DR varsler store ændringer: Vil genopfinde Melodi Grand Prix

DR vil opgradere Dansk Melodi Grand Prix, lyder det fra underholdningschefen. Og det skal blandt andet ske efter svensk forbillede

Anja Nissen opnåede en 20. plads ved årets Eurovision i Kijev. Foto: Mogens Flindt
Anja Nissen opnåede en 20. plads ved årets Eurovision i Kijev. Foto: Mogens Flindt
Følg Film og tv

For første gang siden 2014 med Basim var der dansk deltagelse i finalen ved årets Eurovision, hvor Anja Nissen med sangen ’Where I am’ måtte nøjes med en 20. plads.

Håbet fra Danmarks Radio var ellers en plads i top-3, og derfor har man nu sat alle sejl ind på at optimere processen i udvælgelsen af sangene, så Danmark kan stå endnu stærkere ved næste års Eurovision i Portugal.

Så du røvmanden til Eurovision? Det skete der med ham

Én af de ændringer, man har besluttet sig for at indføre, er at artister fremover kan indsende sange hele året, samt at DR kun tager imod professionelle demoer af numrene.

Næste år skal Danmark klare det endnu bedre, og det har man måske fundet løsningen på. Foto: Mogens Flindt
Næste år skal Danmark klare det endnu bedre, og det har man måske fundet løsningen på. Foto: Mogens Flindt

Derudover siger man efter tre år farvel og tak til de musikansvarlige Jonas Schrøder og Cutfather. Deres stilling nedlægges og erstattes med en rolle som bidragsproducer, som Mads Enggaard, der i parentes er kæreste med sangeren Bryan Rice, skal stå for.

- Vi vil opgradere Dansk Melodi Grand Prix. For selvom der stadig er lang tid til showet, så er det lige nu, at vi lægger grunden til det, der skal ske i 2018, siger DR's underholdningschef, Jan Lagermand Lundme til dr.dk.

Jordskredssejr: Portugal vinder Eurovision

Mads Engaard er uddannet sanger og har i ti år arbejdet i tv-branchen med musikprogrammer som ’Toppen af Poppen’ og ’X Factor’. Han bør derfor have rigeligt forstand på, hvordan Danmark optimerer det visuelle udtryk, der er så dælens vigtigt i konkurrencen, hvor halvdelen af stemmerne kommer fra folk hjemme i stuerne.

DR's underholdningschef, Jan Lagermand Lundme, var fyr og flamme, da Danmark gik videre fra semifinalen i Kijev. Foto: Mogens Flindt
DR's underholdningschef, Jan Lagermand Lundme, var fyr og flamme, da Danmark gik videre fra semifinalen i Kijev. Foto: Mogens Flindt

Som bidragsproducer skal han stå for hele processen; fra udvælgelsen af sangene til vinderen er fundet. Det sker i samarbejde med DR’s tv-producer og koreograf.

Mads Engaard vil gerne opfordre artister, der drømmer om at repræsentere Danmark til næste år, til at de allerede nu tænker på den fulde pakke og ikke kun fokuserer på at skrive en god sang.

- Jeg tror, vi kan vinde meget ved at se på bidragene som hele produkter. Vi skal ikke først vælge sange, så finde artister og så til sidst tilføje en trampolin. Vi skal tænke hele processen igennem og se på hele pakken fra start af, siger Mads Enggaard til dr.dk.

Anja frikender DR: Jeg troede det var realistisk

Håbefulde sangere og sangerinder kan fra i dag sende deres bidrag ind, og alle sange, der sendes ind før den 15. september vil komme i betragtning til Dansk Melodi Grand Prix.

- Men kommer den ind senere, kan den måske godt nå at komme med. Og ellers kommer den med i puljen til det følgende års Grand Prix, siger Jan Lagermand Lundme.

Det nye tiltag, at man kan sende sange ind året rundt, sker efter svensk forbillede.

Vi hører her ouverturen til en mulig katastrofe

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.