Annonce:
Annonce:

Efter kritik af 'slave'-kontrakt: - Det er sgu fint

Deltagerkontrakten til 'Paradise' får skarp kritik af både eksperter og politikere, men deltagerne selv mener ikke, at den er hård

Til trods for den kradse kritik af deltagernes kontrakter i 'Paradise', lader det ikke til, at nogen fra den nuværende sæson har mærket noget til det

Annonce:
Følg Underholdning
Følg Film og tv

En lækket deltagerkontrakt fra realityprogrammet 'Paradise' viser, at deltagerne fra programmet bliver truet med kæmpe bøder, holdes i et jerngreb uden løn samt en lang række andre ting, der indskrænker såvel deres ytrings- som handlefrihed.

Efter Ekstra Bladets afsløring har advokater og politikere udtalt, at det er slavelignende forhold, deltagerne skriver under på.

Men spørger man deltagerne selv, er det en anden sang. Alle deltagere, som Ekstra Bladet taler med på den røde løber forud for 'Paradise'-finalen, har gjort sig overvejelser omkring deres kontrakt, men de ser ikke noget problem ved kontrakten.

- Ja, jeg har læst den igennem og ikke bare skrevet under med bind for øjnene, siger Julie Iben.

- Selvfølgelig har jeg gjort mig overvejelser. Det gør jeg altid, når jeg skriver under. Det har jeg også gjort med 'Paradise'-kontrakten. Det er sgu fint, siger Mads F.

Annonce:

- Jeg har ikke lavet en eneste indsigelse, jeg skrev bare under på det lort, det er simpelthen så åndssvagt. Men jeg synes slet ikke, at det er så stramt, som I får det til at lyde, siger Methea og tilføjer, at det er, fordi hun sammenligner den med en anden kontrakt til et andet realityprogram, hun skulle havde været med i.

- Så I skriver ikke under på, at en masse rettigheder bliver taget fra jer?

- Nej det synes jeg faktisk ikke. Der er ikke nogle steder, hvor jeg er skeptisk overhovedet. Der er arrangementer, vi skal møde op til, det giver mening, det er show. De tjener penge på at lave det her program, siger Lukas.

Lavede særaftale
Freya gjorde dog nogle enkelte indsigelser, inden hun skrev under. Det blev ifølge hende taget godt imod af Viaplay.

- Vi må ikke lave andre ting, vi må ikke lave egne ting, der er ting vi skal deltage i. De var rigtig gode ved mig. Jeg ringede med det samme og sagde, at der var nogle ting, jeg ikke ville være med til. Jeg vil ikke lave 'mit paradiso liv'. Der var de 'kæmpe large', siger Freya.

Annonce:

Piskes til gratis arbejde
De unge realitydeltagere kan blive pisket til mere gratis arbejde. For ud over de 50 dage, som de skal stå til rådighed uden løn 24 timer i døgnet syv dage om ugen, kan produktionsselskabet og mediekoncernen også forlange, at de stiller op til stribevis af interviews.

Her er der tale om minimum 20 interviews - også med fysisk fremmøde. Derudover skal deltagerne også stille op til flere fotosessioner samt arrangementer for andre NENT-selskaber. Alt sammen uden betaling.

Læs meget mere om kontrakten her.

Ekstra Bladet er kommet i besiddelse af en deltagerkontrakt fra ’Paradise’, og den får skarp kritik af eksperter og politikere

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Det er en alvorlig situation, siger Mette
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: