Efter sex med TV 2-chef: - Det var ydmygende

Therese Philipsen står i dokumentaren 'MeToo: Sexisme bag skærmen' frem og fortæller om flere forhold til ældre chefer på TV 2

Therese Philipsen udviklede efter forholdet til de to chefer et seksuelt forhold til Jes Dorph - et forhold, der siden har været med til at koste ham jobbet. Foto: Carsten Andreasen
Therese Philipsen udviklede efter forholdet til de to chefer et seksuelt forhold til Jes Dorph - et forhold, der siden har været med til at koste ham jobbet. Foto: Carsten Andreasen
Følg Film og tv

11 kvinder står frem med navn i den længe ventede dokumentar om forholdene på TV 2, som mandag morgen havde premiere på discovery+.

En række af de kvinder, der har valgt at fortælle deres historie i dokumentaren i tre dele, 'MeToo: Sexisme bag skærmen', er værter, som seerne kender særdeles godt fra skærmen.

Blandt dem er Therese Philipsen, der er tidligere studievært på TV 2.

Hun startede på tv-stationen som praktikant som 23-årig, og allerede efter to uger havde hun sex med en chef efter en fest.

Blå bog

 • Therese Philipsen.
   
 • 44 år. Gift med Jan Sigetty Bøje, mor til to piger på 12 og 14 år og papmor til to voksne børn.
   
 • Født i Snekkersten i Nordsjælland.
   
 • Bor i Cocoa Beach i Florida.
   
 • Uddannet journalist fra SDU.
   
 • Hun var vært på ’TV2 Sporten’ og ’Station 2’ frem til januar 2005, hvor hun pludselig blev pillet af skærmen og ikke fik forlænget sin kontrakt. Det var forholdet til Jan Sigetty Bøje, der kostede Therese Philipsen jobbet, da han sad i TV2’s chefredaktion.
   
 • Debuterede i 2007 som forfatter med romanen ’Den tjekkiske forbindelse’.
   
 • Skrev i 2012 sin første engelsksprogede roman, ’One, Two ... He is Coming for you’ under pseudonymet Willow Rose.
   
 • Er aktuel med bog-serien om den tidligere FBI-agent Eva Rae. Nyeste udgivelse er ’It’s Not Over’.
   
 • Startede karrieren på dansk, men skiftede hurtigt over til engelsk for at favne et bredere publikum.

Det fortæller Philipsen både i selve dokumentaren og til Information, der har deltaget i et researchsamarbejde med Impact TV, som er produktionsselskabet bag dokumentaren.

Artiklen fortsætter efter videoen ...

Se traileren til 'Metoo: Sexisme Bag Skærmen'

Til avisen fortæller Therese Philipsen, at hun efter to uger på TV 2 er til seminar på er konferencecenter med sin redaktion. Om aftenen bliver det faglige indhold byttet ud med fest, og det er her, at en af cheferne viser interesse for hende. En interesse, hun finder smigrende, og derfor tilbringer hun natten med ham.

- Da jeg går op i baren, kommer han op til mig og sætter sig ned. Jeg føler mig meget smigret over, at han kommer hen og snakker med mig, og jeg har nok et ret stort 'crush' på ham på det her tidspunkt. Så siger han: 'Kom ind på mit hotelværelse. Når du ser mig gå, så vent i ti minutter, og så kommer du ind,' fortæller hun i 'MeToo: Sexisme bag skærmen'.

- Jeg er ung og temmelig naiv. Det er sjov og ballade, og det kan jeg da godt uden at få ballade. Jeg tænkte ikke, at det var en dårlig idé, fordi han var chef.

- Du vil jo gerne det her

Da Therese Philipsen første gang er sammen med en chef på TV 2, foregår det på et toilet.

Det fortæller hun i dokumentaren.

- Han trækker op i min nederdel og har sex med mig. Det husker jeg som meget ydmygende. Det føltes som en magtdemonstration og ikke særlig behageligt. Da han så er færdig, siger han til mig, at 'nu går jeg ud, og så låser du døren, og så går der ti minutter, før du kommer ud'

- Jeg sætter mig ned på gulvet og begynder at græde. Det var meget ydmygende. Jeg følte ikke, det var det, jeg troede. Jeg har været naiv, for jeg følte ikke, det var det, der skulle ske. Det var en voldsom oplevelse, men jeg slog det hen med, at det var mig selv, der startede det. Jeg ville jo gerne. Og det var også det, han sagde til mig. 'Du ville jo gerne det her'.

Nyt forhold
De to udvikler et seksuelt forhold, men det stopper, fordi rygterne begyndte at svirre om dem.

