Efter 19 år: Slut med populært TV2-program

Den sidste sæson af 'Årgang 0' er nu i kassen

Snart er det slut med 'Årgang 0'. Fra venstre: Stephanie, Christian og Rachel. Foto: TV2
Snart er det slut med 'Årgang 0'. Fra venstre: Stephanie, Christian og Rachel. Foto: TV2
Følg Film og tv

Alting har som bekendt en ende, og det gælder desværre også for det populære TV2-program 'Årgang 0', hvor TV2 har fulgt en række børn, fra de blev født i år 2000 og til nu, hvor de alle er 18 år gamle.

De sidste optagelser er nemlig i kassen. Derfor er der nu kun en enkelt sæson tilbage af programmet, der er blevet optaget i 19 år, og det er ganske sørgmodigt, lyder det i et Facebook-opslag fra Christina Siguenza, der er mor til 'Årgang 0'-deltageren Stephanie van der Watt.

'Det er vemodigt, og alligevel ikke helt forståeligt endnu, at vi i går fejrede allersidste gennemsynsweekend for Årgang 0. Vi har mødtes i 19 år, hvert år, og nu er det slut. De sidste afsnit er blevet set igennem og er godkendt af os. Om lidt kan vi derfor, sætte et punktum for Årgang 0 dokumentaren', skriver Christina Siguenza på sin Facebook-side.

'Årgang 0'-mor: De reddede os fra skilsmisse

'Alt i alt, har det været en fantastisk rejse, og vi er stolte over, at være en del af noget danmarkshistorie i næsten 2 årtier. Årgang 0 er vokset fra, at være en dokumentar på prøve de første par år, til en meget velset dokumentarprogram der har vundet diverse priser. De allersidste afsnit kommer i starten af det nye år på TV2. Håber i ser med', skriver hun videre.

Dejlig middag
I den populære dokumentarserie har seerne fulgt Rachel Ellebye og Stephanie van der Watt, siden de blev født, mens Christian Elhauge kom med for ti år siden.

Gennem alle årene har det været en fast tradition, at familierne har mødtes til en såkaldt 'Årgang 0'-weekend, hvor de på forhånd har set og godkendt de afsnit, der skal sendes i den kommende sæson.

I weekenden var 'Årgang 0'-familierne atter samlet. Denne gang for sidste gang. Derfor blev der da heller ikke sparet på noget, og hele 'Årgang 0'-holdet mødtes derfor til fin middag på restaurant Nimb i Tivoli.

'Årgang 0'-deltager hemmeligt gift

Til Ekstra Bladet fortæller Stephanie van der Watt, at middagen var en dejlig måde at slutte programmet af på.

- Vi så alle programmerne sammen os børn, vores familier og TV2-holdet, og så spiste vi den her middag bagefter med alle folkene fra TV2. Det var simpelthen et fantastisk arrangement. Der blev holdt taler fra tilrettelæggere og andre folk, der har været en del af programmet, siden det startede, og det var simpelthen så rørende med de mange fine ord, siger Stephanie van der Watt til Ekstra Bladet.

Artiklen fortsætter under billedet ...

'Årgang 0'-børnene er blevet filmet, siden de blev født. Emma (bagerst i midten) forlod programmet med sin familie undervejs. Foto: Thomas Marott/TV2
'Årgang 0'-børnene er blevet filmet, siden de blev født. Emma (bagerst i midten) forlod programmet med sin familie undervejs. Foto: Thomas Marott/TV2
 

Selvom 'Årgang 0' ifølge hende har været et fantastisk program at være en del af, så glæder hun sig også til, at der ikke længere skal være kameraer, der følger hende.

- Det er selvfølgelig trist, at vi skal sige farvel til et projekt, vi har været en del af så længe, og som har været en stor oplevelse at være en del af. Men nu er vi allesammen voksne. Jeg bliver snart 19 år, og nu vil man gerne bare have noget fred, siger 'Årgang 0'-deltageren.

- Det er jo sådan, at man hele tiden skal holde teamet bag programmet orienteret om, hvornår der sker noget spændende i ens liv, og hvornår de kan komme og filme, og det kan godt være stressende, så det glæder jeg mig til at komme af med. På den måde bliver det rart, siger hun videre.

Vil savne produktionen
Især menneskene, der er en del af 'Årgang 0', kommer hun dog til at savne.

- Det er klart, at jeg kommer til at savne de her stunder med de andre familier, som vi har haft, og så kommer jeg især til at savne kameraholdene og alle dem, man har lært godt at kende igennem årene. Men mon ikke vi alligevel kommer til at se lidt til hinanden, siger Stephanie van der Watt.

Nu hvor 'Årgang 0' ikke længere er en del af Stephanie van der Watts fremtidsplaner, så glæder hun sig til at begynde at forfølge alle sine egne drømme og fremtidsplaner.

'Årgang 0'-stjerne flytter hjemmefra

- Nu glæder jeg mig bare til at være mig. Her efter sommer skal jeg have et sabbatår og arbejde, og så har jeg planer om, at jeg gerne vil læse til skolelærer, for jeg har fundet ud af, at jeg virkelig gerne vil arbejde med børn, lyder det fra en glad Stephanie van der Watt.

Hun håber dog ikke, at farvellet til 'Årgang 0' betyder et endegyldigt farvel til tv-skærmen.

- Jeg drømmer jo om at være med i 'Vild med dans' næste år. Jeg elsker simpelthen det program så meget, siger Stephanie van der Watt.

Du kan se den sidste sæson af 'Årgang 0' på TV2 i det nye år.

 

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Hvis krigen og katastroferne kommer, hvad skal vi mennesker så gøre?