Annonce:
Annonce:

Dyrby erkender: 'Latterlig og uheldig'

Tidligere TV 2-chef Michael Dyrby erkender nu, at den interne video fra TV 2's jubilæum ikke tager sig for heldigt ud

Michael Dyrby fortæller, at han og andre på TV 2 vurderede kvindelige ansatte på deres 'fuckability'.
Michael Dyrby fortæller, at han og andre på TV 2 vurderede kvindelige ansatte på deres 'fuckability'.
Annonce:
Følg Underholdning
Følg Film og tv

Siden det i sidste uge efter premieren på dokumentaren 'MeToo: Sexisme bag skærmen' kom frem, at chefredaktør på B.T.Michael Dyrby er en af dem, der har opført sig krænkende i sin tid som chef på TV 2, har Dyrby praktisk talt været tavs som graven.

Tirsdag aften kunne Berlingske dog bringe et interview med Dyrby, hvor han erkendte, at han havde krænket.

Også DR's nyhedspodcast Genstart har haft besøg af chefredaktøren, som i podcasten blandt andet kommenterer den lumre video fra TV 2's 25-års jubilæum, der i den seneste tid har floreret.

Annonce:

Videoen har vakt opsigt, fordi Dyrby side om side med blandt andre daværende adm. direktør Merete Eldrup, senere adm. direktør Anne Engdal Stig Christensen, som dengang var programdirektør, daværende kommerciel direktør Flemming Rasmussen og daværende finansdirektør Peter Normann danser og synger på en måde, som klinger hult i lyset af fortællingerne om kanalens sexistiske kultur.

Og det, forklarer Dyrby, kan han godt se den dag i dag.

- Når man ser den i det perspektiv, vi ser den i nu, så ser den både latterlig og uheldig ud. Men det siger også noget om den tid, der er gået. Dengang var det en kæmpe succes. Folk syntes, det var sjovt, men set i lyset af den dokumentar, der har været, ser det helt åndssvagt ud, siger han til værten, Anna Ingrisch.

Artiklen fortsætter efter videoen ...

Her synger og danser TV 2-cheferne til tonerne af 'Get Lucky', som er omskrevet til en dansk og mere saftig udgave.

Kaldte kvinder 'fuckable'
Og den daværende kultur kommer Dyrby da også nærmere ind på. I interviewet fortæller han, at han og mange andre på TV 2 for eksempel havde for vane at bedømme, hvor 'fuckable' de kvindelige ansatte var.

Annonce:

- Som øverste chef er man ansvarlig for, hvordan kulturen er. Det var (fuckable, red.) en betegnelse, man brugte. Jeg vil tro, jeg har brugt det. Mange har brugt det. På DR brugte man det. På CNN. BBC, siger Michael Dyrby og fortsætter:

- Det var en sexistisk betegnelse, man brugte over for kvindelige studieværter, at de skulle have den her X Factor for at være på skærmen. Jeg har nok helt ureflekteret brugt det. Det var almindeligt gængs, at man brugte det. Ikke at jeg brugte det, men jeg har formentlig brugt det som mange andre.

Den påstand bliver dog kraftigt afvist af flere personer med fortid på hos DR og BBC. Det kan du læse her.

Tidligere TV 2-chef: Jeg står inde for den

Merete Eldrup, der også medvirkede i TV 2-videoen, fortæller til Ekstra Bladet, at hun ikke fortryder videoen.

- Jeg har ikke set den i mange år, men dengang godkendte jeg teksten, siger hun og fortsætter:

- Men jeg kan huske, at den slutter med en episode med en række studieværter, hvor man kan diskutere, om det var over grænsen, siger hun.

- Kan du ikke forstå, at folk er kritiske i forhold til, at I som chefer ikke kan sige, I ikke kendte til en sexistisk kultur og så selv optræder i sådan en video?

- Det var for sjov og skulle ikke have liv ud over festen. Den var ikke tænkt som grov eller sexistisk. Det er kun afslutningen, som jeg senere har tænkt over, siger hun og fortsætter:

- Det er et billede på en tid, og i dag ville man nok lave det anderledes, men jeg havde ikke noget imod at synge dengang, og jeg står fuldt ved den. Jeg husker den ærligt talt ikke som grænseoverskridende eller specielt grov.

I dag så Merete Eldrup dog gerne, at videoen var lavet uden afslutningen med Jes Dorph-Petersen og Anne Stig Engdal Christensen.

- Jeg står ved sangen, og at det var sjov og ballade. Men kunne jeg fjerne slutningen i dag, gjorde jeg det, siger hun og forsætter:

- Hvis jeg i bagklogskabens lys spurgte mig selv, om jeg ville lave videoen igen, så ville jeg nok det, men uden slutningen, for jeg kan godt forstå, at nogle i den ser endnu et 'eksempel' på en usund kultur, siger han videre.

Ekstra Bladet har siden starten af sidste uge gentagne gange forsøgt at få et interview med Michael Dyrby. Onsdag er det lykkedes. Du kan se resultatet af det onsdag aften på ekstrabladet.dk.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
En bonus på 300 mio. kr. for at handle el - virkelig!?
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: