Efter 'Den store bagedyst'-sejr: Emil måtte til sygeeksamen

Når man som Emil Obel bager med så stor præcision, kræver det masser af øvelse. Det koster på andre fronter

Emil Obel er den yngste vinder i 'Bagedysten's historie. Foto: DR
Emil Obel er den yngste vinder i 'Bagedysten's historie. Foto: DR

Lørdag aften kunne tv-seerne se Emil Obel blive udråbt som vinder af 'Den store bagedyst' 2018. Den 17-årige knægt fra Lyngby er ikke bare den yngste vinder i Danmark nogensinde, men i hele verden. Ifølge DR vises kagekonkurrencen, der er blevet opfundet af BBC, i 30 lande, så det er noget af en rekord, den danske gymnasieelev kan bryste sig af.

Emil Obel er da heller ikke kommet sovende til sine sirlige og meget opfindsomme kager. Det har kostet mange, mange timer i køkkenet, og det har haft konsekvenser på andre fronter.

Her er vinderen af 'Den store bagedyst'

Under optagelserne var Emil Obel i gang med slutningen af sit første år på Aurehøj Gymnasium. Da konkurrencen i bageteltet spidsede til for den talentfulde amatørbager, fik han læseferie.

- Jeg stod op kl. syv om morgenen og gik i seng kl. to, og jeg må indrømme, at jeg ikke brugte ret megen tid på at læse. Jeg brugte langt det meste af tiden på at bage, fortæller Emil Obel til dr.dk.

- Skolen var heldigvis rigtig søde til at støtte mig. Men trods manglende overskud fik jeg dog klaret de fleste årsprøver og eksamener. Og så skød jeg en enkelt til efter sommerferien, hvor jeg var til sygeeksamen, siger han.

'Den store bagdyst'-dommer Markus Grigo har tidligere sagt til Ekstra Bladet, at Emil Obels talent for at bage vil kunne bringe ham langt. Selv er den unge vinder ikke sikker på, at det er kager og bagning, der skal fylde hans fremtid.

Ingen tvivl: Han er vinderen af 'Bagedysten'

- Når man arbejder professionelt for eksempel i et konditori, er der faste ting, der skal laves. Det betyder, at det er mindre eksperimenterende, og det ved jeg ikke, om jeg har lyst til. Som det er nu, laver jeg det, der inspirerer mig, og det, jeg synes er sjovt, siger Emil Obel, der med egne ord altid har forestillet sig, at han skal arbejde som scenograf eller kostumier, når han bliver voksen.

Ekstra Bladet har igennem flere uger forsøgt at få en snak med Emil Obel. Heller ikke i forbindelse med sin sejr har han haft tid til et kort interview.

Det så du ikke på tv: 'Bagedyst'-deltager i alvorlig ulykke

Sådan så Emil Obels imponerede finalekage ud. Foto: Agnete Schlichtkrull/DR
Sådan så Emil Obels imponerede finalekage ud. Foto: Agnete Schlichtkrull/DR