Kort efter viser en anden chef interesse for den unge praktikant, og efter en fest, hvor han også var med, ender de to med at tage hjem til ham - selvom hun egentlig ikke havde lyst.

- Jeg kender ham ikke rigtig på det tidspunkt og har ikke haft meget meget med ham at gøre. Han er pludselig meget interesseret i mig, og da vi står i køkkenet, så kysser han mig lige pludselig. Det er jeg meget overrasket over. Det havde jeg ikke set komme, siger hun i dokumentaren og fortsætter.

- Da vi skal hjem, står vi alle sammen nede på vejen og venter på taxaer. Så kommer en kvindelig journalist hen og tager fat i mig og siger 'vi skal gå nu. Du skal komme med mig nu'. Og så siger hun 'du behøver ikke gøre det'. Jeg er lidt fuld og forstår ikke rigtigt, hvad det handler om, og så kommer chefen over og putter en hånd i nakken på mig. Han siger 'kom, vi skal gå nu'. Og så trækker han mig ind i en taxa, siger hun.

De tager efterfølgende hjem til chefen og har sex.

Therese Philipsen var i mange år vært på TV 2. Privatfoto
Therese Philipsen var i mange år vært på TV 2. Privatfoto
 

Til Information fortæller hun om baggrunden for, hvorfor hun tog med ham den aften.

- Jeg havde set, hvordan han behandlede andre på redaktionsmøderne eller i det hele taget på redaktionen, som han ikke kunne lide. Han kunne være utrolig hård over for dem, siger Therese Philipsen.

Hun ønskede ikke at blive en af dem, han ikke kunne lide.

Fik følelser
Therese Philipsen var sammen med chefen flere gange. En enkelt gang forsøgte hun at sige nej, men det blev der ifølge hende ikke lyttet til.

Ifølge den tidligere praktikant og studievært udviklede hun med tiden følelser med chefen, da hun ikke er sådan en, der kan gå i seng med nogen, og slet ikke flere gange, uden at udvikle en eller anden form for følelser.

Sidste gang, parret havde sex, udviklede det sig ifølge Therese Philipsen 'voldsomt og ukærligt'.

Hun fortæller også, at hun undervejs blev bekymret for, hvilken konsekvens hendes omgang med chefen kunne få for hendes karriere.

- Jeg var bange for, at det ville skade min karriere. Hvis man pludselig blev kendt som hende, der gik i seng med chefen, var det ikke sikkert, man kunne få et job. Jeg tænkte, det kunne blive et problem.

Ifølge Information har den omtalte chef ikke ønsket at kommentere Therese Philipsens oplevelser, der ligger 20 år tilbage i tiden. Fem daværende TV 2-ansatte har dog fortalt til avisen, at de mindes, at hun fortalte om relationen. To af dem fortæller, at hun gav indtryk af at være ked af det over den.

Ekstra Bladet har forgæves forsøgt at få en kommentar fra Therese Philipsen til de historier, hun fortæller om i dokumentaren og i Information.

Fakta om MeToo-dokumentaren

Hele arbejdet med MeToo-dokumentaren blev skudt i gang i 2020, efter en række kvindelige TV 2-ansatte tog initiativ til en støtteerklæring til tv-vært Sofie Linde, der satte fokus på sexisme i mediebranchen i sin tale under Zulu Comedy Galla sidste år.

Støtteerklæringen blev underskrevet af hele 1615 kvinder fra mediebranchen og satte i den grad gang i en ny MeToo-bevægelse.

Efter støtteerklæringen satte TV 2 også en ekstern advokatundersøgelse af forholdene på kanalen i gang, og den undersøgelse betød blandt andet, at de to profilerede værter Jens Gaardbo og Jes Dorph-Pedersen blev fjernet fra skærmen.

Ekstra Bladet erfarede siden, at en gruppe journalister fra TV 2 var i gang med at lave en dokumentar, som omhandlede sexisme i mediebranchen - heriblandt på TV 2.

Siden trak kanalen dog stikket, og i stedet besluttede Politiken, at de i samarbejde med Impact TV ville arbejde videre med projektet.

I februar i år meddelte Politiken dog, at de trak sig fra samarbejdet.

- Men vi fortsætter arbejdet med projektet med en ny mediepartner. Vi glæder os til at gøre dokumentaren tilgængelig for offentligheden, når tid er, lød det i den forbindelse fra Thomas Heurlin, der er direktør i Impact TV.

Siden er Discovery Networks Danmark dog kommet med på samarbejdet, og dokumentaren er nu en realitet.

Seneste nyt

Benny bekræfter vores bange anelser om regeringen

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.