Ekspert: Derfor er Blachman vigtigst for TV2

Der er ingen tvivl om, at Thomas Blachman var den vigtigste dommer at få med til TV2, vurderer Sune Bang, der er kommunikationsekspert

Hør Blachman fortælle om TV2-planerne efter sin sejr i den sidste DR-sæson

Onsdag morgen meddelte TV2, at man har hentet Thomas Blachman med som dommer, når 'X Factor' næste år rykker fra DR til konkurrenten.

At netop den åbenmundede Blachman er den første dommer, der bliver annonceret, undrer ikke Sune Bang, der er administrerende direktør i kommunikationsbureauet København.

- Der er ingen tvivl om, at det har været TV2's højeste mål. Han siger jo selv, at der ikke er noget 'X Factor' uden ham, så han går jo til den, forklarer han til Ekstra Bladet.

Historisk 'X Factor'-ændring: Nu kan du være med uden at synge

Sune Bang har dog ikke helt så høje tanker om den 55-årige musiker og mangeårige dommer, som han selv har. Han mener godt, at underholdningsprogrammet ville kunne fungere uden Blachman, men han medgiver, at det ville blive noget mere kedeligt.

- Man har set i mange andre lande, at man har skiftet en respekteret dommer ud. Men der er ingen tvivl om, at 'X Factor' ville være noget andet uden ham, og det er ikke sikkert, at det ville være lige så interessant, så det er et super træk af TV2, vurderer han.

Hele årets 'X Factor'-hold: Remee, Sanne Salomonsen, Thomas Blachman og vært Sofie Linde. Foto: Philip Davali
Hele årets 'X Factor'-hold: Remee, Sanne Salomonsen, Thomas Blachman og vært Sofie Linde. Foto: Philip Davali

Han er også overbevist om, at Blachman har fået en god hyre for at sige ja til endnu en sæson af 'X Factor', som netop har afsluttet sin 11. sæson i Danmark.

– Betaler man så bare det, han koster?

– På den ene side er det jo Blachman, der er den unikke, så han har haft en rigtig god forhandlingsposition – han er ikke bare en af mange. På den anden side er hans optræden i 'X Factor' med til at booste alt det andet, han laver. Så jeg tror, der har været en gensidig interesse, men Blachman har bestemt ikke stået dårligt i forhandlingerne. Pengene er hurtigt tjent ind i reklamer, gætter han på.

Blachman: Jeg fortsætter kampen på TV2

– Hvorfor er han så vigtig brandingmæssigt?

– Han har altid været provokerende, og det lægger formatet også op til. Folk kan mærke ham! Derudover er han en dygtig musiker, og endelig har han det, som er meget moderne for tiden: nemlig 'purpose' – han vil noget med det, han gør.

– Er han vigtigere end Remee?

– Ja, det vil jeg mene. Remee er virkelig dygtig, skarp i sin kommunikation og meget charmerende. Men hvis man skulle vælge imellem de to, ville man nok vælge Blachman, for han er sværere at finde en erstatning for.

– Hvad med Sanne?

– Det var et scoop af DR at få hende med, men jeg tror ikke, at TV2 tager hele det gamle hold med. De bliver nødt til at lave noget nyt.

Blachman-interview afbrudt: Du bruger listepikken