Fik hjernerystelse i TV2-program

Komikeren Heino Hansen mener dog ikke, at man kan klandre produktionen for manglende sikkerhed

Komikeren Heino Hansens ansigtsudtryk efter vandmelonen er flækket udover ham. Foto: TV2
Komikeren Heino Hansens ansigtsudtryk efter vandmelonen er flækket udover ham. Foto: TV2

Der er vovemod, og så er der idioti.

Komikeren Heino Hansen placerer sig i sidstnævnte kategori, efter han i gårsdagens afsnit af 'Stormester' kastede en vandmelon flere meter op i luften og headede til den med hovedet på vej ned. Et stunt der gav ham hjernerystelse.

Inden da havde han med hovedet forsøgt at uskadeliggøre sin vandede modstander ved at banke hovedet ned i den, da den lå på et bord. Vel at mærke i en opgave der handlede om noget helt andet: Nemlig at fæstne balloner til jorden ved brug af en række genstande, der lå på et bord. Deriblandt en vandmelon.

- Hvis man laver en lidt for kreativ løsning, vil man jo gerne have Lasse (Rimmer, vært og dommer, red.) til at mene, den er godkendt, fordi man har omgået reglerne rigtigt. Jeg ville gerne fejre, og vise at jeg var tilfreds, smågriner Heino Hansen over telefonen og fortsætter:

- Jeg prøver at knække den to gange med hovedet nede på bordet også. Jeg må indrømme, at det ikke er et stunt, jeg har været ude i før, men jeg er lykkelig for, at den gik i stykker, for det havde både set dummere ud og gjort mere ondt, hvis ikke den var smadret.

- Hvad tænkte du på?

- Jamen, det er jo det store spørgsmål. 'Ikke noget' er vel det eneste rigtige svar til, hvorfor man kaster en vandmelon i hovedet på sig selv.

Det fatale øjeblik hvor Heino Hansen vælger at kaste melonen op i vejret for at heade til den på vejen ned. Foto: TV2
Det fatale øjeblik hvor Heino Hansen vælger at kaste melonen op i vejret for at heade til den på vejen ned. Foto: TV2

Vildt rundtosset
Efter mødet mellem kranie og vandmelon følte Heino Hansen sig svimmel, og produktionen fik overtalt ham til at kontakte en læge. Her lød beskeden, at han havde pådraget sig en mild hjernerystelse.

- Jeg blev jo rundtosset ad helvedes til cirka en halv time senere, fordi jeg havde fået en hjernerystelse. Hold kæft hvor er det åndssvagt mand. Jeg havde en 10 dages periode, hvor jeg ikke kunne sove. Altså, jeg sov, men min hjerne kunne godt ligge og snurre hele natten. Når jeg lukkede øjnene, summede det bare, siger han og fortsætter:

- Så længe det står på, ved man jo ikke, hvor længe det skal stå på. Jeg håbede godt nok ikke, det var et varigt mén. Det ville da være verdenshistoriens dummeste skade.

Deltagerne i den nye sæson: Sarah Grünewald, Heino Hansen, stormester Lasse Rimmer, Victor Lander, Lise Baastrup, assistent Mark le Fevre og Jesper Groth. Foto: TV2
Deltagerne i den nye sæson: Sarah Grünewald, Heino Hansen, stormester Lasse Rimmer, Victor Lander, Lise Baastrup, assistent Mark le Fevre og Jesper Groth. Foto: TV2

Dagen efter sad Heino Hansen i toget, hvor han pludselig fik næseblod. Der var han oprigtigt bange for, at der var noget mere alvorligt galt, hvorfor han kontaktede lægen igen. Han beskriver opkaldene til lægen som det værste ved hele miseren.

- Han kunne jo se i min journal, at jeg er fyldt 30 år, så jeg burde jo ikke være typen, der gør sådan noget. Det opkald var det værste. Det var simpelthen så pinligt at skulle sidde og sige til et voksent menneske med en lang videregående uddannelse, at jeg har forårsaget en skade ved at kaste en vandmelon flere meter op i luften og heade til den. Man kan først se, hvor dumt det er, det man har lavet, når der er en i hvid kittel, der skal gentage det for dig, siger Heino Hansen.

Komiker var tvangsindlagt til orgasme-show: - Super akavet, men frækt

- Nogen vil formentlig mene, at sikkerheden bør være bedre, så deltagerne ikke kan gøre skade på sig selv. Hvad mener du?

- Man kan jo ikke sikre sig, hvis man ikke må lægge en vandmelon på et bord. Man kan ikke gardere sig imod idioter, og nu var der tilfældigvis en idiot i haven den dag. Jeg ved ikke, hvordan man sikrer sig mod et menneske, der er så dumt, at man tager en vandmelon, kaster den op i luften og header til den, siger Heino Hansen.

Inden da havde han flere gange forsøgt at ødelægge den ved at banke hovedet ned i den, da den stod på bordet. Foto: TV2
Inden da havde han flere gange forsøgt at ødelægge den ved at banke hovedet ned i den, da den stod på bordet. Foto: TV2

I 'Stormester' kunne man se de andre more sig på Heinos bekostning, men da han genså hændelsen, fik han faktisk et chok, for det var ikke, som han selv huskede det.

- Jeg vidste jo godt, at det ville komme, men jeg vidste ikke, hvor groggy jeg så ud. I mit hoved, da vi gjorde det, der tog jeg det helt cool, men det gjorde jeg jo overhovedet ikke. Man kunne se, at hvis jeg ikke var skeløjet i forvejen - mit hoved blæste jo rundt. Når man genser det på landsdækkende tv, er det ikke ens 'finest moment'. Det er det bare ikke, griner han.

- Er du helt tilbage og på toppen i dag?

- Ja, i hvert fald den form for toppen, jeg kan være på.

'Stormester' kan ses på TV2 hver fredag og på TV2 Play.