykker ind under samme tag som klassiske P2 og P8 Jazz i DR Musik. Jakob Marstrand, der har flere års erfaring som radiovært, producer og redaktionschef, kommer til at stå i spidsen for den afdeling.

P3, P6 og P7 flytter ind under redaktionen DR Ung. Her kommer en digital chef Kasper Tøstesten til at stå i spidsen for afdelingen. Kasper har tidligere været redaktionschef på DR Ung, projektleder for DR3 og har også stået bag 'Prinsesserne fra blokken'.

DR kultur vil med den nye strategi ramme en yngre målgruppe mellem 20-39 år.

- Jeg tror, vi skal følges med de unge på de platforme, de bruger, og det vil også sige, at det hele skal udvikle sig digitalt, men også radioen selv, siger Tine Smedegaard Andersen til Mediawatch.

Intet tyder på ro i Dansk Folkeparti

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.