Annonce:
Annonce:

Efter 'Game of Thrones'-nedbrud: Her er HBO's forklaring

I aftes fik mange brugere en lang næse, da de forsøgte at se det seneste afsnit af den populære eventyrserie

Se traileren til syvende sæson her
Annonce:
Følg Underholdning
Følg Film og tv

Derfor er der masser af Ikea-ting i 'Game of Thrones'

'A shitstorm is coming'...

Omtrent sådan må det have føltes at sidde i maskinrummet hos HBO Nordic mandag aften, da de mildt sagt utilfredse kommentarer begyndte at vælte ind på streaming-tjenestens Facebook-side. Et stort antal kunder måtte nemlig opgive at se det seneste afsnit af deres favoritserie.

Blandt andet er en HBO-kunde ved navn Sif gevaldigt utilfreds med at få ødelagt sin aften:

'Seriøst?! Vi sidder faktisk en hel klub og venter i spænding.....en har droppet et skypemøde og er humpet herover med en fibersprængning i benet, vi har gæstemedlem med i dag, og resten af os har det bare ret mandag. Det er ikke godt nok! Hvad får vi i kompensation? Vi foreslår at Jamie kigger forbi med is og Pilou kommer med varm kakao. Så blev det virkelig den VÆRSTE sommer i 38 år!'.

Annonce:

- Det er helt korrekt, at der var et problem i går, hvor vores service var nede i godt en time. Hvad der helt præcist skete, det ved vi ikke. Vi mangler en såkaldt 'post mortem' fra de mange teknikere, der arbejder på fejlen netop nu, siger Tom Nielsen, der er europæisk pressechef hos HBO Europe.

Nikolaj Coster-Waldau som Jaime Lannister. Foto: AP
Nikolaj Coster-Waldau som Jaime Lannister. Foto: AP
 

Hackere holder Game of Thrones som gidsel: Her er deres krav

Mange mener, at det burde være ganske simpelt at opgradere kapaciteten. Hvorfor gør I ikke bare det. Det er jo ikke første gang, der er problemer med at håndtere spidsbelastning?

- Det er lidt mere kompliceret, end at det kan klares med en ekstra server. Spekulationer fra brugernes side er selvfølgelig helt fint, men vi har et team, der arbejder på det her, men det er klart, at når vi har flere hundrede tusinde inde på samme tid, så er risikoen for at der sker noget større, end når det er mere jævnt fordelt, siger Tom Nielsen.

Daenerys Targaryen sparker liv og død i handlingen for tiden. Foto: AP
Daenerys Targaryen sparker liv og død i handlingen for tiden. Foto: AP
 

Hvad vil I sige til de mange, der fik ødelagt deres planlagte 'Game of Thrones'-aften?

Annonce:

- Det er selvfølgelig super beklageligt, og vi er vildt kede af det. Men jeg kan forsikre om, at vi arbejder på højtryk og gør alt, hvad vi kan for at løse det, når der opstår de her problemer. Jeg glæder mig dog over, at der var en masse brugere, der gav udtryk for, at de var glade for, at vi informerede og opdaterede dem, siger Tom Nielsen.

- Vi kan sagtens sætte os i vores brugeres sted og forstår deres frustration. Vi ville jo også helst selv have, at alt bare altid kørte glat, og der aldrig opstod problemer, siger Tom Nielsen.

Nikolaj Coster-Waldau gør sit bedste for at holde fanen højt, men er oppe imod skræmmende stærke modstandere i den aktuelle sæson. Foto: AP
Nikolaj Coster-Waldau gør sit bedste for at holde fanen højt, men er oppe imod skræmmende stærke modstandere i den aktuelle sæson. Foto: AP
 

Er I for nærige til at købe den fornødne kapacitet til at håndtere efterspørgslen?

- Igen, jeg tror altså ikke, det er så simpelt som bare at købe noget mere serverplads. Jeg kan ikke gå ind i de tekniske detaljer, men jeg er ret sikker på, at det er noget mere komplekst. Vi har et team, der sidder på tværs af syv lande og kigger på det. Og de arbejder på højtryk.

Får I det løst inden næste mandag?

Annonce:

- Vi kan jo ikke spå om fremtiden. Der kan altid opstå tekniske problemer. Det gælder ikke bare for streaming. Det ser man også på flow-tv. Men vi tager alle de forholdsregler som vi overhovedet kan, men der er altså ekstremt pres på. Der er en fantastisk interesse for det, slutter Tom Nielsen.

Næste 'Game of Thrones'-afsnit - det sjette i den aktuelle syvende sæson - kan ses fra på søndag klokken 03.00.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Mærsk har et rekordstort overskud, men betaler kun fire procent i skat. Ekstremt absurd

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: