Annonce:
Annonce:

Efter tre års forsinkelse: Kontroversiel dokumentar får premiere

'Into The Deep' om morderen Peter Madsen og nogle af de mennesker, der var tæt på ham inden drabet på Kim Wall, kan ses på Netflix fra 30. september. Det sker efter næsten tre års udskydelse bl.a. på grund af afsløringen af, at visse personer var med i filmen imod eget ønske

Den kontroversielle opfinder Peter Madsen og hans slæng i og omkring ubåds-værkstedet var i 2016 udgangspunkt for en planlagt dokumentar til Aarhus Festuge - optagelser, der dog pludselig fik en helt anden relevans, da Madsen slog Kim Wall ihjel i 2017.  Nu kan det ses på Netflix. Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix
Den kontroversielle opfinder Peter Madsen og hans slæng i og omkring ubåds-værkstedet var i 2016 udgangspunkt for en planlagt dokumentar til Aarhus Festuge - optagelser, der dog pludselig fik en helt anden relevans, da Madsen slog Kim Wall ihjel i 2017. Nu kan det ses på Netflix. Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix
Annonce:
Følg Underholdning
Følg Film og tv

Australske Emma Sullivans dokumentarfilm om morderen Peter Madsen og de personer, der arbejdede eller hang ud på hans værksted på Refshaleøen i København, får premiere 30. september efter næsten tre års forsinkelse.

Det skriver Ekko.

Den danskproducerede film har været længe undervejs - i hvert fald i forhold til endelig at lande på Netflix.

Reelt set havde den allerede verdenspremiere tilbage i begyndelsen af 2020, hvor den blev vist på Sundance-filmfestivalen i USA, og kort efter skulle den have været lagt ud på streamingtjenesten.

Men så opstod problemer.

Deltog imod eget ønske
Ekko afslørede således, at flere medvirkende i dokumentaren deltog imod deres eget ønske.

Mastodonten Netflix satte efterfølgende udgivelsen i bero efter en hel del ballade, hvilket endda fik Ritzau til at konstatere, at den var helt droppet.

Annonce:

Men nu er den altså - efter justeringer og en omfattende omklipning - parat til at blive vist for kunderne hos Netflix.  

Artiklen fortsætter under traileren ...

Fulgte dem op til drab
Balladen, som Ekko afslørede, omhandlede blandt andet det faktum, at Emma Sullivan oprindeligt havde planlagt at lave et portræt af opfinderen Peter Madsen og hans liv med vilde projekter.

I tiden op til det tragiske drab, som han senere blev idømt livsvarigt fængsel for, havde Sullivan således uforvarende og intetanende om det forfærdelige, der snart skulle ske, fulgt både Madsen selv, mens også hans slæng i laboratoriet på Refshaleøen i Købbenhavn.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Scener til dokumentarfilmen er blandt andet filmet her på Refshaleøen ved Peter Madsens værksted INDEN, at han dræbte Kim Wall tilbage i 2017. Foto: Jonas Olufson
Scener til dokumentarfilmen er blandt andet filmet her på Refshaleøen ved Peter Madsens værksted INDEN, at han dræbte Kim Wall tilbage i 2017. Foto: Jonas Olufson
 

Da Kim Wall blev slået ihjel, og Peter Madsen blev udråbt som morderen, ændrede præmisserne sig dog gevaldigt for de optagelser, der allerede var i kassen.

Annonce:

Filmkvinden stod nu med materiale, der pludselig kunne benyttes i en helt anden kontekst, hvilket nogle af de medvirkende ikke var helt med på, da de jo troede, at de var blev filmet til noget helt andet.

Efter Ekkos afsløringer blev dokumentaren altså udskudt på ubestemt tid, hvorefter Netflix gik med til at de, der ikke havde lyst til at medvirke, skulle have lov til at sige fra i forhold til det endelige produkt, som det tog sig ud efter omklipning. .

Læs også:

Peter Madsens ekskone: Derfor skete det

Mulig årsag til flugt: Tilbage i rampelyset

Peter Madsens hustru: Han har været mentalt ødelagt

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Populært i Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Vi har et samfund, hvor systemet er blevet vigtigere end borgeren

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: