Annonce:
Annonce:

Festival-bommert: Dukkede aldrig op

Jimilian skulle have spillet på North Festival 11. september, men sangeren dukkede aldrig op. Ifølge ham selv ved han ikke, hvad der gik galt

Jimilian er med i dette års 'Vild med dans'. Foto: Mathias Peldrup Gade/TV 2
Jimilian er med i dette års 'Vild med dans'. Foto: Mathias Peldrup Gade/TV 2
Annonce:
Følg Underholdning
Følg Film og tv

Den helt nye North Music Festival, der blev afholdt i Ballerup 10.-11. september, havde en lang række prominente navne på plakaten.

Et af navnene var Jimilian, der dog aldrig dukkede op til festivalen og derfor efterlod en lang række fans skuffede og forundrede.

Siden har der floreret diverse rygter om, hvorfor sangeren ikke dukkede op: Blandt andet at det var, fordi der ikke var nok publikum, eller at Jimilian ikke havde fået sin betaling.

Men hovedpersonen selv påstår, at han ikke ved, hvad der gik galt.

- Jeg ved ikke rigtig, hvad der er foregået. Jeg fik bare at vide af min booker, at den var aflyst, og jeg har ikke rigtig kunnet finde ud af hvorfor, forklarede Jimilian til Ekstra Bladet efter 'Vild med dans'-afgørelsen fredag aften.

Jimilian og Asta Björk i fuld gang med deres quickstep, der overraskede dommerne. Foto: Tariq Mikkel Khan
Jimilian og Asta Björk i fuld gang med deres quickstep, der overraskede dommerne. Foto: Tariq Mikkel Khan

- Hvem skal man så spørge for at finde ud af årsagen?

Annonce:

- Jeg fik at vide, at det er North Festival, man skal tage kontakt til. Jeg ved det i hvert fald ikke, lød det fra Jimilian, der samtidig gjorde det klart, at han var ked af det, hvis han havde skuffet fans.

- Er det ikke lidt mærkeligt, at du ikke ved det?

- Jo. Men det er dem, I må spørge.

Ekstra Bladet har forgæves forsøgt at komme i kontakt med både North Music Festival og Jimilians booker for at høre deres forklaring på sangerens fravær.

Det var i første omgang ikke muligt, men efter artiklens publicering vendte North Music Festival retur med en kommentar, som du kan læse herunder:

Festival: Derfor gik det galt

Ekstra Bladet har været i kontakt med Marc Bjerring, der er arrangør af North Music Festival. Han fortæller, hvad der gik galt - nemlig en kombination af rygterne om manglede publikum og betaling.

Urbanscenen, hvor Jimilian skulle optræde, havde ikke trukket nok publikummer de foregående dage på festivalen, og derfor var arrangøren ikke sikker på, at der ville komme nok penge i kassen til at betale alle de kunstnere, der var programsat.

- Jeg ville ikke stå og skylde en mand penge, som jeg ikke kunne betale, så jeg sagde til ham, at han var velkommen til at spille for det beløb, vi allerede havde betalt ham forud, men det valgte han så ikke at gøre, siger han.

Hvad tænker du om det?

- Det er jo hans valg. Jeg spurgte, og det havde han så ikke lyst til. Sådan er det jo.

Det allerede betalte forskud får festivalen ikke tilbage, selvom Jimilian altså ikke gik på scenen.

- Jeg vil hellere miste det betalte forskud, frem for at ende med at skylde det resterende beløb i sidste ende, nu hvor der ikke kom nok penge i kassen grundet de manglende gæster, lyder det fra Marc Bjerring, der trods publikums skuffelse over den manglende Jimilian-optræden selv var godt tilfreds med den samlede festival - og ifølge ham har festivalens betalende gæster også givet rigtig meget ros.

Jimilian skulle have optrådt på North Festival, men dukkede aldrig op. Foto: Tariq Mikkel Khan
Jimilian skulle have optrådt på North Festival, men dukkede aldrig op. Foto: Tariq Mikkel Khan

På trods af Jimilians fravær blev det fremmødte publikum til North Festival stadig forkælet med navne som Faustix, Artigeardit, Emil Stabil og B.O.C-rapperen Benny Jamz.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

... Dom over Haas

Annonce:
Har du vildledt Folketinget, Ellemann?
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: