Annonce:
Annonce:

Efter racismeanklager: TV 2 freder julekalender

Trods kras kritik kommer TV 2 ikke til at klippe sangen 'I Kina bor en kejser' ud af julekalenderen 'Pyrus i alletiders eventyr'

Dele af sangen 'I Kina bor en kejser', som synges i julekalenderen 'Alletiders eventyr', bliver kaldt racistiske. Derudover mener flere danskere med kinesiske rødder, at TV 2 nu bør fjerne sangen og julekalenderen

Annonce:
Følg Underholdning
Følg Film og tv

Når TV 2 igen-igen-igen blænder op for julekalenderen 'Pyrus i alletiders eventyr', så bliver det med sangen 'I Kina bor en kejser'.

Det slår kanalen nu fast i en mail til Ekstra Bladet.

'Der er ingen tvivl om, at det er en forældet skildring, som vi ikke ville have lavet i dag. Der er tale om en samlet vurdering af julekalenderen, men i forhold til scenen ’I Kina bor en kejser’ er det afgørende for os, at man ikke efterlades med følelsen af, at det er forkert at have en anden hudfarve', står der i mailsvaret, der fortsætter:

'Vi klipper ikke i historiske produktioner, som er lavet i en anden tid. Men vi vurderer fra sag til sag'.

Annonce:

Den sidste tid har kritikken haglet ned over TV 2, der i sidste øjeblik valgte at skrotte julekalenderen 'Alletiders julemand', da den indeholder det, som TV 2 beskriver som 'elementer, der har en forældet skildring af både mennesker og kulturer, og som kan misforstås af især børn.'

Artiklen fortsætter under billedet ...

'Allertiders Julemand' i Pyrus-universet er fortid på TV 2, fordi visse menneskeskildringer er forældede. Det har vakt stor debat, men de kendte, som Ekstra Bladet har talt med, er enige om, at det er en overreaktion, og at sletteudviklingen er dybt uheldig

Meget racistisk
I stedet valgte kanalen at gå med julekalenderen 'Pyrus i alletiders eventyr' - og så var der ny kritik af TV 2.

For julekalenderen indeholder sangen 'I Kina bor en kejser', hvor der blandt andet synges 'ching, chang, chung' og 'I Kina siger de 'pingeling', hver gang at de får ris', ligesom der også i sangen synges, at kinesiske kvinder har fødder mindre end gulerødder.

En af dem, der kritiserede TV 2, var Wan, der har kinesiske rødder.

- Den måde 'ching, chang, chung' bliver brugt på. De kan lige så godt kalde os skævøjede. Det er meget racistisk, lød det fra 25-årige Wan til Ekstra Bladet.

- Jeg synes, at selve omkvædet og de budskaber, de kommer med, er racistiske. Og det er misvisende ud fra vores kultur, fortsatte han.

Annonce:

Ekstra Bladet har før spurgt TV 2, om de i fremtiden vil genudsende julekalenderen 'Brødrene Mortensens jul', hvor der i afsnit 12 bliver sagt 'negerboller' gentagne gange. Læs mere om den sag her. Midt i Pyrus-kaos: Spiser 'negerboller' i julekalender .

--------- SPLIT ELEMENT ---------

TV 2 har valgt, at man i år ikke ville vise juleserien 'Alletiders Julemand', da den medvirker scener, som kan virke stødende. Men hvilke scener er det helt præcist, som TV 2 taler om? Og hvad synes danskerne egentlig om dem?

--------- SPLIT ELEMENT ---------

Hør Christel og Nicklaes fra 'Ex on the beach' tale ud om deres utroskabs-drama i 'Der er brev' herunder eller i din podcast-app. Begge to og Line Maria var onsdag til samme julefrokost, hvor Ekstra Bladet også deltog.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Det er kvindens krop - ikke juristernes
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: