Annonce:
Annonce:

Efter 'Robinson'-snyd: TV3 giver deltagere historisk straf

Hverken Mathias Lynge eller Michael Backer får lov at deltage i den store finaleafslutning. TV3 har nægtet dem adgang

Annonce:
Følg Underholdning
Følg Film og tv

20. november er der finale i 'Robinson Ekspeditionen', hvor en vinder kåres og bliver 500.000 kroner rigere.

I den anledning afholder TV3 en stor finalefest, hvor årets deltagere samles for at hylde vinderen og lægge låg på sæsonen, men det bliver uden to af sæsonens mest markante deltagere.

Mathias Lynge og Michael Backer, der skabte skandale i år ved flere gange at bryde reglerne, er nemlig forment adgang af TV3, der ikke ønsker at se 'forbryderne' til fejringen.

Alvorlig snyd i 'Robinson Ekspeditionen'

Det er første gang, at man foretager et så drastisk skridt over for egne deltagere, og hos Backer og Mathias er der kun hovedrysten, da Ekstra Bladet ringer dem op.

- De må gå i meget små sko, konstaterer Mathias Lynge.

Annonce:

Grinagtigt og pinligt
Badejernet pointerer, at han og Backer ikke har snakket offentligt om snyderiet, siden skandalen ramte skærmen, og at begge i øvrigt var inviteret med til forpremieren. Her må man formode, at TV3 udmærket har været klar over, hvordan ekspeditionen ville forløbe, pointerer han.

- Men det handler vel om, at I har forsøgt at sabotere showet. Er det ikke fair nok, at de ikke gider se på jer?

- Jo, men vi var begge inviteret med til forpremieren, og der er gået fire-fem måneder, så jeg troede, man var kommet videre, siger Mathias Lynge.

Her er sandheden om 'Robinson'-skandalen

Hovedrysten finder man også hos Michael Backer, der dog ikke gider at gøre et stort nummer ud af eksklusionen.

- Rent principielt, så synes jeg, det er grinagtigt. Det er pinligt og siger mere om dem, end det gør om os. Det er altså fem måneder siden, at det skete, siger Michael Backer.

Han fortæller, at de fik beskeden fra TV3's presseansvarlige for programmet, som fortalte, at han havde fået en besked oppe fra, der lød, at de to deltagere ikke var velkomne.

Annonce:

- De har ikke engang haft nosser nok til at fortælle os det selv, men har i stedet brugt en budbringer. Men egentlig er jeg fløjtende ligeglad med deres fest. Hvis de føler, at der skal være uvenskab eller dårlig stemning mellem os, så må de om det. Jeg har glædeligt glemt det og er kommet videre med mit liv, siger Michael Backer.

Smidt ud af 'Robinson': Jeg havde lyst til at smække ham en

- Du var jo med til forpremieren, hvor alt syntes godt. Hvad har ændret sig?

- Jeg tror personligt, at de ikke føler, vi har fået straf nok, eller at de ikke har fået vendt befolkningen nok imod os. På denne måde prøver de at give os en ekstra straf, siger Michael Backer og fortsætter.

- Men man kan da undre sig. Til forpremieren kunne jeg stå og grine med Kjeldbjerg og Runge (producenten på programmet, red.). Så det er da lidt underligt, men igen, jeg tror, det handler om, at udfaldet af sagen ikke har været, som de har ønsket. Vi har ikke fået straf nok.

Michael Backer, da Jakob Kjeldbjerg konfronterede ham med snyderiet første gang. Foto: TV3
Michael Backer, da Jakob Kjeldbjerg konfronterede ham med snyderiet første gang. Foto: TV3

TV3: Ikke en straf
Hos TV3 afviser man dog, at der er tale om en straf til de to deltagere. Årsagen til ekskluderingen er, at man ikke ønsker, at de to herrer stjæler alt fokus på dagen.

Annonce:

- Vi synes allerede, at de har taget rigeligt fokus i denne her ekspedition, og ved finalefesten forsøger vi at hylde deltagerne og vinderen. Det skal de ikke stjæle fokus fra, siger TV3's redaktør på programmet, Jesper Kynde Simonsen.

TV3 forundret: Derfor gav Tina op i 'Robinson'

- Så det handler om, at I mener, medierne vil fokusere for meget på dem på dagen?

- Ja.

Ifølge Mathias Lynge går TV3 i små sko, når de på den måde udelukker ham og Backer. Men det er redaktøren ikke enig i.

- Det er ikke smålighed fra vores side. Det er udelukkende et spørgsmål om, at fokus skal ligge på vinderen og de øvrige deltagere.

Stjernen ude af 'Robinson': Vanvittig detalje kom aldrig på tv

- Hvad er forskellen på dem og for eksempel Kim Novaa, der truede deltagere og produktionen, men alligevel fik lov at komme med til finalefesten?

- Spørgsmålet er vel også, om han burde have været med. Jeg synes dog, at Mathias og Backers forseelse har fyldt væsentligt mere end Kims eskapader, som begrænsede sig til ét program.

- Backer føler, at det handler om, at I ikke har straffet dem nok?

Annonce:

- Jeg ser det ikke som en straf. Jeg er ganske afklaret, og der er ikke dårlig luft mellem dem og os. Jeg synes bare, fokus skal være på vinderen og deltagere, siger Jesper Kynde Simonsen.

Robinson-koryfæer: Sådan var det at være med

Robinson-Naeems vilde forvandling: Fra bankrøver til healer

Berømmelsen udeblev efter Robinson-sejr

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Det er farligt at leve, du kan dø af det
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: