Favoritten i 'Den store bagedyst': Med på 'ekstraordinær tilladelse'

Frederikke Legaard skulle bruge sin institutleders nåde for at få lov til at deltage i DR's populære kageprogram

'Den store bagedyst' er en slags praktikophold for Frederikke Legaard. Foto: Carsten Mol/DR
'Den store bagedyst' er en slags praktikophold for Frederikke Legaard. Foto: Carsten Mol/DR
Følg Underholdning
Følg Film og tv

Frederikke Legaard har taget danskerne med storm, siden hun første gang dukkede op på landets tv-skærme i 'Den store bagedyst' på DR1. Allerede i andet afsnit af programmet vandt hun det eftertragtede mesterbagerforklæde.

Det kunne dog let være gået en anden vej. Da programmet blev optaget, studerede Frederikke i Amsterdam, hvilket betød, at hun skulle bruge ekstraordinær tilladelse.

- Jeg har heldigvis en sindssygt dejlig head of department (institutleder, red.), som også er enormt eksperimenterende indenfor både kunst og design, så han synes bare, det var vildt fedt, fortæller hun.

- Så blev vi enige om, at jeg kunne bruge 'Den store bagedyst' som en slags praktikophold.

'Aftenshowet'-vært stopper

Fagre nye verden
I øjeblikket bor Frederikke Legaard i New York, hvor hun er på udveksling i seks måneder. Hun er flyttet ind hos en lokal pige i Brooklyn, som hun har introduceret for danskernes favorit-kageprogram.

- Min roomie er som sagt amerikansk, så når vi ser programmet, sidder jeg og live-oversætter for hende, fortæller hun.

På grund af tidsforskellen på den anden side af atlanten ser de 'Den store bagedyst' allerede klokken 14.00 om lørdagen. Det er blevet til et fast ritual med kaffe og kage.

- Hun synes, programmet er så fedt, og hun synes, man kan forstå meget af det bare ved det visuelle. Det har været sjovt at skulle forklare, hvad 'Den Store bagedyst' er til venner og bekendte i USA, for de kender ikke rigtig program-formatet.

Frederikke mener desuden, det nok er meget godt, hun befinder sig udenlands, mens programmet bliver sendt i Danmark. Og så har 'The Big Apple' også en anden fordel:

- Kunstscenen i New York er helt anderledes end det, jeg har prøvet i Danmark og Amsterdam. Der er lidt flere mennesker her, og der sker lidt mere, siger Frederikke Legaard.

Verdensstjerne i chok-forvandling: Stort vægttab

Mere fra Ekstra Bladet+

Det ligner endnu en katastrofe

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+