Efter negative reaktioner: Herlufsholm med opsigtsvækkende opfordring

Elever har oplevet negative reaktioner på sociale medier og når de færdes uden for skolen i skolebeklædning. Herlufsholm beder derfor nu eleverne 'overveje', om de skal bære uniform uden for skolen

Eleverne bærer skoleuniform - eller skolebeklædning, som skolen selv kalder det. Men nu beder ledelsen eleverne overveje at 'nedtone' brugen af tøjet, når de ikke befinder sig på skolen. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Eleverne bærer skoleuniform - eller skolebeklædning, som skolen selv kalder det. Men nu beder ledelsen eleverne overveje at 'nedtone' brugen af tøjet, når de ikke befinder sig på skolen. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Følg Underholdning
Følg Film og tv

Flere elever på Herlufsholm Skole har oplevet negative reaktioner i kølvandet på en kritisk dokumentarudsendelse på TV 2.

Det får nu skolens ledelse til at bede eleverne overveje at 'nedtone' brugen af den traditionelle skoleuniform, når de ikke er på skolens matrikel.

- Skolen og vores elever er i en vanskelig situation, og nogle elever har oplevet negative reaktioner på sociale medier, og når de færdes uden for skolen i skolebeklædning, skriver vicerektor Martin Arvedlund i en e-mail til Ritzau.

- Det er vi meget kede af, og derfor har vi bedt eleverne overveje, om de i en periode bør nedtone deres skolebeklædning, når de færdes uden for skolen, skriver vicerektoren.

Artiklen fortsætter efter videoen ...

Gør op med usund kultur
Fra mandag udgør han den daglige ledelse, efter den hidtidige rektor, Mikkel Kjellberg, lørdag blev afskediget.

Det skete ved et ekstraordinært bestyrelsesmøde, hvor bestyrelsen bebudede et opgør med resterne af en 'usund kultur'.

- Vi er nødt til at gøre helt grundlæggende op med alle forhold på skolen, der kan have været med til at skabe den usunde kultur, som udsendelsen beskriver, lød det lørdag fra bestyrelsesformand Torben Lowzow.

I tv-udsendelsen står elever frem og beretter om vold, mobning og krænkelser i forbindelse med deres ophold på kostskolen ved Næstved med cirka 600 elever.

Som konsekvens af kritikken har skolen valgt at skrotte den såkaldte præfektordning, ligesom eleverne ikke længere skal sove i sovesale.

Desuden afskaffes den såkaldte PØ-kamp, hvor eleverne kæmper med hinanden.

Skolen vil også tilbyde hjælp til nuværende såvel som tidligere elever, der har følt sig krænket eller været udsat for fysisk eller psykisk pres på skolen.

En advokat skal undersøge forholdene på skolen fire år tilbage.

Kritikken af skolen har fået en kreds af forældre til at reagere i form af en pressemeddelelse, der søndag formiddag blev udsendt.

- Vi ser ingen usund kultur på Herlufsholm. Vi fornægter ikke, at der har fundet mobning, krænkelser og vold sted på skolen. Men vi må insistere på, at dette er enkeltstående tilfælde og ikke resultat af en kultur. I hvert fald ikke en kultur på Herlufsholm, hedder det i meddelelsen.

Den er underskrevet at 'en bred kreds af forældre til nuværende elever på Herlufsholm Skole'.

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Fronten forstærkes - velkommen til Finland og Sverige

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+